Γκέρσον: «Παναθηναϊκός και Σιένα το πάνω χέρι»

Γκέρσον: «Παναθηναϊκός και Σιένα το πάνω χέρι»

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιαλός ρίχνονται στη… μάχη της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκας με τον Πίνι Γκέρσον να δίνει προβάδισμα στους «πρασίνους» και τη Σιένα.

Ο Ισραηλινός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στο «eurohoops.net» και τόνισε αναλυτικά πως παίκτης κλειδί για τις αναμετρήσεις ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ υπογράμμισε πως και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ετοιμάζει κάποιες εκπλήξεις. Όσον αφορά το άλλο ζευγάρι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σιένα, υπογράμμισε πως η ιταλική ομάδα είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πίνι Γκέρσον…

Αναμφίβολα, η σειρά που κλέβει την παράσταση είναι εκείνη ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ποια είναι η γνώμη του για τα παιχνίδια αυτά;
«Είδα πρόσφατα τον Παναθηναϊκό και από κοντά και από την τηλεόραση. Θα σου πω αυτό. Ποιος ήταν ο παίκτης που άλλαξε τα πάντα κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ (σ.σ. στον τελικό Κυπέλλου); Ο Σάρας! Ξέρει ακόμα να πραγματοποιεί άψογα το pick and roll! Έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Γιασικεβίτσιους είναι το κλειδί για τους «πράσινους» και ο Σόφο το αντίστοιχο για τη Μακάμπι. Αυτό γιατί είναι διαφορετικός ο τρόπος που αγωνίζεται η Μακάμπι όταν είναι ο Σόφο στο παρκέ και διαφορετικός όταν είναι ο Χέντριξ. Ο Παναθηναϊκός βασίζεται ακόμα στο pick and roll. Ο Χέντριξ είναι καλύτερος αμυντικός από τον Σχορτσανίτη αλλά ο Έλληνας σέντερ είναι σε πολύ καλή κατάσταση τελευταία.

Το κλειδί είναι πως ο Παναθηναϊκός θα αμυνθεί τους παίκτες της Μακάμπι στο ποστ. Αν δηλαδή θα αποφασίσουν να παίξουν με παγίδες και να δώσουν βοήθειες στο μαρκάρισμα του Σχορτσανίτη ή του Χέντριξ. Για μένα θα είναι λάθος να στείλεις και δεύτερο παίκτη γιατί η Μακάμπι διαθέτει μερικούς εξαιρετικούς σουτέρ. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει πλεονέκτημα στα γκαρντ αφού είναι καλύτερος με Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάρας απέναντι στους Οχαγιόν και Παπαλουκά. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ποιον θα μαρκάρει ο Καλάθης. Ο Οχαγιόν μπορεί να πάρει κάποια σουτ και ο Ντεμόντ Μάλετ ακόμα περισσότερα».

Το φαβορί λοιπόν ποιος είναι;
«Μπορεί η Μακάμπι να είναι το αουτσάιντερ αλλά πιστεύω ότι έχει περισσότερο ταλέντο από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως παίζει πολύ καλά σαν σύνολο και έχει τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο. Ξέρω τον Ζοτς και είμαι σίγουρος ότι ο φίλος μου θα ετοιμάσει κάποιες εκπλήξεις, όπως κάνει πάντα σε αυτά τα παιχνίδια. Το μόνο που δεν ξέρω είναι πότε θα φανερώσει αυτές τις εκπλήξεις. Στο πρώτο παιχνίδι ή αργότερα; Το momentum παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Η Μακάμπι μπορεί να κλέψει ένα ματς στην Αθήνα επειδή ο Παναθηναϊκός έχει πολλά κακά παιχνίδια στο ΟΑΚΑ φέτος. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι η ευκαιρία της Μακάμπι».

Τι έχει να πει όμως ο Πίνι Γκέρσον για την παλιά του ομάδα τον Ολυμπιακό που θα αντιμετωπίσει τη Σιένα;
«Θα χαρώ πάρα πολύ αν ο Ολυμπιακός προκριθεί. Αλλά νομίζω ότι η Σιένα είναι το φαβορί. Ξέρετε γιατί; Γιατί πρέπει να κερδίσεις στην Ιταλία! Βλέποντας τα δύο ρόστερ, η πιο έμπειρη ομάδα έχει την ευκαιρία να πάρει νίκη εκτός έδρας και αυτή η ομάδα είναι η Σιένα. Ο Ολυμπιακός βγάζει πολύ ενέργεια και έχει πολλά κίνητρα λόγο των νεαρών που διαθέτει. Αλλά στην Ευρωλίγκα όλοι έχουν κίνητρο... Ποιος θα σταματήσει τον ΜακΚάλεμπ; Ο Σπανούλης; Είναι πιο λογικό να χαλάει την ενέργεια του στην επίθεση. Αυτό λοιπόν συνεπάγεται ότι ένα από αυτά τα... παιδιά θα αναλάβει αυτό το ρόλο. Θα τα καταφέρει; Ο Ολυμπιακός θα παλέψει αλλά η Σιένα έχει το πάνω χέρι».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved