Περπέρογλου: «Να επιστρέψουμε στην κορυφή»

Περπέρογλου: «Να επιστρέψουμε στην κορυφή»

Την τεράστια επιθυμία του να κατακτήσει τον τίτλο στο Κύπελλο Ελλάδας, με τον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Στράτος Περπέρογλου.

Ο 28άχρονος φόργουορντ, ανανεώνοντας το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, τόνισε πόσο πολύ θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή της διοργάνωσης ύστερα από τρία χρόνια. Αναφέρθηκε, επίσης, στα παιχνίδια πλέι οφ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την ανάγκη των πρωταθλητών Ευρώπης να διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους, αλλά και το «διπλό» στο Καζάν επί της Ούνιξ, με το οποίο σφράγισαν την πρωτιά του ομίλου τους στο Top 16.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Καλησπέρα σε όλους! Ελπίζω όλοι να είστε καλά. Οι τελευταίες ημέρες ήταν γεμάτες από κρίσιμες αναμετρήσεις για εμάς κι έτσι θα συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής, όπως γίνεται άλλωστε κάθε χρόνο. Η πρώτη σειρά παιχνιδιών ήταν για την Ευρωλίγκα. Καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας, παίρνοντας την πρόκριση στα πλέι οφ. Πετύχαμε πολύ σημαντική νίκη στο παιχνίδι μας κόντρα στην Ούνιξ Καζάν, η οποία μας επέτρεψε να πλασαριστούμε στην κορυφή του ομίλου μας, κάτι που μας δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Είχαμε δυνατό φινάλε του Top 16, σε έναν αγώνα μακριά από το σπίτι μας, αν και για κάποιο λόγο είχαμε δείξει νωρίτερα σημάδια αδυναμίας, όταν χάσαμε στην έδρα μας δύο παιχνίδια. Παρ’ όλα αυτά, πήραμε την πρώτη θέση και από εδώ και στο εξής θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας στα παιχνίδια μας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στο τελευταίο παιχνίδι μας στο Top 16 παίξαμε στη Ρωσία. Αμφότεροι βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά για διαφορετικό λόγο. Εμείς λαχταρούσαμε να τερματίσουμε πρώτοι, η Ούνιξ ήθελε την πρόκριση. Δείξαμε χαρακτήρα απέναντι σε έναν αντίπαλο που απέδειξε φέτος πως είναι πολύ καλή ομάδα. Η Ούνιξ είναι μεγάλος αντίπαλος, αλλά εμείς καταφέραμε να πετύχουμε αυτό που θέλαμε εναντίον της. Η υποχρέωσή μας, τώρα, είναι να παίξουμε καλύτερα εντός έδρας. Χάσαμε στο ΟΑΚΑ από την Ούνιξ και την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, αλλά αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί! Ίσως να εμφανιστήκαμε πιο χαλαροί από ό,τι έπρεπε. Κατά την άποψή μου, οι αγώνες με τη Μακάμπι θα είναι συνολικά εντελώς διαφορετικοί. Τώρα, ή κερδίζεις ή πας σπίτι σου. Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι και με την υποστήριξη των φιλάθλων μας θα καταφέρουμε να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ.

Αυτή η σειρά των πλέι οφ είναι η αναβίωση του περσινού τελικού της Ευρωλίγκας. Αν και οι ίδιες ομάδες μάχονται για το τρόπαιο, κοιτώντας στα ρόστερ, διαπιστώνεις πως οι παίκτες δεν είναι οι ίδιοι. Η Μακάμπι έχει κάποιους από πέρυσι, αλλά βασικές μονάδες της δεν είναι πλέον στην ομάδα, όπως ο Πάργκο και ο Τσακ Έιντσον. Υπάρχουν, επίσης, κάποιες νέες προσθήκες. Η Μακάμπι, πάντως, φαίνεται να αγωνίζεται στον ίδιο ρυθμό με πέρυσι. Το κάθε παιχνίδι θα έχει τη δική του σημασία και όπως γνωρίζουμε όλοι θα έρθει στην Αθήνα για να μας κερδίσει και να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ.

Ωστόσο, θα πρέπει προς το παρόν να θέσουμε κατά μέρος την Ευρωλίγκα. Έχουμε πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας, καθώς κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Πρόκειται για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο θα τεθούμε αντιμέτωποι με τον Ολυμπιακό, ο οποίος επίσης έχει περάσει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Είναι ένα ντέρμπι, πολύ σημαντικό για εμάς. Θέλουμε πραγματικά πολύ να επιστρέψουμε στην κορυφή της διοργάνωσης. Μετά τον τελικό του Σαββάτου (10/03), η προσοχή μας θα στραφεί ξανά στην Ευρωλίγκα και, φυσικά, στη συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος. Έως τότε, να είστε καλά. Στράτος Περπέρογλου».



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved