Σφαιρόπουλος: «Δεν είναι αυτή η εικόνα του Ολυμπιακού»

Σφαιρόπουλος: «Δεν είναι αυτή η εικόνα του Ολυμπιακού»

Ο βοηθός προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποστήριξε πως παρά την ευρεία νίκη των Ρώσων έναντι του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να δείξουν καλύτερη εικόνα στη συνέχεια και να βρεθούν στα προημιτελικά της Euroleague.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και εκτός της αναμέτρησης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε και στη συνολική πορεία της ρωσικής ομάδας τη φετινή σεζόν, καθώς θωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague.

«Έχουμε μια ομάδα με κορμιά αθλητικά και με ταλέντο. Ο συνδυασμός αυτός είναι ένας συνδυασμός που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του και δίνουν στην ομάδα μας το κάτι παραπάνω», είπε αρχικά ο βοηθός του Γιόνας Καζλάουσκας για την φετινή ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Όσο για τη διαφορά στη νίκη επί του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Δεν νομίζω πως η εικόνα του Ολυμπιακού είναι η πραγματική. Νομίζω πως ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει την απόδοσή του και παίζει καλύτερα απ’ ότι στην κανονική περίοδο. Έκανε σημαντικές νίκες, με Εφές και Παναθηναϊκό, άρα δεν ήταν η πραγματική του εικόνα. Θεωρώ πως γνώριζαν ότι το παιχνίδι αυτό δεν θα έδινε την πρόκριση αφού αυτό με τη Γαλατά θα κρίνει αν περάσει ο Ολυμπιακός και οι παίκτες δεν είχαν κίνητρο. Το κίνητρο το είχαμε εμείς, γιατί αν το χάναμε το παιχνίδι θα μπλέκαμε. Ήταν πολύ κρίσιμο το παιχνίδι».

Για το πώς προέκυψε η διαφορά, ανέφερε: «Πιστεύω πως όταν κάνεις μια πορεία με 10-0 στην κανονική περίοδο, ξεκινάς με σερί 3-0 στο Top 16 κι έρχεται αυτή η ήττα από τη Γαλατά, αν χάσεις ένα παιχνίδι στην έδρα σου, μπαίνεις σε περιπέτειες. Θεωρώ πως θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι, είχαμε συγκέντρωση και όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για το αν την περίμενε, σχολίασε: «Δεν περίμενα βέβαια τη διαφορά, αλλά αυτή προήλθε από το μεγάλο ποσοστό μας στα τρίποντα. Είχαμε 12 τρίποντα και τα 10 από αυτά σερί στο ξεκίνημα του αγώνα. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα και δεν μπορείς να βασίζεσαι σε αυτό. Για μένα το πιο σημαντικό είναι πως παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα, δεχθήκαμε μόνο 26 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και μόνο 10 στη δεύτερη. Θεωρώ πως κάναμε πολύ καλή δουλειά κι αυτό πρέπει να είναι το στάνταρ μιας ομάδας στην άμυνα. Από εκεί και πέρα, αν είσαι και σε καλή μέρα στην επίθεση, μπορείς να έχεις και τέτοιες διαφορές».

Για την απόδοση του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός είχε άσχημα ποσοστά κι εμείς παίξαμε καλά στην άμυνα. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό από τη χθεσινή μας απόδοση, η αμυντική λειτουργία. Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο ήταν η θέληση και η συγκέντρωση που είχαν όλα τα παιδιά και η εικόνα που έδειξαν μέσα στο παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, όπως τα επιθετικά ριμπάουντ, πρέπει να βελτιώσουμε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού».

Για το αν έκαναν νεύμα, ο ίδιος και ο Καζλάουσκας, έτσι ώστε η ΤΣΣΚΑ να μην περάσει τους 100 πόντους, είπε: «Εμείς παίζουμε ένα παιχνίδι όπως πρέπει και σεβόμαστε τον αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, εγώ κι ο κόουτς Καζλάουσκας έχουμε περάσει από τον Ολυμπιακό και έχουμε σεβασμό προς την ομάδα. Ό,τι έπρεπε να πάρουμε από το παιχνίδι, το είχαμε πάρει, δεν χρειαζόταν να κάνουμε υπερβολές».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί η ΤΣΣΚΑ να πάρει την Euroleague, απάντησε: «Δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε. Μια ομάδα σίγουρα δεν μπορεί να παίζει έτσι συνέχεια κι έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Στη Γαλατά για παράδειγμα επηρεαστήκαμε από το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, δεν ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά για ένα τέτοιο παιχνίδι και το χάσαμε. Άρα, πρέπει να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε και να κάνουμε οδηγό το χθεσινό παιχνίδι. Η άμυνα για εμένα όπως είπα είναι το πλέον σημαντικό, γιατί είναι το ζητούμενο. Από εκεί θέλουμε να ξεκινάμε τα παιχνίδια μας κι όσο δυσκολεύει το επίπεδο θα γίνεται πιο σημαντική η άμυνα».

Για το πώς καταφέρνουν να κρατούν ισορροπίες παρά τις μεγάλες προσωπικότητες που υπάρχουν στο ρόστερ, σχολίασε: «Είναι δουλειά του προπονητή και των συνεργατών του. Εμείς αναλύουμε το παιχνίδι μας, βλέπουμε τα λάθη μας σε άμυνα και επίθεση, δίνουμε βάση στην πρώτη για να καταλάβουν όλοι οι παίκτες πως πρέπει να παίξουν και να καταλάβουν όλοι τι πρέπει να κάνουν. Βλέποντας ο παίκτης στο βίντεο την αμυντική του συμπεριφορά, καταλαβαίνει αν έχει κάνει αυτό που πρέπει κι αν έδωσε το 100% στην άμυνα. Είναι ένας τρόπος για να δείξεις σε όλους τους παίκτες ανεξαρτήτου εμβέλειας, τη φιλοσοφία του παιχνιδιού».

Όσο για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Euroleague, ανέφερε: «Η Γαλατάσαραϊ είναι η πιο καλή τουρκική ομάδα. Μπορεί η Εφές να έχει καλύτερα ονόματα, μπορεί η Φενέρ να έχει μια καλή βάση, αλλά η Γαλατά είναι μια σκληρή ομάδα και είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν υπάρχει ο σούπερ σταρ, αλλά υπάρχει πολυφωνία στην επίθεση, υπάρχει υπομονή, καλό γύρισμα της μπάλας, πολλές επαφές και πολύ physical game στην άμυνα. Είναι ομάδα που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και δεν είναι εύκολη για να την κερδίσεις».

Τέλος, για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει τη νίκη στο ΣΕΦ επί των Τούρκων, είπε: «Πιστεύω όμως πως ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ έχει μεγάλο πλεονέκτημα και μπορεί να πάρει το παιχνίδι. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχει και το υλικό, είναι καλή ομάδα, καλό προπονητικό τιμ έχει και μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι. Καλή ομάδα η Γαλατά, αλλά δεν έχει τους παίκτες με την προσωπικότητα να σηκώσει το παιχνίδι σε κρίσιμα σημεία. Να ο Ολυμπιακός προσέξει δύο-τρια κλειδιά του αγώνα, θα τον έχει στα χέρια του».



Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved