Ιτούδης: «Ένας τελείως διαφορετικός αγώνας»

Ιτούδης: «Ένας τελείως διαφορετικός αγώνας»

Στον Παναθηναϊκό κινούνται αποκλειστικά σε ρυθμούς Αρμάνι Μιλάνο και προετοιμάζονται για την σπουδαία αναμέτρηση της Πέμπτης (23/02, 22.00).

Οι πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν νίκη και μόνο νίκη για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για να πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού από την πρώτη θέση του ομίλους τους. Ο Δημήτρης Ιτούδης μέσω του προσωπικού του blog που διατηρεί στο www.paobcblog.gr ανέλυσε όλα τα νέα της ομάδας του. Από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και τον Ολυμπιακό μέχρι τα παιχνίδια με Αρμάνι και Ούνιξ.

«Όταν έρθει η ώρα θα μιλήσουμε για τον Ολυμπιακό»

Ο Δημήτρης Ιτούδης πήρε τα πράγματα με… χρονολογική σειρά και τόνισε «Η ομάδα έφτασε σε έναν ακόμη τελικό από τους πολλούς που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια. Είναι πάντα πολύ τιμητικό να παίζεις σε έναν τελικό για έναν τίτλο στη χώρα σου. Οι δύο αγώνες με την Καβάλα μας βοήθησαν πολύ να δουλέψουμε στοιχεία του παιχνιδιού μας, έχοντας μπροστά μας αγώνες που θα κρίνουν το μέλλον μας σε δύο διοργανώσεις. Η δεύτερη χρονικά είναι το Κύπελλο Ελλάδας. Όταν θα έρθει η ώρα θα μιλήσουμε και γι’ αυτό. Έχουμε μπροστά μας αρκετές ημέρες, έχουμε έναν μεγάλο αντίπαλο μπροστά μας, τον Ολυμπιακό και αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε σε καλή κατάσταση, πρώτα απ’ όλα να είμαστε υγιείς, για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε το παιχνίδι και τον τίτλο».

«Το ενδιαφέρον μας στην Ευρωλίγκα»

Πλέον όμως άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στην Ευρωλίγκα και το ματς με την Αρμάνι. «Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα. Πρώτα απ’ όλα στην αναμέτρηση με τη Μιλάνο και μετά σε αυτή με την Ούνιξ Καζάν, όπου θα κριθεί η τελική κατάταξη στον όμιλο. Κάτι πολύ σημαντικό… Εμείς εστιάζουμε αυτή τη στιγμή στην αναμέτρηση με την ιταλική ομάδα, την οποία την οποία παρακολούθησα στο final -8 του ιταλικού Κυπέλλου, αλλά και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Δεν θα πρέπει να κάνουν το λάθος οι φίλοι μας να συγκρίνουν τον αγώνα του πρώτου γύρου με αυτόν που έχουμε τώρα μπροστά μας. Είναι τελείως διαφορετικά». Μάλιστα ο Έλληνας τεχνικός επικεντρώθηκε στις καίριες αγωνιστικές αλλαγές των Ιταλών. «Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο έχει αυτή τη στιγμή δύο προσθήκες στο ρόστερ της, και όχι απλώς έχει δύο προσθήκες στο ρόστερ: Είναι δύο παίκτες πολύ επιθετικοί, δημιουργοί και εκτελεστές. Μιλάω για τον Χέρστον, ο οποίος επιστρέφει και το είχα τονίσει και όταν παίξαμε εκεί ότι τους έλειπε ο Χέρστον πάρα πολύ στη δημιουργία και στην εκτέλεση και μιλάω και για την προσθήκη του Μπρέμερ ο οποίος είναι ένας γκαρντ πολύ επιθετικός, έχει σκορ απ’ έξω, είναι πικ εντ ρολ εκτελεστής, βάζει μακρινά σουτ είναι παίκτης που παίζει και στο ένα και στο δύο. Μπορεί δηλαδή να παίξει και με τον Κουκ μαζί, αλλά και να αντικαταστήσει τον Κουκ στο ένα και να παίξει με τον Ντρου και τον Χέρστον στο πλάι ή τον Μαντσινέλι στο 3».

«Υπερπλήρης ομάδα»

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκαθάρισε πως το ματς δεν θα έχει καμία σχέση με αυτόν του πρώτου γύρου, λόγω τη.. διαφορετικής Αρμάνι. «Γενικότερα η αντίπαλός μας είναι μια ομάδα, η οποία πλέον με την προσθήκη αυτών των δύο παικτών είναι υπερπλήρης, Έχει παίκτες που της επιτρέπουν να επιστρατεύσει διάφορα σχήματα. Ο προπονητής συνεχίζει να δίνει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον Μαντσινέλι στο 3, αλλά πιστεύω ότι με την επάνοδο του Χέρστον θα πάρει περισσότερο αυτός στη συγκεκριμένη θέση και θα παίξει με άλλα δύο γκαρντ στο  1 και στο 2. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει «light» σχήματα, τα οποία αρέσουν στον προπονητή με τον Μέλι ή τον Φώτση στο 5. Κυρίως αυτό που μας δείχνει είναι ότι εμπιστεύεται πολύ τον Ρόκα και η είσοδός του στο παιχνίδι, αν και προτιμά να ξεκινά με τον Γιάννη Μπουρούση, τους δίνει επιθετικότητα σε άμυνα και επίθεση και γι’ αυτό τον χρησιμοποιεί περισσότερο, είναι πιο αθλητικός, πιο γρήγορος».

«Σημείο αναφοράς ο Φώτσης»

Ο Ιτούδης στάθηκε και σε έναν παλιό.. γνωστό του. «Στο ιταλικό κύπελλο έδειξε ότι θα μπορούσε να είναι στον τελικό. Στον ημιτελικό έχασε στις λεπτομέρειες από τη Σιένα. Ένα λεπτό πριν το τέλος με τρίποντο του Μπρέμερ είχε προβάδισμα δύο πόντων! Είναι ομάδα που έχει αλλάξει τελείως σε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε σε ότι αφορά την ποιότητα και το ροτέισον. Από την άλλη τα στοιχεία του παιχνιδιού που τη διακρίνουν είναι τα ίδια. Παίρνουν πολλούς πόντους από το inside game, από τη δημιουργία είτε του Μπουρούση, είτε του Μαντσινέλι είτε του Χέρστον, από την pick n roll δημιουργία του Κουκ, του Μπρέμερ και του Ντρου Νίκολας. Ένας παίκτης που είναι σταθερά ανοδικά στην πορεία του είναι ο Φώτσης. Παίζει πάρα πολύ καλά στα τελευταία παιχνίδια. Άσχετα με τα αποτελέσματα της Μιλάνο ως ομάδα, ο ίδιος έχει πολύ ενεργή συμμετοχή, είναι συνέχεια στο επιθετικό ριμπάουντ, μέσα στις φάσεις είναι καλός σουτέρ, καλός στο να μαρκάρει στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και κοντύτερους παίκτες. Γι’ αυτό και έχει το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Σχεδόν δεν βγαίνει ποτέ από το παιχνίδι σε όλους τους συνδυασμούς είναι μέσα. Είναι στο 5, είτε στο 4, είτε στο 3. Ο Φώτσης είναι σημείο αναφοράς και θα είναι σημείο αναφοράς στη δική μας στρατηγική.

«Μεγάλο συν ο κόσμος μας»

«Κλείνοντας» την επικοινωνία του με τον κόσμο, ο Δημήτρης Ιτούδης, τόνισε για μία ακόμα φορά το πόσο δυνατός είναι ο Παναθηναϊκός με τους φίλους του στο πλευρό του. «Στόχος δικός μας είναι κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη και είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι χθες μετά από πολύ καιρό κάναμε προπόνηση όλοι μαζί, καθώς πήραν μέρος και ο Μπατίστ και ο Σμιθ. Το να είμαστε όλοι μαζί είναι ένα μεγάλο συν… Όπως είναι και η δική σας παρουσία στο γήπεδο, αν και είμαστε σίγουροι ότι θα είστε δίπλα μας και αυτή τη φορά, στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του Top16 της Ευρωλίγκας για εμάς».



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved