Μαυροειδής: «Πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός, ντέρμπι ο Ολυμπιακός»

Μαυροειδής: «Πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός, ντέρμπι ο Ολυμπιακός»

Ο σοβαρός Παναθηναϊκός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να περάσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το Δημήτρη Μαυροειδή.

Ο 27χρονος σέντερ της Μπιλμπάο, μιλώντας στο Sentra FM 103.3, αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό, που στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας τίθεται αντιμέτωπος με τη Σιένα έχοντας το μειονέκτημα έδρας, προβλέποντας πως η συγκεκριμένη σειρά αγώνων θα εξελιχθεί σε ντέρμπι. Όσον αφορά στην ομάδα του, παραδέχθηκε πως και η φετινή πορεία τους είναι ονειρική και απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα παίξουν ελεύθερα κι ό,τι βγει. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για την υποστήριξη που έχει η Μπιλμπάο από τους Έλληνες: «Μου λένε οι φίλοι και διαβάζω ότι μας υποστηρίζουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είμαι χαρούμενος που βοηθάω την ομάδα μου να προβάλλεται στο εξωτερικό. Πέρυσι φθάσαμε στον τελικό του πρωταθλήματος και σιγά σιγά χτίζουμε μια μεγάλη ομάδα».

Για τις διαφορές του μπάσκετ στην Ελλάδα και την Ισπανία: «Στην Ισπανία η παιδεία είναι τελείως διαφορετική από εκείνη της Ελλάδας. Πηγαίνεις στο γήπεδο και είναι σαν να πηγαίνεις στο θέατρο. Όποιο αποτέλεσμα κι αν φέρεις δεν υπάρχει περίπτωση να σε βρίσουν. Αυτός είναι ένας τομέας, για τον οποίο πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από την Ισπανία. Σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός, αλλά από κάπου πρέπει να γίνει μια αρχή».

Για τον τίτλο που θα έβαζε στην... ταινία της Μπιλμπάο: «Μου αρέσει το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει», κυρίως για την περσινή σεζόν. Στα πλέι οφ του πρωταθλήματος έκαναν τα πάντα για να μας αποκλείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Για φέτος δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι, γιατί ακόμα δεν έχει τελειώσει η σεζόν».

Για το ελληνικό στοιχείο της Μπιλμπάο: «Όταν οι άνθρωποι της ομάδας την έχτιζαν θέλησαν να της δώσουν έναν τόνο ελληνικό, με την έννοια ότι οι παίκτες πρέπει να παλεύουν. Οι Βάσκοι μοιάζουν με τους Έλληνες σε αυτό το κομμάτι κι έτσι δεν ήταν πολύ δύσκολο. Είμαστε πολύ σκληρή ομάδα, που οδηγούμε τον αντίπαλο στον δικό μας ρυθμό. Αν χρειαστεί ένας αγώνας να λήξει με 50-49, τότε αυτό θα γίνει, αρκεί να νικήσουμε».

Για το πώς είναι να παίζεις στο εξωτερικό: «Οι παίκτες, όταν δουλεύουν και είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν, τότε ανεβαίνουν επίπεδο. Στο Μαρούσι δούλευα για να αγωνιστώ στην Ισπανία. Είχα αυτό το όνειρο και το όνειρο σε κάνει να δουλεύεις. Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα τίποτα. Έτσι, οι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να ψάχνουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες παίκτες υψηλού επιπέδου, περισσότεροι από ποτέ, και δεν τους χωράνε δύο ομάδες».

Για τους αγώνες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας: «Δεν είναι η ευκολότερη αντίπαλος που θα μπορούσε να μας τύχει. Καμία ομάδα, όμως, δεν είναι ανίκητη. Είδαμε ότι και η ΤΣΣΚΑ ηττήθηκε από τη Γαλατάσαραϊ. Θα παλέψουμε και ό,τι βγει. Η πορεία μας μέχρι τώρα δεν είναι απλώς καλή, είναι ονειρική. Από εδώ και πέρα θα παίζουμε ελεύθερα».

Για το ζευγάρι Σιένα - Ολυμπιακός: «Είναι δύσκολο ζευγάρι για προβλέψεις. Η Σιένα είναι ίσως η πιο σκληρή ομάδα που έχω παίξει ως αντίπαλος. Ωστόσο, βλέπω ότι κάνει κοιλιά, ενώ ο Ολυμπιακός έχει δείξει ότι βελτιώνεται συνέχεια, ειδικά από τη στιγμή που ενισχύθηκε. Σίγουρα, η Σιένα έχει προβάδισμα λόγω της έδρας, αλλά θα είναι ντέρμπι».

Για το ζευγάρι Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Ο σοβαρός Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα. Η Μακάμπι αυτό που ξέρει καλά είναι να τρέχει ελεύθερα και απέναντι σε αυτές τις ομάδες ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες. Έχει το πλεονέκτημα έδρας κι αν είναι σοβαρός, όπως κάνει πάντα και έδειξε και πέρυσι, θα προκριθεί».



Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved