Χάινς: «Η μοίρα μας στα χέρια μας»

Χάινς: «Η μοίρα μας στα χέρια μας»

Στο χέρι του Ολυμπιακού βρίσκεται η πρόκρισή του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τον Κάιλ Χάινς.

Ο Αμερικανός φόργουορντ ανανέωσε το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου και, μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη των Πειραιωτών επί της Γαλατάσαραϊ και την πρόκρισή τους στην 8άδα.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Καλωσορίζω όλους τους φιλάθλους της Ευρωλίγκας ανά τον κόσμο. Είμαι ο Κάιλ Χάινς, φόργουορντ/σέντερ στον Ολυμπιακό, και γράφω για εσάς από την πανέμορφη Αθήνα, στην Ελλάδα. Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία και για κάποιες ομάδες πρόκειται για την πιο κρίσιμη στιγμή στο Top 16 της Ευρωλίγκας. Μόνο μια χούφτα ομάδων έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα πλέι οφ. Αυτή η εβδομάδα, λοιπόν, σίγουρα είναι καθοριστική για κάποιες ομάδες, ιδιαίτερα τη δική μου.

Στο προηγούμενο blog μου, η ομάδα μου προερχόταν από δύο διαδοχικές ήττες, από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη Γαλατάσαραϊ. Δεν ήταν ιδανική κατάσταση, να έχεις στο ξεκίνημα του Top 16 αρνητικό ρεκόρ 0-2, αλλά γνωρίζαμε πως ήταν νωρίς ακόμα κι είχαμε ολόκληρο γύρο μπροστά μας να κάνουμε την αντεπίθεσή μας. Γνωρίζουμε επίσης πως ο επόμενος αντίπαλός μας, η Εφές Αναντόλου, είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στην Ευρωλίγκα και δεν θα ήταν εύκολο για εμάς να την κερδίσουμε. Έπρεπε να παίξουμε απέναντί τους δύο φορές, μία στην Αθήνα και μία στην Κωνσταντινούπολη, και έπρεπε να κερδίσουμε και στα δύο ματς για να μείνουμε «ζωντανοί» στην πρόκριση.

Το πρώτο παιχνίδι ήταν στην Αθήνα και παίξαμε με πολύ μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Παίξαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και πήγαμε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με πέντε πόντους. Κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και επιτρέψαμε στην Εφές να επανέλθει, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο μπήκαμε «καυτοί» και κάναμε σερί 30-12. Έτσι, κερδίσαμε με 18 πόντους, κάτι πολύ σημαντικό, επειδή μας έδινε σημαντικό προβάδισμα στη διαφορά.

Στο δεύτερο παιχνίδι ταξιδέψαμε στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, για να αντιμετωπίσουμε την Εφές στην έδρα μας. Γνωρίζαμε πως θα έπρεπε να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, προκειμένου να κερδίσουμε. Όπως και στον πρώτο αγώνα, προηγηθήκαμε στο ημίχρονο με πέντε πόντους. Καταφέραμε να κρατήσουμε αυτό το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του τρίτου ημιχρόνου, ενώ μας έδωσε την ώθηση να κάνουμε σερί 10-0 στα τελευταία λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου. Ακριβώς στο σημείο που αρχίσαμε να νιώθουμε άνετα η Εφές, όπως όλες οι καλές ομάδες, εξαπέλυσε την ύστατη αντεπίθεσή της, αλλά ο Κώστας Σλούκας με 2/2 βολές «κλείδωσε» τη νίκη μας. Με αυτές τις δύο νίκες μας παραμείναμε «ζωντανοί» στην πρόκριση στην 8άδα της Ευρωλίγκας.

Μετά την Εφές Αναντόλου φάνηκε πως η ομάδα μας απέκτησε αυτοπεποίθηση. Για το επόμενο παιχνίδι μας ταξιδέψαμε στη Μόσχα, Ρωσία, για να παίξουμε με την ΤΣΣΚΑ. Γνωρίζαμε πως θα ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά κανείς από την ομάδα δεν θα μπορούσε να προβλέψει αυτό που έγινε. Η ΤΣΣΚΑ είχε ένα από τα καλύτερα επιθετικά ημίχρονα στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Ήταν λες και τα έβαζαν όλα, εξάλλου έχασαν μόλις τέσσερα σουτ σε ολόκληρο το 20άλεπτο, ενώ εμείς κάναμε το αντίθετο, χάναμε τα πάντα. Έτσι, γνωρίσαμε την ήττα με 32 πόντους.

Παρά την ντροπιαστική ήττα στη Μόσχα, ο Ολυμπιακός έχει ακόμα πιθανότητες να προκριθεί στα πλέι οφ. Ουσιαστικά, η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας, καθώς υποδεχόμαστε τη Γαλατάσαραϊ. Μετά την ήττα μας με έναν πόντο στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, θα πρέπει να κερδίσουμε με δύο ή περισσότερους πόντους για να προκριθούμε. Το παιχνίδι είναι, επί της ουσίας, «τελικός», ένας αγώνας «ζωής ή θανάτου», κι έτσι το αντιμετωπίζουμε. Γνωρίζουμε, ως ομάδα, πως θα πρέπει να αγωνιστούμε με μεγάλη ενέργεια και απόλυτη συγκέντρωση για να κερδίσουμε τη Γαλατά. Πρόκειται για πολύ έμπειρη ομάδα, που ξέρει πώς μπορεί να ελέγχει τον αγώνα και να παίζει με το ρυθμό της. Οι δύο ομάδες ταιριάζουμε και θεωρώ πως θα γίνει πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

Δεν είμαστε οι μόνοι που αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι ως «τελικό», και οι φίλαθλοί μας το ίδιο κάνουν. Όπου κι αν πήγα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, οι φίλαθλοί μας έρχονταν και μου έλεγαν πόσο ενθουσιασμένοι είναι και πως θα δώσουν την Πέμπτη (01/03) το παρών στο ΣΕΦ. Θεωρώ πως η ατμόσφαιρα θα είναι σαν τα πλέι οφ, με πολλούς παθιασμένους φιλάθλους μας στην κερκίδα. Το ταξίδι μας στην Ευρωλίγκα περιλαμβάνει έως τώρα πολλές διαφορετικές στιγμές, που κορυφώνονται σε αυτό το παιχνίδι. Ακόμα κι αν δεν έχουν πάει όλα έτσι όπως θα θέλαμε, δεν νομίζω πως η ομάδα μου θα είχε ακολουθήσει άλλο δρόμο. Ο Ολυμπιακός έχει χτιστεί έτσι ώστε να έχει χαρακτήρα μαχητή στα παιχνίδια που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Είμαι πλήρως πεπεισμένος πως ο Ολυμπιακός θα έχει μια απόλυτα επιτυχημένη εβδομάδα, πετυχαίνοντας το στόχο του στην Ευρωλίγκα. Σας ευχαριστώ που με διαβάσετε, μέχρι την επόμενη φορά».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved