Κόντρα στο μεγαθήριο ο Ολυμπιακός

Κόντρα στο μεγαθήριο ο Ολυμπιακός

Φαβορί στη σημερινή (22/02, 18.15, Novasports 3) αναμέτρηση στη Μόσχα υπάρχει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με ηττοπάθεια κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Μπορεί οι Μοσχοβίτες να μην έχουν γνωρίσει την εντός έδρας ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα, σε επτά αναμετρήσεις τους στο «Universal Sports Hall», μπορεί να μετρούν μόλις μία αποτυχία σε 14 αγώνες τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου, αλλά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς απέδωσε πολύ ξεκάθαρα τη φιλοσοφία του ίδιου και των παικτών του: «Δεν πάμε στη Μόσχα για να χάσουμε».

Ο ανεβασμένος Ολυμπιακός του τελευταίου διαστήματος είναι αποφασισμένος να χτυπήσει με όλες τις δυνάμεις του το σημερινό (22/02) παιχνίδι, με το Σέρβο τεχνικό και τον άμεσο συνεργάτη του, Βαγγέλη Αγγέλου, να αναγνωρίζουν φυσικά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν για την επίτευξη του στόχου τους. Το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας, παρά την απουσία του τραυματία Βίκτορ Κριάπα, παρουσιάζεται πανίσχυρο. Εξάλλου, διαθέτει «γεμάτο» ρόστερ, από το οποίο ξεχωρίζει ο Αντρέι Κιριλένκο. Το Ρώσο σούπερ σταρ πλαισιώνουν οι Νέναντ Κρστιτς, Αλεξέι Σβεντ, Μίλος Τεόντοσιτς και Ραμούνας Σισκάουσκας, που δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, ικανό για μεγάλα πράγματα.

Η μία και μοναδική ήττα της ΤΣΣΚΑ στη φετινή διοργάνωση προήλθε, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Top 16, από τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη (68-64). Γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή του Ολυμπιακού, αφού ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν θέλει να δει την ομάδα του να γνωρίζει δεύτερη διαδοχική ήττα και μάλιστα εντός έδρας. Παράλληλα, το κίνητρο για τους Ρώσους σήμερα (22/02) είναι ιδιαίτερα υψηλό, αφού με νίκη «σφραγίζουν» και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο. Από την άλλη, ενδεχόμενη ήττα του Ολυμπιακού δεν θα είναι καταστροφική για την ελληνική ομάδα. Ακόμη κι αν στο σημερινό (22/02) τουρκικό «εμφύλιο» η Γαλατάσαραϊ νικήσει την Εφές Αναντόλου και φθάσει τις τρεις νίκες, οι Πειραιώτες θα μπορούν να περάσουν στα πλέι οφ αρκεί στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Top 16 υπερκεράσουν το εμπόδιο της Γαλατά, στο ΣΕΦ.

Η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται από χθες το απόγευμα στη Μόσχα και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει στη διάθεση του 13 παίκτες και συγκεκριμένα τους Κάιλ Χάινς, Πέρο Άντιτς, Βασίλη Σπανούλη, Τζόι Ντόρσεϊ, Μιχάλη Πελεκάνο, Λάζαρο Παπαδόπουλο, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Κώστα Παπανικολάου, Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα, Δημήτρη Κατσίβελη και Έισι Λο. Ο τελευταίος ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την κατάστασή του, παρότι πήρε κανονικά μέρος στη χθεσινή (21/02) προπόνηση. Στην Αθήνα έμειναν οι τραυματίες Γιώργος Πρίντεζης, Μάρκο Κέσελ και Παναγιώτης Βασιλόπουλος.



Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved