Καλάθης: «Απόλυτα πιστοί οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού»

Καλάθης: «Απόλυτα πιστοί οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού»

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί, ακολουθώντας την ομάδα οπουδήποτε κι αν αγωνίζεται, μίλησε ο Νικ Καλάθης.

Ο ομογενής γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης παραχώρησε συνέντευξη στο «Match Program» της αναμέτρησης με την Ούνιξ Καζάν, για τη 2η αγωνιστική του Τοp 16 της Ευρωλίγκας, και μίλησε για τα τρία χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα, το πόσο τον έχουν βοηθήσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Σαρούνας Γιασκεβίτσιους, αλλά και τους εκπληκτικούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού. «Είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη και είναι σημαντικό για εμάς να είναι δίπλα μας συνέχεια», παραδέχθηκε. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού, που δείχνει να έχει βρει πλέον ρυθμό: «Ξέρουμε ότι μετράει η κάθε νίκη. Πολλοί από τους παίκτες μας έχουν βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση αρκετές φορές. Έχουμε πολλούς βετεράνους. Τον πρώτο χρόνο που ήμουν στην ομάδα χάσαμε στο Top 16, αλλά πέρυσι τα καταφέραμε πολύ καλύτερα. Πέρυσι έζησα την άλλη πλευρά και απέκτησα σημαντικές εμπειρίες αυτή τη διετία. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε, να φτάσουμε στα προημιτελικά και να διεκδικήσουμε μια θέση στο Φάιναλ Φορ. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε τώρα όμως είναι να προσέξουμε τα εντός έδρας παιχνίδια που έχουμε στο πρόγραμμα».

Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού: «Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι απόλυτα πιστοί. Για εμάς είναι εκπληκτικό να τους βλέπουμε και εκτός έδρας, σε αγώνες εκτός έδρας, ιδιαίτερα με την κατάσταση που ξέρουμε όλοι ότι επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Είναι καλό να σε στηρίζουν και μακριά από το γήπεδό μας. Είναι από τους καλύτερους φιλάθλους στην Ευρώπη και είναι σημαντικό για εμάς να είναι δίπλα μας συνέχεια».

Για τα τρία χρόνια που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και το τι σηματοδότησε την αγωνιστική έκρηξή του: «Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω. Ίσως οι εμπειρίες που κέρδιζα σιγά σιγά, παίζοντας με αυτούς τους συμπαίκτες. Το να μαθαίνω, κάθε μέρα, το να με βοηθάει ένας προπονητής όπως ο κ. Ομπράντοβιτς. Πέρασα κάποιες πολύ δύσκολες περιόδους εδώ, αλλά συνέχισα να ακούω, να ακούω, να ακούω… Και αυτό κάποια στιγμή απέφερε καρπούς. Με βοήθησαν οι προπονητές, οι συμπαίκτες κι ελπίζω να συνεχίσω να γίνομαι καλύτερος».

Για το Δημήτρη Διαμαντίδη: «Με βοήθησε πάρα πολύ. Παίζουμε στην ίδια θέση και είναι ήδη επιτυχημένος. Έχει κατακτήσει τα πάντα και εννοείται πως είναι πολύ καλό εγώ, ως νέος παίκτης, να μαθαίνω από αυτόν, να βλέπω πράγματα που κάνει στο γήπεδο. Δεν είναι ο τύπος που δεν θα σου μιλήσει, που δεν θα σε βοηθήσει. Και ξέρει πότε να πει αυτά που θέλω να ακούσω…».

Για το γεγονός πως μοιάζει να τον παρακολουθεί στο γήπεδο, όπως και το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Έτσι είναι. Κοίταξε τι έχουν καταφέρει! Προσπαθώ να δω πώς συμπεριφέρονται στο γήπεδο, τι κάνουν πριν ή μετά την προπόνηση, πώς προετοιμάζονται πνευματικά για τους αγώνες και εκτιμώ το πόσο σοβαρά παίρνουν τα πράγματα σε ό,τι αφορά τον κάθε αγώνα».

Για το εάν έχει συνηθίσει πως από το 2008 κι έπειτα έχει «γεμάτες» χρονιές: «Αυτή τη στιγμή είμαι μικρός ακόμα. Σε 4-5 χρόνια δεν ξέρω τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή το απολαμβάνω. Με την εθνική ομάδα κάνω πράγματα που άλλοι παίκτες δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν. Είναι εκπληκτικά παιδιά στην ομάδα, τα πράγματα είναι πολύ καλά και αγαπώ να παίζω το καλοκαίρι με την Εθνική. Είναι μια εκπληκτική, ξεχωριστή εμπειρία».

Για το εάν θα ξεχώριζε κάποιον αγώνα: «Ναι! Το τέταρτο με την Μπαρτσελόνα πέρυσι στο ΟΑΚΑ. Ο κόσμος, το γήπεδο, το παιχνίδι. Επίσης, και τον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά το τέταρτο παιχνίδι ήταν το πιο τρελό που έχει δει στο ΟΑΚΑ, ακόμη κι από αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό. Το ότι ήταν και η οικογένειά μου εδώ, το έκανε ακόμα πιο ξεχωριστό».



ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved