Ιτούδης: «Ο δεύτερος τελικός»

Ιτούδης: «Ο δεύτερος τελικός»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Κάχα Λαμποράλ την Πέμπτη (17/02) στο ΟΑΚΑ με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα δώσει ώθηση για την πρωτιά.

Ο Δημήτρης Ιτούδης σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, αναφέρθηκε στην επικείμενη αναμέτρηση, κάνοντας όμως την αρχή από την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες στη Βιτόρια, αναμέτρηση που έληξε με νίκη των Βάσκων (77-70). «Είναι μια ομάδα όμως που έχει πάντα υψηλό δείκτη αγωνιστικότητας και παίζει συνέχεια στο όριο του φάουλ, είναι μια σκληρή και πολύ μαχητική ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να εστιάσουμε στους βασικούς τους δημιουργούς. Με πρώτο στη θέση «ένα» τον Χουέρτας, ο οποίος κάνει το παιχνίδι τους. Σε δύο αγώνες στο Κόπα ντελ Ρέι είχε 10 ασίστ.

Σε σχέση με αυτούς τους δύο αγώνες, οι παίκτες – κλειδιά, οι οποίοι δημιουργούν, αλλά και εκτελούν είναι οι Χουέρτας, Τελέτοβιτς και Εμετέριο. Οι τρεις τους έμειναν πολύ χαμηλά στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, σημείωσαν συνολικά 12 πόντους, ενώ στο αντίστοιχο με την Μπιλμπάο που νίκησαν, σημείωσαν 44 πόντους. Είναι σημαντικό να τους κρατήσεις χαμηλά, γιατί και μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις για τον εαυτό τους, αλλά και για τους συμπαίκτες τους».

Οι τρεις αυτοί παίκτες δεν είναι οι μόνοι στους οποίους θα πρέπει να δώσει προσοχή ο Παναθηναϊκός: «Σημαντικός είναι και ο Λόγκαν, ο οποίος έχει μια αγωνιστική ανάκαμψη. Είναι πλέον πολύ σημαντικός στο παιχνίδι της Κάχα Λαμποράλ, όχι μόνο στην εκτέλεση, αλλά και στη δημιουργία. Υπάρχει και το παιχνίδι του Μπάρατς, που είναι ιδιαίτερο, γιατί είναι ένα παιδί που σουτάρει καλά απ’ έξω, έχει καλό τζαμπ σουτ και είναι ιδιαίτερες οι περιστροφές, αλλά και ο τρόπος άμυνας που κάνεις στα πικ εντ ρολ.

Εμείς είχαμε πρόβλημα στο inside game στον πρώτο αγώνα, με τον Μπατίστα κυρίως, από όπου δημιούργησαν αρκετές φάσεις, αλλά και μας «σκότωσε» το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος παίκτης έβαλε αρκετά εύκολα καλάθια από τη ρακέτα. Θα πρέπει να προσέξουμε παίκτες που έρχονται από τον πάγκο, όπως ο Ρίμπας, που είχε σε ένα δίλεπτο 3/3 τρίποντα στον πρώτο αγώνα, σε εκείνο το τρίτο δεκάλεπτο όπου ξέφυγαν. Το γυρίσαμε το παιχνίδι και πάλι στο τέλος, αλλά όλα αυτά είναι σημαντικά στοιχεία για το παιχνίδι μας. Και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η απέναντί μας θα έχουμε μια ομάδα που δεν σταματά να παλεύει είτε είναι μπροστά, είτε πίσω στο σκορ».

Ο Ιτούδης αναφέρθηκε και στα λάθη που έγιναν στον πρώτο αγώνα στη «Φερνάντο Μπουέσα» Αρένα: «Θα πρέπει εμείς να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού. Το είδαμε και με τους παίκτες. Είδαμε τον αγώνα, αναλύσαμε όλο το παιχνίδι διεξοδικά, σταματώντας, μιλώντας για την κάθε λεπτομέρεια για το πώς και γιατί έγιναν κάποια πράγματα. Όπως για παράδειγμα προερχόμενοι από τάιμ άουτ να μην μπορούμε να βάλουμε την μπάλα μέσα στο παρκέ, όπως το να έχουμε πει κάτι στο τάιμ άουτ και να έχουμε κάνει κάτι διαφορετικό επιστρέφοντας στο γήπεδο. Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό σε ότι αφορά το θέμα συγκέντρωσης και ακριβώς εξαιτίας της ποιότητας των παικτών που διαθέτουμε.

Θεωρώ ότι ήταν μια κακή παρένθεση, ότι αυτά τα αρνητικά στοιχεία δεν θα τα έχουμε σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι. Είχαμε πει άλλωστε ότι η Κάχα Λαμποράλ τιμωρεί το κάθε λάθος. Δυστυχώς εκεί είχαμε μια μεγάλη διαφορά στα λάθη. Είχαν 11 αυτοί, 17 εμείς. Είναι η απώλεια έξι επιθέσεων και σε αυτό το επίπεδο ο αριθμός αυτός είναι πολύ σημαντικός. Ιδιαίτερα όταν έχεις απέναντί σου μια ομάδα που θέλει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο να σκοράρει, να σουτάρει για τρίποντο, κάτι που όλοι οι παίκτες πράττουν, εκτός από τον Μπατίστα».

Τέλος, όπως τονίζει ο ίδιος ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει και πάλι απώλειες, αλλά το τεχνικό επιτελείο πιστεύει στους ετοιμοπόλεμους παίκτες που διαθέτει αυτή τη στιγμή, ποντάροντας και στην έξτρα βοήθεια από την εξέδρα: «Προπονούμαστε καλά. Έχουμε την απουσία του Καϊμακόγλου, ο οποίος δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος, συν το δεδομένο πρόβλημα με τον Μάριτς, ο οποίος απουσιάζει εδώ και καιρό και είναι κάτι που έχουμε «συνηθίσει», πάντα εντός εισαγωγικών, γιατί σίγουρα μια μακροχρόνια απουσία μετράει. Όπως κι αυτή ενός ιδιαίτερα μαχητικού παίκτη όπως ο Καϊμακόγλου.

Έχουμε όμως τους υπόλοιπους παίκτες με τους οποίους αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε και τώρα και στους οποίους πιστεύουμε. Όπως πιστεύουμε και στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ότι θα έρθει στο γήπεδο και θα βοηθήσει την ομάδα, καθώς βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της χρονιάς. Το είχαμε πει ότι αυτά τα παιχνίδια με την Κάχα Λαμποράλ θα είναι δύο τελικοί. Χάσαμε εκεί με 7, καλούμαστε να νικήσουμε στην έδρα μας. Αν καλύψουμε και τη διαφορά των επτά πόντων, ακόμη καλύτερα φυσικά. Αλλά το σκεπτικό μας, ο πρώτος στόχος μας είναι η νίκη».



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved