Αιώνιες «μάχες» στην Ευρωλίγκα

Αιώνιες «μάχες» στην Ευρωλίγκα

Τους κρισιμότερούς τους αγώνες δίνουν απόψε (17/02) στην Ευρωλίγκα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του TOP 16.

Το Onsports θα σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη των δύο σπουδαίων αγώνων που δίνουν οι ελληνικές ομάδες.

Πρωτιά με +8

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, οι «πράσινοι» θα υποδεχτούν (20.00, ΝΕΤ) την Κάχα Λαμποράλ στο γεμάτο ΟΑΚΑ και θα ψάξουν τη νίκη με διαφορά οκτώ πόντων και άνω, ούτως ώστε εκτός από την πρόκριση, να εξασφαλίσουν  –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και την πρώτη θέση στο γκρουπ τους, κάτι που θα σημαίνει ότι στην προημιτελική φάση θα παίξουν με πλεονέκτημα έδρας είτε κόντρα στη Μακάμπι είτε απέναντι στο μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, την Μπαρτσελόνα.

Με νίκη με μικρότερη διαφορά από οκτώ πόντους, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα χρειάζονται δύο νίκες στα εναπομείναντα δύο ματς για να είναι σίγουρα πρώτοι.

Στο απευκταίο σενάριο της ήττας, το πράγμα μπλέκει επικίνδυνα, μιας και το «τριφύλλι» θα χρειάζεται να επικρατήσει της Λιέτουβος Ρίτας εντός έδρας και της Μάλαγα εκτός έδρας για να μην μπει σε περιπέτειες αναφορικά με την πρόκριση.

Στον πρώτο γύρο του TOP 16, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς νίκησαν τη Λιέτουβος Ρίτας εκτός έδρας (80-59) και τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ (82-56), όμως ηττήθηκαν εκτός έδρας από τη σημερινή (17/02) αντίπαλό τους, με 77-70.

«Διπλό» για εξασφάλιση

Την εκτός έδρας νίκη που ταυτόχρονα θα σημάνει και την πρόκριση στα προημιτελικά αναζητά απόψε ο Ολυμπιακός στη Βαλένθια κόντρα στην τοπική ομάδα (21.45, Novasports 3).

Οι Πειραιώτες αν επιστρέψουν από την ισπανική πόλη με το ροζ φύλλο αγώνα θα έχουν εξασφαλίσει σίγουρα την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και πλέον θα σκέφτονται την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα χρειάζονται απλή νίκη για να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του γκρουπ τους και να αποκτήσουν πλεονέκτημα στη φάση των «8».

Σε περίπτωση ήττας, οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να προσέξουν ούτως ώστε να υπερασπιστούν τη διαφορά με την οποία είχαν νικήσει πριν από δύο εβδομάδες στο ΣΕΦ (77-62).  Βέβαια, επειδή ακολουθεί το ματς της Πόλης με τη Φενέρ, ακόμα και μία ήττα με έναν πόντο θα θέσει σε κίνδυνο την πορεία των κυπελλούχων Ελλάδας στη συνέχεια της Ευρωλίγκας, μιας και οι «νυχτερίδες» θα έχουν πιάσει τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς την πρώτη αγωνιστική του TOP 16 είχαν χάσει εντός έδρας από τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ με 84-70, ενώ συνέχισαν με δύο νίκες. Πρώτα κατέβαλλαν την αντίσταση της Ζαλγκίρις του Ηλία Ζούρου εκτός έδρας με 71-64, ενώ ακολούθησε η νίκη απέναντι στη Βαλένθια.



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved