Η… Μεγάλη εβδομάδα του Παναθηναϊκού και του Καϊμακόγλου

Η… Μεγάλη εβδομάδα του Παναθηναϊκού και του Καϊμακόγλου

Ελάχιστες ώρες πριν από το τζάμπολ της πρώτης αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι, στο επίκεντρο βρίσκεται ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Ο παίκτης των πρωταθλητών δεν παίρνει μέρος στις προπονήσεις της ομάδας, λόγω ενοχλήσεων στην μέση και σε λίγη ώρα θα φανεί αν θα βρίσκεται στην διάθεση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον αυριανό αγώνα. Εν τω μεταξύ ο «Καϊμάκ» είχε μια επικοινωνία με τον κόσμο της ομάδας μέσω του προσωπικού του blog στο www.paobcblog.gr.

«Ετοιμαζόμαστε για μια ιδιότυπη «μεγάλη» εβδομάδα… Οι αναμετρήσεις με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ απέχουν πλέον ελάχιστα. Προσωπικά, έχω διανύσει μια ξεχωριστή πορεία τον τελευταίο καιρό. Από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, στον τραυματισμό μου των τελευταίων ημερών και τώρα στο κατώφλι μιας σειράς σημαντικών αγώνων. Δεν είχαμε μιλήσει μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, γι’ αυτό θα μου επιτρέψετε να πω δύο κουβέντες γι’ αυτό, όσο κι αν τις τελευταίες μέρες αναγκαστήκαμε να το ξεχάσουμε, έχοντας μπροστά μας έναν νέο σημαντικό στόχο» είπε ο δυναμικός φόργουορντ των «πράσινων» και συμπλήρωσε…

«Για μένα ήταν μόλις ο τρίτος τίτλος στην καριέρα μου και ήταν το πρώτο μου Κύπελλο Ελλάδας, μετά από δύο παρουσίες σε τελικούς. Νιώθω ευλογημένος και τυχερός… Το έχουμε ξαναπεί ότι από τη στιγμή που ήρθα στον Παναθηναϊκό ήξερα ότι θα έχω τη δυνατότητα να διεκδικώ και να κατακτώ τίτλους. Μετά την Ευρωλίγκα και το Πρωτάθλημα Ελλάδας, ήρθε η ώρα και για το Κύπελλο Ελλάδας. Συμπλήρωσα την… τριπλέτα, αλλά δεν μου αρκεί… Διψάω πλέον για περισσότερους τίτλους και θέλω να κατακτήσω περισσότερους. Ήταν ένα παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις και μόνο όταν τελείωσε καταλάβαμε ίσως πόσο συγκλονιστικό ήταν, πόσο ψυχοφθόρα ήταν αυτή η πορεία από το +11, στο -13 και τελικά στη νίκη με έναν πόντο. Επιπλέον για εμάς ήταν και οι μέρες πριν τον τελικό με αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Αξίζουν συγχαρητήρια κι ένα «ευχαριστώ» στα παιδιά που έδωσαν το «παρών», αλλά και στους φυσιοθεραπευτές για τη δική τους προσπάθεια.

Όλα αυτά το άγχος, η ένταση, η αγωνία βγαίνουν στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με τη λήξη. Τι θα θυμάμαι; Όταν κρίνεται ένας αγώνας στον πόντο, η φάση που μένει πάντα είναι η στιγμή που φεύγει η μπάλα από τα χέρια του παίκτη στο τελευταίο σουτ. Ενώ ο χρόνος είναι κλάσματα δευτερολέπτου, διαρκεί πολύ περισσότερο. Και μια εικόνα ακόμη, μια κίνηση του κόουτς που φαίνεται πόσο ήθελε ΚΑΙ αυτόν τον τίτλο. Πριν από κάθε παιχνίδι μιλά μαζί μας, και πάντα μας φωνάζει να φωνάξουμε όλοι μαζί. Τη στιγμή που μας κάλεσε χτύπησε το τραπέζι τρεις φορές δυνατά. Μας έδωσε με αυτή του την κίνηση τον παλμό. Όταν αυτός ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει τα πάντα και όχι μία φορές, αλλά πολλές, κάνει αυτή την κίνηση, τι να κάνεις εσύ μετά; Βλέπεις τη δίψα του για κάθε νίκη, για κάθε τίτλο. Με το ίδιο πάθος θέλει τις νίκες και στα παιχνίδια που έρχονται… Μας το μεταδίδει, μαζί με την πίστη του ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

«Θέλω να είμαι εκεί για τους συμπαίκτες μου»

Ο Κώστας Καϊμακόγλου αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει «Δυστυχώς για μένα, αυτές οι τελευταίες μέρες δεν είναι αυτές που θα ήθελα. Οι φυσιοθεραπευτές που ανέφερα και λίγο νωρίτερα, έχουν πολύ δουλειά τώρα με μένα. Από τον αγώνα με το Περιστέρι έχω ενοχλήσεις στη μέση. Είναι το χειρότερο δυνατό τάιμινγκ για να συμβεί αυτό. Έχω προσπαθήσει πάρα πολύ, έχω κάνει πολλές θεραπείες. Η επιθυμία μου να αγωνιστώ είναι περιττό να πω ότι είναι τεράστια. Θέλω να δώσω το «παρών», θέλω να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα. Ξέρω ότι έχω χάσει έδαφος, απουσιάζοντας από τις τελευταίες προπονήσεις, αλλά ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μπορέσω να είμαι εκεί για τους συμπαίκτες μου. Είναι μια απόφαση για την οποία θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη. Το σημαντικότερο όλων είναι πάντα η ομάδα άλλωστε».

Ο… επόμενος στόχος

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς μας ανήκει, κάθε τίτλος είναι σημαντικός, αλλά θα πρέπει όντως να τον ξεχάσουμε. Δεν τον συζητάμε καν εδώ και μέρες. Το μυαλό μας είναι μόνο στη Μακάμπι και τους στόχους που έχουμε μπροστά μας. Θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι σκληρά για να τους πετύχουμε και ξέρουμε ότι το πρώτο βήμα θα γίνει αύριο το βράδυ. Έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, θα πρέπει επιτέλους να παίξουμε καλά και να αξιοποιήσουμε τον παράγοντα έδρα, γνωρίζοντας ότι έχουμε απέναντί μας μια πολύ δύσκολη ομάδα. Παίζει γρήγορο μπάσκετ, έχει πολύ επιθετικό ταλέντο… Ο ρυθμός και η άμυνα θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Αν πάμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε, αν περιορίσουμε τα πλεονεκτήματα της Μακάμπι, τότε θα έχουμε πλησιάσει σε μεγάλο ποσοστό τη νίκη.

Αν θέλουμε να έχουμε τύχη και να προχωρήσουμε, να φτάσουμε ως το φάιναλ φορ, θα πρέπει να υπερασπιστούμε την έδρα μας και βήμα-βήμα να δούμε τι  θα κάνουμε. Η παρουσία του κόσμου, η παρουσία σας, είναι απαραίτητη και το καλύτερο δείγμα για εμάς είναι το τι συνέβη πέρυσι στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Θέλουμε ανάλογη παρουσία και συμπεριφορά και φέτος. Αν μπορείτε να γεμίσετε το γήπεδο, να μας εμψυχώσετε με τη φωνή σας θα είναι ένα μεγάλο συν για εμάς. Είναι ένα έξτρα κίνητρο, είναι η έξτρα ενέργεια που θα μας δώσετε εσείς, δίνοντας και πάλι στο ΟΑΚΑ την εικόνα που είχε πέρυσι στα πλέι οφ…»



Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved