Βασιλειάδης: «Διασκεδάζουμε στο γήπεδο»

Βασιλειάδης: «Διασκεδάζουμε στο γήπεδο»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας παραχώρησε ο Κώστας Βασιλειάδης ο οποίος τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του διασκεδάζουν στο γήπεδο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Βασιλειάδη

-Καλησπέρα Κώστα. Συγχαρητήρια για την καταπληκτική σεζόν. Πως σου φαίνεται η φετινή Ευρωλίγκα μέχρι τώρα;
«Σε ευχαριστώ πολύ. Η ομάδα μου τα πάει πολύ καλά. Όπως ξέρεις, αυτή είναι η πρώτη φορά που παίζουμε στην Ευρωλίγκα και ο βασικός μας στόχος ήταν  να διασκεδάσουμε στα δέκα παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Φυσικά η Μπιλμπάο μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα. Πρέπει να προσπαθήσουμε στα επόμενα δύο παιχνίδια, τα οποία θα μας οδηγήσουν στα πλέι-οφ και μόνο τότε θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

-Πόσο σημαντική ήταν η νίκη σας απέναντι στη Ρεάλ με 24 πόντους;
«Ήταν πολύ σημαντική. Πιστεύω ότι ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι στην χρονιά. Παίξαμε  καλή άμυνα και μπορούσαμε  να σουτάρουμε από μέση και μακρινή απόσταση. Τα κάναμε όλα τέλεια σ' αυτό το παιχνίδι! Κάναμε ένα καλό αγώνα και ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε έτσι και στο μέλλον. Όλα είναι στο χέρι μας. Αν καταφέρουμε να νικήσουμε την Σιένα, μια ομάδα η οποία είναι καλύτερη από εμάς, έστω και με έναν πόντο, θα είναι το ιδανικό αποτέλεσμα για εμάς. Θα έχουμε δίπλα μας 10.000 ανθρώπους για να μας στηρίξουν».

- Παρά το άσχημο ξεκίνημά σας στην Ευρωλίγκα (0-3), η Μπιλμπάο κατάφερε να ανακάμψει και να φτάσει στο Top-16. Τι συνέβη στην αρχή της σεζόν;
«Όχι μόνο παίξαμε άσχημα στην Ευρωλίγκα, αλλά και στην ισπανική Λίγκα. Δουλέψαμε σκληρά από την πρώτη μέρα, όμως και η ομάδα άλλαξε πολύ, ειδικά στην άμυνα. Καταφέρνουμε να παίξουμε  σκληρή άμυνα και τα 40 λεπτά και να έχουμε πολύ υψηλό ρυθμό στην επίθεση.  Δεν μπορούν όλες οι ομάδες  να ακολουθήσουν το ρυθμό μας. Νομίζω ότι βελτιώσαμε την άμυνα μας και αυτό ήταν το κλειδί για μας να  ξεπεράσουμε τις τρεις ήττες της αρχής».

- Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την Σιένα, η οποία είναι αήττητη στο Top-16. Ποιο είναι το πλάνο σας για να νικήσετε;
«Λοιπόν, το πρώτο και κύριο κλειδί είναι η άμυνα, πάντα. Πρέπει να παίξουμε στο δικό μας ρυθμό , ασταμάτητα και στα δύο άκρα. Έχουμε όλους τους παίκτες μας 100%  έτοιμους και σε φόρμα και πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε σε πολύ καλό επίπεδο, χρησιμοποιώντας 10 ή 11 παίκτες. Χρειαζόμαστε ένα καλό παιχνίδι από τον Φίσερ στην άμυνα. Όπως είπα, αν μπορούμε να κερδίσουμε έστω και με ένα πόντο, θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη κατάσταση».

- Πως κρίνεις το ματς-απ μεταξύ του Ααρον Τζάκσον και τον Μπο Μακάλεμπ, δύο από τους πιο γρήγορους ποιντ-γκαρντ της Ευρώπης;
«Είμαι σίγουρος ότι θα είναι ένα συναρπαστικό ματς-απ. Ο Ααρον είναι ένας γρήγορος παίκτης και μπορεί να παίξει καλή άμυνα απέναντι σε κάποιον όπως ο Μακάλεμπ. Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα μου θα κάνει πολύ καλή δουλειά και ότι όλοι θα τον  βοηθήσουμε (σ.σ. τον Τζάκσον) να τον σταματήσει. Η Σιένα έχει πολύ καλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να σκοράρουν, όπως ο Ρακόσεβιτς, Ντέιβιντ και ο  Λαβρινόβιτς. Πραγματικά πρέπει να εργαστούμε σκληρά για  40 λεπτά».

-Κώστας Βασιλειάδης- Μπιλμπάο ετών 28, αυτή είναι η 12η χρονιά σου ως επαγγελματίας και δείχνεις μεγάλη συνέπεια. Πιστεύεις ότι τα καλύτερά σου χρόνια είναι μπροστά σου;
«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε το μέλλον, αλλά αυτή είναι σίγουρα η καλύτερη χρονιά μου μέχρι στιγμής. Δεν είχα παίξει πολύ με τον ΠΑΟΚ, όταν ήμουν 16 και 17 χρονών. Έτσι, από τότε που εντάχθηκα πλήρως στην ομάδα σε ηλικία 18 ετών μέχρι τώρα, αυτή είναι η καλύτερη χρονιά μου. Ακόμα είναι η καλύτερη χρονιά μου επειδή η ομάδα έχει κάνει καλή δουλειά στην ισπανική Λίγκα και την Ευρωλίγκα.  Το στυλ παιχνιδιού μας βοηθάει να παίξω καλύτερα. Είμαι πολύ χαρούμενος στο Μπιλμπάο και ξέρω ότι πρέπει να εργάζομαι καθημερινά για να βελτιώσω κάποια πράγματα στα οποία δεν τα καταφέρνω πολύ καλά».

-Αυτή είναι η πρώτη σεζόν σου στη Ευρωλίγκα  μέσα σε τέσσερα χρόνια. Τι σου έχει λείψει πιο πολύ;
«Περισσότερο από όσα μου λείπουν, έχω να πω ότι βλέπω τα πράγματα διαφορετικά τώρα, ως παίκτης. Θεωρώ ότι η ομάδα μου  με χρειάζεται, και ο ρόλος μου στην Μπιλμπάο είναι μεγαλύτερος από ό,τι ήταν ποτέ σε άλλες ομάδες στην διοργάνωση. Αυτός είναι ο λόγος που η φετινή Ευρωλίγκα  είναι μια νέα εμπειρία για μένα. Θέλω να απολαύσω κάθε παιχνίδι, κάθε λεπτό που είμαι στο γήπεδο. Έχω αλλάξει πολλές ομάδες πάντα και πόλεις από τότε που έφυγα από τον ΠΑΟΚ, αλλά τώρα όλα είναι διαφορετικά».

- Έχεις παίξει στο Φάιναλ- φορ του 2007 με την Μάλαγα που έγινε στην  Ελλάδα. Πώς ήταν η εμπειρία;
«Λοιπόν, η Ευρωλίγκα είναι ο καλύτερος ανταγωνισμός και το Φάιναλ Φορ είναι η καλύτερη στιγμή της.  Η Μάλαγα βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε φάιναλ-φορ και  δεν θα μπορέσαμε να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό. Η ΤΣΣΚΑ και ο Παναθηναϊκός ήταν οι καλύτερες ομάδες εκείνη την εποχή.  Ηταν κάτι καινούργιο και διαφορετικό και θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Είναι δύσκολο να παίξεις στο φάιναλ-φορ μία φορά, πόσο μάλλον δύο! Ο τελικός ήταν απίθανος- ήμουν στο γυμναστήριο με την οικογένειά μου και ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι. Ο Διαμαντίδης εναντίον του  Παπαλουκά, σχεδόν 20.000 άνθρωποι στις κερκίδες -. ήταν καταπληκτικό»!

-Τι θα σήμαινε για σένα  να οδηγήσεις την Μπιλμπάο στα πλέι-οφ, με την πιθανότητα να φτάσετε στο φάιναλ-φορ;
«Είναι λίγο δύσκολο για μας να ακόμα και να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο. Πρώτα απ' όλα, έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Φυσικά, τίποτα δεν είναι αδύνατο, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στο να νικήσουμε την Σιένα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε  και να διασκεδάσουμε μέσα στο παρκέ. Από την περασμένη σεζόν, κάθε φορά που διασκεδάζουμε στο γήπεδο, παίζουμε καλό μπάσκετ και έχουμε κερδίσει το παιχνίδι. Θα δώσω τα πάντα για την Μπιλμπάο, τους συμπαίκτες και τους οπαδούς μας. Θα κάνω ό, τι ο προπονητής μου ζητήσει και θα δώσω το 100%  για να προχωρήσουμε στην διοργάνωση  περισσότερο από ό, τι θα μπορούσαμε να είχαμε ποτέ φανταστεί».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved