Ονάν: «Νίκη κόντρα στον πρωταθλητή»

Ονάν: «Νίκη κόντρα στον πρωταθλητή»

Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε υποστήριξε πως η ομάδα του έχει μπροστά της τη μεγαλύτερη πρόκληση της σεζόν, στην οποία θέλει τη νίκη, καθώς αντιμετωπίζει τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό.

Ο Ομέρ Ονάν είναι ο φυσικός ηγέτης της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και ένας από τους πλέον κατάλληλους να μιλήσει για τον αγώνα της Πέμπτης, με τον Παναθηναϊκό, στην Κωνσταντινούπολη. Ο διεθνής γκαρντ των Τούρκων μίλησε στην εφημερίδα Sportday και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίξει η ομάδα του για να μπορέσει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον αγώνα των δύο ομάδων:

«Θα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θα υπάρχει μεγάλη πίεση και για τις δύο ομάδες. Θέλουμε να νικήσουμε! Είναι το παιχνίδι-κλειδί για το μέλλον μας στον θεσμό. Αν θέλουμε να κάνουμε όνειρα για μεγάλα πράγματα, θα πρέπει να νικήσουμε τον πρωταθλητή Ευρώπης. Παρακολούθησα τον Παναθηναϊκό στα παιχνίδια με Αρμάνι και Ούνιξ και οφείλω να ομολογήσω ότι μου έκανε έκπληξη που έχασε στο γήπεδό του. Ύστερα από αυτή την ήττα έχει ένα έξτρα κίνητρο. Πάντως δεν είναι εύκολο ματς. Παίζουμε κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης και αν θέλουμε να έχουμε βλέψεις για να προκριθούμε στην επόμενη φάση, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας»

Για την κατάσταση της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ:

«Αν ήμασταν στην κατάσταση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας, θα σου έλεγα ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, γιατί είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας. Επίσης, είχαμε και τραυματισμούς και δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε όπως θέλαμε. Πλέον είμαστε στον σωστό δρόμο, ενώ θέλουμε να προσφέρουμε χαρά και στον κόσμο μας. Αγωνιζόμαστε στο νέο γήπεδο («Fenerbahce/Ulker Sports Arena») και οι 15.000 φίλοι μας θα κάνουν φοβερή ατμόσφαιρα και θα μας ωθήσουν στη νίκη».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του κόντρα στον Παναθηναϊκό:

«Είναι πολλά τα "πρέπει" που έχουμε στο μυαλό μας. Πρώτ’ από όλα οφείλουμε να μη σταματήσουμε έναν, δύο ή τρεις παίκτες, αλλά όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θα πρέπει να "μπλοκάρουμε" τον Διαμαντίδη και τον Γιασικεβίτσιους, οι οποίοι είναι οι πρωταγωνιστές στα πικ εν ρολ των αντιπάλων μας. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιθετικές μας επιλογές, να μην τους αφήσουμε να ανανεώσουν την ευκαιρία να σκοράρουν και να κάνουμε σκληρή άμυνα, περιορίζοντας τους αιφνιδιασμούς τους».

Για τα ατού του Παναθηναϊκού:

«Ο Μπατίστ είναι κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια, ο Περπέρογλου μαζί με τον Τσαρτσαρή είναι από τους κορυφαίους στη θέση τους, ο Καϊμακόγλου είναι εργάτης, ο Λόγκαν είναι επικίνδυνος αν του δώσεις χώρο, ενώ ο Σμιθ δεν είναι Φώτσης, αλλά αρχίζει και ανεβαίνει».

Για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Εφές Αναντολού:

«Θα το παρακολουθήσω το ματς. Θα είναι ενδιαφέρον. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα για την Εφές. Μπορεί να έχει ένα προβάδισμα λόγω συνόλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο Ολυμπιακός ιδιαίτερα στην έδρα του είναι πολύ δυνατός. Δεν είναι βέβαια η ομάδα του παρελθόντος, αλλά διαθέτει ποιοτικούς παίκτες με πρώτο και καλύτερο τον Σπανούλη που είναι η μεγάλη δύναμη της ομάδας. Επίσης, ο Ιβκοβιτς είναι πολύ έμπειρος και ξέρει καλά από τέτοιες καταστάσεις. Ωστόσο πιστεύω ότι είναι η τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης, ενώ κόντρα στη Γαλατά έδειξε αρκετή μαχητικότητα. Από την άλλη, η Εφές δεν είναι και στα καλύτερά της ειδικά μετά τη συντριβή από την ΤΣΣΚΑ».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved