Έπεσε ηρωικά στην Πόλη ο Ολυμπιακός

Έπεσε ηρωικά στην Πόλη ο Ολυμπιακός

Σπουδαία ευκαιρία να φύγει με το «διπλό» από την Κωνσταντινούπολη έχασε ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε στην παράταση με 78-77 από τη Γαλατάσαραϊ.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να επιστρέψουν από το -14, στέλνοντας την αναμέτρηση στην παράταση, δεν εκμεταλλεύτηκαν όμως την ευκαιρία, φεύγοντας με σκυμμένο κεφάλι από το «Αμπντί Ιπεκτσί». Ο Κώστας Σλούκας με απίστευτο τρίποντο είχε ισοφαρίσει σε 69-69 στην κανονική περίοδο, ο ίδιος δεν κατάφερε να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του στο έξτρα πεντάλεπτο όταν αστόχησε σε δίποντο, 2’’ πριν από το φινάλε. Ο Πρίντεζης πήρε το ριμπάουντ, ο Γκετσεβίτσιους δοκίμασε για τρεις, αλλά ούτε αυτός βρήκε στόχο.

Δήμιος για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν ο πρώην «ερυθρόλευκος», Τζαμόν Γκόρντον, που οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου της στο Top 16 της Ευρωλίγκας. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός με την ολοκλήρωση των πρώτων δύο αγωνιστικών παραμένει χωρίς νίκη (0-2), με το έργο του για την πρόκρισή του στα πλέι οφ να δυσκολεύει. Επόμενος αντίπαλός του, η Εφές Αναντόλου, στο ΣΕΦ.

Με το Βασίλη Σπανούλη να επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος των επιθέσεων και να βάζει νωρίς νωρίς έξι πόντους, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Σημαντικές βοήθειες έδωσαν και οι Πρίντεζης, Ντόρσεϊ κι έτσι, παρότι οι Πειραιώτες ήταν άστοχοι από τη γραμμή των τριών πόντων (0/4), κατάφεραν να μείνουν στη διεκδίκηση της νίκης (15-15 στο 10’). Οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν τον τομέα των ριμπάουντ (9-11) και σίγουρα θα μπορούσε να είναι σε ακόμη καλύτερη θέση εάν είχαν καταφέρει να περιορίσουν το Σούμπερτ.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και σε συνδυασμό με τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ η τουρκική ομάδα βρήκε την ευκαιρία να αποκτήσει τον έλεγχο. Με τους Λάκοβιτς και Άντριτς να χτυπάνε συνεχώς την άμυνα του Ολυμπιακού, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 35-24 στο 16ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τόσο στην άμυνα όσο και στο σκοράρισμα, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έχασαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και μοιραία βρέθηκαν να χάνουν με 42-28 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Με το δίδυμο των Σπανούλη και Πρίντεζη να «οπλίζει» και να εκτελεί και την άμυνα να κλείνει τα αντίπαλα ατού, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο, μειώνοντας σε 44-39. Με τους δύο διεθνείς να έχουν 14 και 11 πόντους, αντίστοιχα, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να καλύψει το χάντικαπ του πρώτου ημιχρόνου και να επιστρέψει για τα καλά στο παιχνίδι, «ροκανίζοντας» κι άλλο τη διαφορά στο σκορ (46-43). Ο Οζέρ, όμως, ήταν ο παίκτης που έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους γηπεδούχους να τρέξουν σερί 7-0 και να προηγηθούν με 53-43, τρία λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου. Η τουρκική ομάδα κατάφερε να βγάλει ξανά εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό και σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες ανέβασε τη διαφορά στους 14 πόντους (57-43). Η εικόνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε στη συνέχεια, για να οδηγηθούμε στο 57-47 του 30ού λεπτού.

Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι να πετάξουν… λευκή πετσέτα και με τους Σπανούλη και Χάινς να παίρνουν την κατάσταση πάνω τους ανέτρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα και μείωσαν σε 59-56 στο 34ο λεπτό, τρέχοντας σερί 9-2. Οι Τούρκοι έδειχναν να καταρρέουν κάτω από την πίεση που τους άσκησαν οι Πειραιώτες, που λίγο αργότερα ισοφάρισαν σε 59-59, με τον Γκετσεβίτσιους να δίνει σημαντικές λύσεις. Η αναμέτρηση μετατράπηκε σε θρίλερ, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 63-61, 1.23’’ πριν από το φινάλε και το Χάινς να κερδίζει φάουλ μόλις 31’’ για τη λήξη. Ο Αμερικανός πέτυχε τη μία βολή, μειώνοντας σε 63-62, αλλά στην επόμενη επίθεση ο Γκόρντον έκανε το 65-62, 11 δευτερόλεπτα πριν από το δραματικό φινάλε. Οι Τούρκοι έκαναν φάουλ στο Σλούκα, που μείωσε σε 65-64, αλλά ο Λάκοβιτς τον μιμήθηκε (67-64), με 6’’ να απομένουν. Οι γηπεδούχοι πρόλαβαν να κάνουν φάουλ στο Σπανούλη πριν αυτός σηκωθεί για σουτ τριών πόντων και ο αρχηγός, ευστοχώντας στις βολές, έκανε το 67-66, 2’’ για τη λήξη.

Ο Λάκοβιτς ευστόχησε και στις δύο βολές μετά το φάουλ που του έγινε, έγραψε το 69-66, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του υπολόγιζαν χωρίς τον «ξενοδόχο», που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Κώστας Σλούκας. Ο 21χρονος γκαρντ με εκπληκτικό τρίποντο από το… σπίτι του έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (69-69), αναπτερώνοντας τις ελπίδες του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του «διπλού». Στην παράταση ο Γκόρντον τιμώρησε τις λανθασμένες ενέργειες του Βασίλη Σπανούλη και με δικά του καλάθια οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη (78-77). Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν «κλέψει» το «διπλό» στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά αστόχησαν τόσο ο Σλούκας όσο και ο Γκετσεβίτσιους.

Διαιτητές: Αρτεάγκα, Ταουρίνο, Πέρεθ Πιζάρο.
Δεκάλεπτα: 15-15, 42-28, 57-47, 69-69 (κ.α.), 78-77.
Γαλατάσαραϊ (Μαχμούτι): Σιπ 8, Λάκοβιτς 16 (1), Κοκσάλ, Σούμπερτ 5, Άντριτς 10, Αλντεμίρ 6, Γκόρντον 17 (1), Αρσλάν, Οζέρ 10 (2), Σάβοβιτς 6 (1).
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Άντιτς 2, Σπανούλης 24 (2), Ντόρσεϊ 5, Πελεκάνος, Γκετσεβίτσιους 9 (1), Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 2, Μάντζαρης, Σλούκας 10 (2), Λο.

Θυμηθείτε την αναμέτρηση Γαλατάσαραϊ - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports.

Έπεσε ηρωικά στην Πόλη ο Ολυμπιακός



Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Παναθηναϊκός AKTOR: Πως είναι το «αυτός» στα... ισπανικά;
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
Τραγωδία στην Ιταλία: Πέθανε 26χρονος ποδοσφαιριστής – Έπαθε ανακοπή εν ώρα αγώνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved