Πράξη 6η και τελευταία στο Top 16 της Ευρωλίγκας

Πράξη 6η και τελευταία στο Top 16 της Ευρωλίγκας

Η τέταρτη ομάδα, που θα ακολουθήσει τον Παναθηναϊκό, την Μπαρτσελόνα και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, θα γίνει γνωστή σήμερα (29/02).

Με τους αγώνες της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 7ο και τον 8ο Όμιλο συνεχίζεται σήμερα (29/02) το Top 16. Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Καζάν κόντρα στην Ούνιξ και θέλει το «διπλό» για να περάσει ως πρώτος και να έχεi το πλεονέκτημα έδρας, αποφεύγοντας την πρωτοπόρο του άλλου ομίλου, Μπαρτσελόνα. Αγώνας «ζωής ή θανάτου» είναι για τους Ρώσους ο σημερινός κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης, αφού με θετικό αποτέλεσμα θα σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης. Αντίθετα, με ήττα μπορεί να μείνουν ακόμα και τρίτοι, άρα εκτός συνέχειας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να περάσει από το Μιλάνο, κερδίζοντας την Αρμάνι.

Οι Τούρκοι είχαν επικρατήσει με 7 πόντους της Ούνιξ, ενώ είχαν χάσει με 5, συνεπώς έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Για να περάσουν ως δεύτεροι οι Ρώσοι θα πρέπει να χάσουν από τον Παναθηναϊκό, αλλά το ίδιο να κάνει και η Φενέρ από την Αρμάνι. Οι Ιταλοί είναι αδιάφοροι βαθμολογικά, αφού έχουν ήδη μείνει εκτός συνέχειας, ωστόσο θέλουν να κλείσουν τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο με νίκη γοήτρου, ειδικά από τη στιγμή που παίζουν εντός έδρας. Με νίκη η Ούνιξ εξασφαλίζε την πρωτιά. Οι διασταυρώσεις είναι ήδη γνωστές για τον Παναθηναϊκό, αφού εάν τερματίσει πρώτος αντίπαλός του στα πλέι οφ θα είναι η δεύτερη του 8ου ομίλου, Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Εάν τερματίσει δεύτερος θα βρει απέναντί του την Μπαρτσελόνα, με μειονέκτημα. Τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας θα ξεκινήσουν στις 20 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Απριλίου. Η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης (11-13 Μαΐου) κρίνεται στις τρεις νίκες (best of 5).

Τα παιχνίδια του 8ου Ομίλου είναι αδιάφορα βαθμολογικά, αφού τα πάντα έχουν κριθεί. Η αήττητη Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Μακάμπι και η Ζαλγκίρις Κάουνας, που δεν έχει καταφέρει να σπάσει το... ρόδι στο Top 16, θα παίξει στη «Zalgirio Arena» με την Καντού, η οποία την είχε κερδίσει με 79-78 στην Ιταλία. Το σημερνό (29/02) πρόγραμμα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας έχει ως εξής:

7ος Όμιλος
19.30 Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) - Παναθηναϊκός (live από το Onsports)
19.30 Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία)

8ος Όμιλος
19.45 Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) - Καντού (Ιταλία)
21.45 Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved