Μάριτς: «Έχουμε υψηλά κίνητρα»

Μάριτς: «Έχουμε υψηλά κίνητρα»

Για τους πάντοτε υψηλούς στόχους του Παναθηναϊκού, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, μίλησε ο Άλεξ Μάριτς.

Ο 27χρονος σέντερ των πρωταθλητών Ευρώπης, σε συνέντευξή του στο «Match Program» της αναμέτρησης με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, για την 5η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας, παραδέχθηκε πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στον όμιλό τους εάν είχαν καταφέρει να προστατεύουν την έδρα τους, ξεκαθάρισε πως κανένα αποτέλεσμα αντιπάλου δεν είναι «δώρο» και εξήγησε πως πάντα θέλεις να πηγαίνεις ψηλότερα, κάνοντας όμως ένα βήμα τη φορά. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Αρχίσατε πολύ καλά στο Top16 με μια εκτός έδρας νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο, αλλά στη συνέχεια ήρθε η εντός έδρας ήττα από την Ούνιξ Καζάν. Πόσο σας στοίχισε αυτό;
«Η αλήθεια είναι ότι λίγο τα χαλάσαμε εκεί… Θα έπρεπε να είχαμε προστατεύσει την έδρα μας, ειδικά έχοντας πάρει το θετικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο. Όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα για εμάς τώρα αν είχαμε νικήσει στη δεύτερη αγωνιστική την Ούνιξ Καζάν. Θα ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Επιστρέψαμε όμως άμεσα. Πήραμε δύο εξίσου σημαντικές νίκες από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και τώρα έχουμε πάλι στην έδρα μας την Αρμάνι Μιλάνο. Ο άμεσος στόχος μας είναι λοιπόν να πάρουμε τη νίκη και σε αυτόν τον αγώνα, για να βρεθούμε σε ακόμη καλύτερη θέση».

-Η σχετικά εύκολη νίκη στην Ιταλία, σας προδιαθέτει για μια αντίστοιχα εύκολη νίκη στο ΟΑΚΑ;
«Όχι… Κάθε άλλο. Σχεδόν πάντα είναι δυσκολότερο όταν αντιμετωπίζεις έναν αντίπαλο για δεύτερη φορά. Τον ξέρεις και σε ξέρει καλύτερα. Δεν νομίζω ότι θα έχει σχέση αυτός ο αγώνας με εκείνον. Κι επιπλέον δεν έχει σημασία αν γίνεται εντός ή εκτός έδρας. Πάντα όταν αντιμετωπίζεις τον άλλον για δεύτερη φορά είναι δυσκολότερο».

-Η Αρμάνι Μιλάνο προέρχεται από μια νίκη επί της Ούνιξ Καζάν. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ήταν λίγο «δώρο» για εσάς αυτό το αποτέλεσμα;
«Δεν υπάρχουν «δώρα». Εξαρτάται από εμάς. Πρέπει εμείς να είμαστε καλοί και αποτελεσματικοί στο παρκέ. Πρέπει να παρουσιαστούμε πιο συγκεντρωμένοι, έτοιμοι και αποτελεσματικοί και στις δύο άκρες του γηπέδου. Αλλιώς ό,τι κι αν κάνουν οι αντίπαλοί μας δεν έχει σημασία. Πρέπει εμείς να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

-Τι είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξετε απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο;
«Το κυριότερο είναι οι δημιουργοί. Αυτοί που φτιάχνουν το παιχνίδι της ομάδας. Ο Κουκ είναι σημαντικό κομμάτι της ομάδας και φυσικά ο Φώτσης, αλλά και ο Νίκολας (σ.σ. η συνέντευξη έγινε πριν από την απομάκρυνσή του από το ρόστερ της ιταλικής ομάδας)… Κι αν παίξει ο Μπουρούσης, όλοι γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Πιστεύω ότι αυτοί οι παίκτες είναι από τα βασικά «στοιχεία» του παιχνιδιού του αντιπάλου μας».

-Έχετε κάνει πολύ καλά παιχνίδια, αλλά και κάποια όχι και τόσο καλά φέτος. Έχεις εξήγηση;
«Δεν ξέρω… Συμβαίνει σε πολλές ομάδες νομίζω… Σχεδόν σε όλες… Το σίγουρο είναι ότι δεν το κάνουμε επίτηδες (γελάει)… Ξέρουμε πως δεν γίνεται να παίζουμε τέλεια κάθε μέρα. Ίσως απλώς να πρέπει να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά ενός αγώνα. Είναι δεδομένο πως επιθυμία και στόχος όλων είναι να παίζουμε πάντα, σε κάθε αγώνα, όσο καλύτερα μπορούμε».

-Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί και φέτος να φτάσει έως το τέλος του δρόμου σε Ελλάδα και Ευρώπη;
«Ένα βήμα τη φορά! Είμαστε στο Top16 και θέλουμε να κλείσουμε αυτή τη φάση στην καλύτερη δυνατή θέση. Ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος της ομάδας κάθε φορά. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πως για να φτάσουμε έως εκεί θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Όσο για το πρωτάθλημα, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση. Θέλουμε να πάρουμε τις νίκες στους αγώνες που απομένουν στην κανονική περίοδο και να προχωρήσουμε… Το έχουμε ξανακάνει… Όπως ήδη είπα, ένα βήμα τη φορά. Πάντα θες να πας ψηλότερα. Έχουμε υψηλά κίνητρα πάντα».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved