Ιτούδης: «Μόνο νίκες για την πρωτιά»

Ιτούδης: «Μόνο νίκες για την πρωτιά»

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβις στον πάγκο του, πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης, Παναθηναϊκού υποστήριξε πως ο «εξάστερος» έχει την εμπειρία και την ποιότητα να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου του στο Top 16 της Euroleague – «Θα δουλέψουμε από σήμερα για την Κυριακή», το μήνυμά του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και τόνισε πως παρά την νίκη του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, υπάρχουν πράγματα στο παιχνίδι των «πράσινων» που χρήζουν βελτίωσης κι αυτό θα γίνει μέσα από τις προπονήσεις.

Ο assistant coach του Παναθηναϊκού τόνισε παράλληλα ότι το «τριφύλλι» πλέον έχει την τύχη του στα χέρια του, σε ό,τι αφορά την πρωτιά στο Top 16 της Euroleague, λέγοντας ότι με νίκες σε όλα τα παιχνίδια ως το τέλος του ομίλου θα πετύχει το στόχο του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη δεύτερη νίκη επί των Τούρκων:

«Επρεπε να αναλύσουμε το παιχνίδι που παίξαμε στην Τουρκία και να προβλέψουμε το τι θα μπορούσε να ζητήσει η Φενέρ από αυτό το ματς. Παραδείγματος χάρη αυτό που ήταν διαφορετικό σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, προσπάθησε να παίξει με χαμηλό σχήμα και δύο γκαρντ και αυτό ήταν ένα στοιχείο το οποίο έπρεπε να προβλέψουμε και να προσέξουμε».

Για το αν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι της η Φενέρ:

«Το χαμηλό σχήμα το χρησιμοποιεί σε όλα τα παιχνίδια όταν χάνει την επαφή με το σκορ. Αυτό το είχαμε αναλύσει, ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό και καταφέραμε να περιορίσουμε τη δημιουργικότητα του Πρέλντζιτς όταν πήγε στη θέση τέσσερα».

Για το αν ο Παναθηναϊκός εφαρμόζει περισσότερο την άμυνα ζώνης:

«Δεν θεωρώ πως παίζουμε παραπάνω ζώνη από ότι συνηθίζαμε να παίζουμε. Είμαστε στο ίδιο επίπεδο άμυνας και διαφοροποιείται ανάλογα με το τι χρειαζόμαστε κάθε φορά. Η ζώνη που παίζουμε άλλωστε δεν παίζουμε παθητικά. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για αυτό, ας κάνουμε ένα σεμινάριο. Όλες οι άμυνες στην Ευρώπη ουσιαστικά είναι ζώνες. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε στόχους και να περιορίσουμε τη δημιουργικότητα του αντιπάλου. Θεωρώ πως δεν είναι όλες οι άμυνες «καθαρές» ζώνες».

Για το τι κρατάει ο Παναθηναϊκός από το χθεσινό (09/02) παιχνίδι:

«Αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και το καλό ξεκίνημά μας. στα δυο τελευταία δεκάλεπτα δεν είχαμε ενέργεια, ήμασταν νωχελικοί και μια ταχύτητα πίσω, ήταν κάτι που δεν μας άρεσε. Θα δουλέψουμε τις επόμενες μέρες στην ταχύτητα εκτέλεσης των επιθετικών μας προσπαθειών. Είχαμε αργές και κακές αντιδράσεις, ήταν κάτι που δεν μας άρεσε καθόλου».

Για το αν οι παίκτες είχαν το μυαλό τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Υπήρχε η αίσθηση πως και τέσσερα ημίχρονα να παίζαμε, δεν θα χάναμε. Όμως έγινε διαχείριση από τον κόουτς σωστή και όποιος έρχονταν από τον πάγκο θα έπρεπε να δώσει την καλύτερη δυνατή ενέργεια και να βοηθήσει, άρα αυτό που λέμε, ακόμα κι αν συνέβη, δεν αποτελεί δικαιολογία για το γεγονός ότι δεν ήμασταν καλοί».

Για το γεγονός ότι οι τουρκικές ομάδες δεν πάνε καλά παρά τις επενδύσεις που κάνουν:

«Έχω τις απόψεις μου, αλλά θέλω να τις κρατήσω για τον εαυτό μου. Σέβομαι την προσπάθεια που κάνουν οι συνάδελφοι εκεί. Υπάρχουν δυνατότητες και στις δυο τούρκικες ομάδες, αλλά είχαν και προβλήματα τραυματισμών. Συγκεκριμένα η Φενέρ είχε τις απουσίες των Ονάν και Τόμας που ήταν πολύ σημαντικές».

Για το τι μπορεί να διορθώσει ο Παναθηναϊκός:

«Ήμουν πολύ συγκεκριμένος όταν ανέλυσα το κομμάτι της ταχύτητας εκτέλεσης των επιθετικών σχεδιασμών. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι όταν παίζουμε σε αυτό το επίπεδο κι έχουμε αυτή την αντίδραση. Νομίζω πως στη σημερινή προπόνηση θα ασχοληθούμε αρκετά με αυτό. αυτό διορθώνεται μόνο με δουλειά, επανάληψη, προπόνηση, τιμωρία μέσα στην προπόνηση…».

Για το γιατί δεν… ησυχάζουν στον πάγκο παρά τη μεγάλη διαφορά που έχουν σε διάφορα παιχνίδια:

«Το παιχνίδι είναι ζωντανό πάντα. Στο μπάσκετ δεν έχουν σημασία οι 15 πόντοι διαφοράς, αν εφησυχάσεις θα βρεθείς προ εκπλήξεων. Το παιχνίδι σου δίνει συνέχεια ερεθίσματα και σου βάζει ερωτήματα για να τα απαντήσεις».

Για τη νίκη της Μιλάνο επί της Ούνιξ και την εξέλιξη του ομίλου:

«Το είδα το παιχνίδι, δεν το ανέλυσα ακόμα. Εμείς έχουμε την εμπειρία για να κατακτήσουμε την πρώτη θέση, κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια ως το τέλος. Το ότι κάναμε αυτή την ήττα, μας έβαλε σε μια διαδικασία να αναζητάμε συγκεκριμένα πράγματα. Αν εμείς κερδίσουμε το Μιλάνο στην έδρα μας, θα δούμε το πώς θα διαχειριστούμε το παιχνίδι στο Καζάν. Η Ούνιξ είναι δομημένη έτσι ώστε να παίρνει πόντους από ατομικές προσπάθειες παικτών, όπως ο Ντόμερκαντ, ενώ είναι πολύ καλή στο pick’n’roll. Από την κλήρωση είχα πει πως ο όμιλός μας είναι αμφίρροπος και τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Για την απόδοση του Κώστα Τσαρτσαρή:

«Ο Τσαρτσαρής έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, γενικότερα, αν και ήταν άστοχος στο σουτ τριών πόντων. Αν προσθέσουμε και τα άστοχα τρίποντα του Καϊμακόγλου, πήραμε ένα στα δέκα από τη θέση τέσσερα. Οπότε, έχουμε άλλο ένα σημείο να διορθώσουμε. Το τρίποντο του Μπατίστ, είναι θέμα ικανοτήτων, προσωπικής προπόνησης και έμπνευσης».

Για το αν έχει εντοπίσει αλλαγές στο παιχνίδι του Ολυμπιακού:

«Εγώ θα πρόσθετα πως δεν είναι μόνο οι καινούριοι παίκτες που προστέθηκαν στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν και παίκτες που ήταν στο ρόστερ αλλά δεν έπαιζαν, όπως π.χ. ο Σλούκας. Η διαχείριση λοιπόν έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού συνολικά. Η φιλοσοφία του Ολυμπιακού δεν έχει αλλάξει, ποιος έχει τη μπάλα στα χέρια του, ποιος δημιουργεί και ποιος εκτελεί είναι καθορισμένο. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να μιλάμε μόνο για αυτό μετά το τέλος του παιχνιδιού».



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved