Ρότζερς: «Φαβορί η Σιένα, μπορεί ο Ολυμπιακός»

Ρότζερς: «Φαβορί η Σιένα, μπορεί ο Ολυμπιακός»

Προβάδισμα πρόκρισης στη Σιένα στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό δίνει ο Τζόνι Ρότζερς.

Ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ανέλυσε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης τη σειρά των αγώνων ανάμεσα στην ιταλική ομάδα και τους Πειραιώτες. «Είναι πεινασμένοι για τίτλους», ανέφερε για τους παίκτες της Σιένα, «Μπορεί να χρησιμοποιήσει τον περσινό αποκλεισμό ως κίνητρο για εκδίκηση» σχολίασε για τον Ολυμπιακό. Ο Ρότζερς, πάντως, δεν απέκλεισε την πιθανότητα η ελληνική ομάδα να κάνει την έκπληξη και να περάσει στο Φάιναλ Φορ, αρκεί να καθοδηγηθεί από το Βασίλη Σπανούλη. Αναλυτικά τα όσα έγραψε...

Για τη Σιένα: «Πρόκειται για επανάληψη της, κατά τη γνώμη μου, πιο ενδιαφέρουσας σειράς των περσινών πλέι οφ. Όπως θα θυμάστε, ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με 50 πόντους και μετά η Σιένα πήρε τρεις διαδοχικές νίκες και προκρίθηκε στο Φάιναλ Φορ. Τώρα, η Σιένα θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και είναι το φαβορί για την πρόκριση. Για εμένα, η φετινή Σιένα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Πρόσθεσε στο ρόστερ της ποιοτικούς βετεράνους παίκτες όπως ο Ντέιβιντ Άντερσον, ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς και ο Μπούτσι Θόρντον, οι οποίοι συνυπάρχουν με τον εκρηκτικό και θεαματικό στον τρόπο παιχνιδιού του, Μπο Μακ Κάλεμπ. Όλοι αυτοί κάνουν τη Σιένα την καλύτερη ομάδα στα τρίποντα και στις ελεύθερες βολές. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε πως οι ομάδες του Σιμόνε Πιανιτζιάνι παίζουν δυνατά και φθείρουν τον αντίπαλο με την επιθετική άμυνά τους. Πρώτον και κύριον, η Σιένα είναι ομάδα με πολλούς έμπειρους παίκτες, ο βασικός κορμός της οποίας όμως είναι για λίγο καιρό μαζί. Ξέρουν πώς να παίζουν μεταξύ τους, όμως, και οι περισσότεροι εξ αυτών είναι πεινασμένοι να κερδίσουν τον τίτλο της Ευρωλίγκας».

Παίκτης «κλειδί»: Μπούτσι Θόρντον: «Πρόκειται για ενδιαφέρουσα προσθήκη παίκτη, που έγινε στα μέσα της σεζόν. Ένας παίκτης που όχι απλώς γνώριζαν καλά στην ομάδα, αλλά ήταν παρών και σε δύο Φάιναλ Φορ με τη Σιένα. Ο Θόρντον κάνει τα περισσότερα από όσα περιμένει κάποιος από έναν swingman: σουτάρει, ποστάρει, παίρνει ριμπάουντ, τρέχει, παίζει άμυνα. Γεμίζει πολλά κενά στην ομάδα».

Για τον Ολυμπιακό: «Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς, είχε πει πως δεν αισθάνεται ως αουτσάιντερ κι ας μην έχει το πλεονέκτημα της έδρας, κάτι που είναι ενδιαφέρον, επειδή οι προπονητές συχνά προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις προσδοκίες. Οι κακές αναμνήσεις φυσικά υπάρχουν, αλλά ο φετινός Ολυμπιακός είναι μια εντελώς νέα ομάδα, με περίπου δέκα παίκτες που δεν ήταν πέρυσι στο ρόστερ. Αυτοί οι παίκτες δεν μπορεί να έχουν σημαδευτεί ψυχολογικά από πέρυσι, αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον περσινό αποκλεισμό ως κίνητρο για εκδίκηση. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη αποδείξει πως είναι ικανός να επανέρχεται, κερδίζοντας τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια του στην κανονική διάρκεια, ενώ συσπειρώθηκε και αφού έχασε τα δύο πρώτα στο Top 16. Η υπερηφάνεια ήταν πάντοτε κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας και της ιστορίας της. Είτε ως αουτσάιντερ είτε ως φαβορί, οι παίκτες του Ολυμπιακού μπορούν να τα καταφέρουν. Έχουν τρισδιάστατο ρόστερ, επίκίνδυνο. Έχουν βάθος και πειθαρχία - κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα. Και θα είναι διασκεδαστικό να βλέπει κανείς τον Ουμπιακό να περνάει το τεστ».

Παίκτης «κλειδί»: Βασίλης Σπανούλης: «Δεν υπάρχει άλλος παίκτης στην Ευρωλίγκα που να σημαίνει τόσα πολλά για την ομάδα του. Μπορεί να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο και από όλες τις πλευρές. Είναι ακόμα πιο επικίνδυνος όταν κινείται προς το καλάθι. Όσο θα προχωράει, το ίδιο θα κάνει και ο Ολυμπιακός».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved