Συμπληρώνεται η 8άδα στην Ευρωλίγκα

Συμπληρώνεται η 8άδα στην Ευρωλίγκα

Με τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής του 5ου και του 6ου Ομίλου ολοκληρώνεται σήμερα (01/03) το Top 16 της Ευρωλίγκας.

Στα προημιτελικά έχουν ήδη προκριθεί ο Παναθηναϊκός, η Μπαρτσελόνα, η Ούνιξ Καζάν, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία «σφράγισε» την προηγούμενη αγωνιστική την κατάκτηση της κορυφής του 5ου Ομίλου. Οι Ρώσοι παίζουν σήμερα (01/03) στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Εφές Αναντόλου, στον πάγκο της οποίας θα ντεμπουτάρει ο Ηλίας Ζούρος. Οι Τούρκοι έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά από τα πλέι οφ, με αμφότερες τις ομάδες να κυνηγούν τη νίκη γοήτρου.

Αγώνα «ζωής ή θανάτου» δίνουν στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός και η Γαλατάσαραϊ, με το νικητή να κατακτά τη δεύτερη θέση και να προκρίνεται στην 8άδα και τον ηττημένο να επιστρέφει… σπίτι του. Οι Πειραιώτες θα πρέπει να κερδίσουν με +2, ώστε να περάσουν για έβδομη διαδοχική χρονιά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, οι Τούρκοι με «διπλό» ή ήττα με μόλις έναν πόντο γράφουν ιστορία, αφού δεν έχουν εξασφαλίσει ποτέ στην ιστορία τους τη συμμετοχή τους στα προημιτελικά. Εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους από πλευράς Ολυμπιακού, η Γαλατά δεν έχει στη διάθεσή της τους τραυματίες Τούτκου Ατσίκ και Σερτάτς Σανλί.

Τρεις ομάδες διεκδικούν τα δύο εισιτήρια του 6ου Ομίλου. Η πρωτοπόρος Σιένα υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης και θέλει να επαναλάβει το θρίαμβο του αγώνα του πρώτου γύρου (69-88), ώστε να τερματίσει πρώτη και να αποφύγει στα πλέι οφ την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μονόδρομος είναι το «διπλό» για τους Ισπανούς, που όμως θέλουν και «στραβοπάτημα» της Μπιλμπάο για να περάσουν. Το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη παίζει στη Μάλαγα κι εφόσον επικρατήσει της Ουνικάχα θα προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στην 8άδα. Οι γηπεδούχοι, με πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, έχουν ήδη κουνήσει… μαντίλι στη διοργάνωση.

Τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας θα ξεκινήσουν στις 20 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Απριλίου, με την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης (11-13 Μαΐου) να κρίνεται στις τρεις νίκες (best of 5). Το σημερινό (01/03) πρόγραμμα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:

5ος Όμιλος
21.45 Ολυμπιακός - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) live από το Onsports
19.45 Εφές Αναντολού (Τουρκία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

6ος Όμιλος
21.45 Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία) - Μπιλμπάο (Ισπανία)
21.45 Σιένα (Ιταλία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)



Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved