Ομπράντοβιτς: «Κλειδί για τη νίκη η άμυνα»

Ομπράντοβιτς: «Κλειδί για τη νίκη η άμυνα»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει αύριο (09/02) τη Φενέρμπαχτσε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τονίζει πως η άμυνα είναι το κλειδί για τη νίκη.

O Σέρβος τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου μία μέρα πριν τον αγώνα με την ομάδα της Τουρκίας. Αρχικά ο «Ζοτς» τόνισε για τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε: «Μετά από 7 ημέρες ήμαστε εδώ για να παίξουμε και πάλι με την Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ. Ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και πόσο καλά πρέπει να αγωνιστούμε για να πιάσουμε την απόδοση που είχαμε και εκεί. Ελπίζω και οι φίλαθλοι να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο ματς και να δώσουν το παρών. Πρέπει να κάνουμε ότι κάναμε και στην Κωνσταντινούπολη, να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο άμυνας όπως και εκεί. Από το πρώτο λεπτό, αυτό είναι το κλειδί για τη νίκη. Ξέρουμε πως η Φενέρ είναι μια καλή ομάδα και θα προσπαθήσει να παίξει διαφορετικά από ότι έπαιξε στην Πόλη. Το παιχνίδι αύριο θα είναι διαφορετικό. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ένα παιχνίδι όπου και τα 40 λεπτά θα είναι σημαντικά. Ο Σμιθ είναι εκτός, όλοι οι υπόλοιποι όμως είναι σε πολύ καλή κατάσταση».

Για το τι διαφορετικό περιλαμβάνει η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον αυριανό αγώνα: «Όπως πριν από κάθε παιχνίδι κάνουμε ανάλυση του προηγούμενου αγώνα. Έχουμε και στη διάθεσή μας το τελευταίο παιχνίδι τους για το τουρκικό πρωτάθλημα, όπου σκοράρανε πολλά τρίποντα. Αναμφίβολα είναι μία ομάδα που διαθέτει ποιότητα και έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Στο συγκεκριμένο ματς σκόραραν 105 πόντους γι’ αυτό πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Η προετοιμασία είναι η ίδια όπως με τα άλλα παιχνίδια. Ακόμα και στο προηγούμενο παιχνίδι μας όπου είχαμε 21 πόντους διαφορά κατάφεραν και βρήκαν αδυναμίες μας. Ήταν μια στιγμή που άρχισαν να παίζουν επιθετικά και ήταν δύσκολο για μας. Τα βλέπουμε όλα αυτά και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα».

Για το τι διαφορετικό περιμένει από τη Φενέρμπαχτσε στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ: «Είμαι σίγουρος πως ότι κάνουμε και εμείς, έτσι και αυτοί θα προσπαθήσουν να αγωνιστούν καλύτερα. Το πώς θα το κάνουν αυτό θα το δούμε στον αγώνα. Εξαρτάται και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Στο προηγούμενο ματς αγωνίστηκαν με τους Μπογκντάνοβιτς και Πρέλτζιτς στις θέσεις «2» και «3», κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για αυτούς. Είναι σημαντικό ότι ο Τόμας είναι εκτός. Όλα εξαρτώνται τι θέλουν να πετύχουν στο παιχνίδι τους, καθώς σε κάποιες στιγμές μπορούν να αγωνιστούν με τρεις κοντούς στην περιφέρεια. Έχουν πολλές δυνατότητες τακτικά. Ο Βίντμαρ δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο στο προηγούμενο ματς. Με τους Τουρκσάν και Γκιστ να παίζουν στις θέσεις των ψηλών. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα. Θα δούμε όμως τι θα συμβεί αύριο».

Για την απουσία του Σμιθ: «Πάντα είναι καλύτερα όταν είναι όλοι οι παίκτες έτοιμοι. Δεν γκρινιάζουμε όμως ποτέ και δεν θα το κάνουμε ούτε τώρα. Ο Σμιθ είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι στη διάθεσή μας και θα κάνουμε τα πάντα για να καλύψουμε αυτό το κενό. Έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε το κενό του. Πάντα είναι σημαντικό το τι θέλεις να πετύχεις στην άμυνα και στην επίθεσή του, ανάλογα με τους παίκτες που βρίσκονται στο παρκέ».

Για το αν έχει ζητήσει κάτι παραπάνω από τους παίκτες του τη δεδομένη χρονική περίοδο, όπου οι αγώνες είναι πιο σημαντικοί σε σχέση με πριν: «Συζητάμε τα πάντα με τους παίκτες μας μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Όπως πάντα ο Δημήτρης (σ.σ. Ιτούδης) έχει προετοιμάσει τα πάντα για τον αντίπαλο και μερικά πράγματα από προηγούμενους αγώνες. Είχανε καλές αμυντικές περιστροφές και στην επίθεση είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας. Μάλιστα σε μία από τις επιθέσεις τους ανταλλάξανε 9 πάσες και παρά το γεγονός πως δεν σκόραραν ήταν μία εξαιρετική επίθεση. Η αντίδραση των παικτών μας από τον πάγκο όμως ήταν εξαιρετική. Τέτοιου είδους λεπτομέρειες συζητάμε».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το γεγονός πως οι παίκτες του ανταποκρίνονται σε κάθες φάση: «Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε μία ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ και μία ομάδα που θέλει να είναι πρωταθλήτρια σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα που θα έχει την μεγαλύτερη συγκέντρωση έχει και τις περισσότερες πιθανότητες. Όποτε όλοι πρέπει να παίζουν με μεγάλη συγκέντρωση. Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση. Δεν μπορείς να ζητήσεις από κάποιον παίκτη να κάνει κάτι που δεν έχει μάθει στην προπόνηση».

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και αν υπάρχει στο μυαλό των παικτών: «Δεν μιλήσαμε καν για τον Ολυμπιακό, δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάτι. Πρώτα πρέπει να σεβαστούμε τη Φενέρ και να παίξουμε στο συγκεκριμένο ματς καλά και το μυαλό μας είναι εκεί».



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved