Ιτούδης: «Δύσκολη η αποστολή μας»

Ιτούδης: «Δύσκολη η αποστολή μας»

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως η αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για την 3η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague δεν θα είναι καθόλου εύκολη.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έγραψε στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τόνισε πως οι Τούρκοι είναι ομάδα που δημιουργήθηκε για να πάει εν τέλει στο Final Four και πως αυτό από μόνο του δυσκολεύει το έργο του Παναθηναϊκού ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης (01/02) στην Κωνσταντινούπολη.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο paobcblog ο Δημήτρης Ιτούδης:

«Καλημέρα σε όλους…

Βρισκόμαστε το ΟΑΚΑ… Πρωινή προπόνηση, μία μέρα πριν από την αναχώρησή μας για την Τουρκία και την αναμέτρησή μας με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί για να πάει στο φάιναλ φορ. Είναι δεδομένο αυτό.

Είναι μια ομάδα που είχε ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς στην αρχή της περιόδου. Τώρα όμως παίζουν όλοι μαζί και είναι άμεσοι διεκδικητές μίας εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στα πλέι οφ όπως είναι ο όμιλός μας αυτή τη στιγμή. Επιβάλλεται να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε αυτό το πολύ δύσκολο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας.

Κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα, μιλώντας για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ σε ότι αφορά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της, θα πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για μία ομάδα που έχει ψηλά γκαρντ. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό. Οι Πρέλντζιτς, Τόμας και Μπογκντάνοβιτς είναι παιδιά πάνω από δύο μέτρα και πάνε στο χαμηλό ποστ, αλλά και τα πόιντ γκαρντ τους και ο Τζέρελς και ο Ούκιτς θα πάνε στο χαμηλό ποστ να δημιουργήσουν από εκεί. Είναι το πρώτο στοιχείο που τους διακρίνει αυτό. Το ύψος και ότι δημιουργούν τα γκαρντ και οι πόιντ γκαρντ από το λόου ποστ. Και οι φόργουορντ το ίδιο.

Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με τη δημιουργία του Τζέρελς και του Ούκιτς στο πικ εντ ρολ. Και οι δύο είναι παίκτες που έχουν το πικ εντ ρολ στα στοιχεία τους και παίζουν αρκετά για την ομάδα, αλλά και για τους ίδιους. Έχουν και εκτέλεση και δημιουργία. Είναι μια ομάδα που τρέχει πολύ καλά στο ανοιχτό γήπεδο. Οι Ονάν, Γκιστ, ο Τουρκτσάν που επέστρεψε, γενικότερα οι ψηλοί τους τρέχουν πολύ καλά το γήπεδο οπότε δεν πρέπει να τους δώσουμε τον αιφνιδιασμό. Είναι μια ομάδα που πηγαίνει συχνά στο επιθετικό ριμπάουντ. Έχει περίπου δέκα μέσο όρο. Και πολλά στοιχεία επιθετικά. Μπορεί να κάνει πολλούς συνδυασμούς, να παίξει με τον Γκιστ στο πέντε, ή τον Πέκερ στο πέντε να παίξει με τον Τουρκτσάν στο τέσσερα ή με τον Γκιστ για να είναι πιο αθλητική. Είναι μια ομάδα γεμάτη στο ρόστερ της. Σε κάθε θέση έχει δύο παίκτες και το ξαναλέω, είναι φτιαγμένη, έχει στόχο, να φτάσει στο φάιναλ φορ. Για εμάς είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Σε ότι αφορά εμάς, είχαμε καλή αντίδραση στην αναμέτρηση με τον Ίκαρο Καλλιθέας. Δεν είναι ενδεικτικό, καθώς ο Ίκαρος, χωρίς να θέλω να τον μειώσω, δεν είναι ίδιας δυναμικότητας με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Μετά από μια κακή ήττα απέναντι στην Ούνιξ Καζάν, στη Γλυφάδα ήμασταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα συγκεντρωμένοι, τουλάχιστον σε αυτά τα στοιχεία που δουλεύουμε και είναι χαρακτηριστικό ότι εμείς δουλέψαμε στον Ίκαρο κάποια κομμάτια που θέλουμε να δούμε και με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ιδιαίτερα στον αμυντικό τομέα. Ελπίζω ότι έχοντας μπροστά μας αυτές τις προπονήσεις και όντας υγιείς, να προετοιμαστούμε για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε.

Θα ξαναμιλήσουμε μετά την αναμέτρηση στην Τουρκία…

Να είστε καλά,

Δημήτρης».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved