Σμιθ: «Να βρούμε το μειονέκτημα του Παναθηναϊκού»

Σμιθ: «Να βρούμε το μειονέκτημα του Παναθηναϊκού»

Η Μακάμπι είναι έτοιμοι για τους αγώνες με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, με τον Ντέβιν Σμιθ να τονίζει πως η ομάδα του θα πρέπει να βρει το μειονέκτημα των πρωταθλητών Ευρώπης.

Ο γκαρντ της «ομάδας του λαού»  έγραψε στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και τόνισε αναλυτικά…

«Καλησπέρα σε όλους! Είμαι ο Ντέβιν Σμιθ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα πάρω μέρος για πρώτη φορά σε πλέι οφ Ευρωλίκγας. Αρχίζουμε αύριο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στη ρούκι μου σεζόν στην Ευρωλίγκα με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τραυματίστηκα στο TOP-16 και δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου. Μετά κάποια χρόνια στο Eurocup με τον Πανελλήνιο και την Μπενετόν Τρεβίζο, επέστρεψα στην Ευρωλίγκα. Αυτά τα ματς μπορώ να πω ότι θα είναι τα μεγαλύτερα της έως τώρα καριέρας μου. Το ότι επέστρεψα στην Ευρωλίγκα είναι πολύ καλό για εμένα, ειδικά τώρα. Είναι πολύ ωραίο που είμαι στη Μακάμπι, μια ομάδα που έχει συνηθίσει να κερδίζει και να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Μάλιστα το ότι θα αντιμετωπίσουμε τους πρωταθλητές Ευρώπης και θα πρέπει να τους αποκλείσουμε για να πάμε στο Φάιναλ Φορ, με γεμίζει ενθουσιασμό καθώς πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση.

Σημαντικό ρόλο στη σειρά θα παίξουν οι φίλαθλοι. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ άλλη σειρά που θα έχει τέτοια ατμόσφαιρα. Οι φίλοι της Μακάμπι, οι οποίοι δεν μας βοηθούν μόνο στο Τελ Αβίβ, αλλά οπουδήποτε έχουμε αγωνιστεί στην Ευρώπη, είναι πραγματικά απίστευτοι. Κάθε φορά που δίνουμε εντός έδρας αγώνα, μόλις μπαίνουμε στο παρκέ είναι ήδη στις εξέδρες και φωνάζουν για εμάς και δεν υπάρχει αμφιβολία πως μας δίνουν έξτρα ώθηση για να φτάσουμε στη νίκη. Και αυτό συμβαίνει, σε μικρότερο βαθμό, σε όλα τα γήπεδα στην Ευρώπη, όπου και αν παίζουμε. Νομίζεις ότι είναι πάντα μαζί σου, ότι πάντα σε ακολουθούν και αυτό είναι φοβερό. Μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους. Και πρέπει να ευχαριστήσω τον κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ που μου έχει δώσει την ευκαιρία να το ζω αυτό. Και εγώ προσπαθώ να προσφέρω από τη μεριά μου και στην άμυνα και στην επίθεση, όπου μου ζητηθεί, ώστε να κάνω καλό στην ομάδα. Συνήθως βέβαια εξαρτάται και από το παιχνίδι και τι πρέπει να κάνω. Θεωρώ πως η ομάδα μας είναι ισορροπημένη και αρκετά σωστά δομημένη. Οπότε και εγώ προσπαθώ να δίνω το δικό μου λιθαράκι για να φτάσει η ομάδα στον στόχο της.

Πιστεύω πως η μεγαλύτερη στιγμή μου μέχρι στιγμής στην ομάδα ήταν κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας όταν έκοψα σουτ του Γιαφτόκας, σε ένα πολύ κρίσιμο ματς που ακόμη δεν είχε κριθεί εάν θα περάσουμε ή όχι στα πλέι οφ. Μόλις τον είδα να πιάνει τη μπάλα, προσπάθησα να τον κόψω. Μόνο αυτό σκεφτόμουν. Ευτυχώς ήμουν εκεί τη στιγμή που έπρεπε και πήραμε μια σημαντική νίκη για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη ώστε να μην εξαρτόμαστε από άλλα αποτελέσματα. Τελικά πήραμε τη νίκη και νομίζω πως αυτή ήταν η σημαντικότερη τάπα που έχω κάνει στην καριέρα μου. Τώρα φυσικά έχουμε ακόμη μεγαλύτερο αντίπαλο απέναντι μας, τον πρωταθλητή Ευρώπης. Πρόκειται για μια ομάδα με πολύ, πολύ ταλέντο που έχουν παίκτες που παίζουν χρόνια μαζί και έχουν φοβερή χημεία. Είναι έμπειροι και φοβερά ταλαντούχοι, αλλά και εμείς έχουμε έμπειρους παίκτες με ταλέντο όπως οι Παπαλουκάς και Μπουρστέιν. Δύο παίκτες που έχουν παίξει πολλές φορές σε τέτοιο επίπεδο και τέτοιου είδους ματς. Πρέπει να βρούμε ποιο είναι το μειονέκτημα του Παναθηναϊκού και να χτυπήσουμε εκεί. Θεωρώ πως και οι δύο ομάδες έχουν καλές πιθανότητες να προκριθούν και αναμένεται να είναι μια μεγάλη μάχη. Ελπίζω να μιλήσουμε για νίκες στο επόμενο blog μου».



Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved