Ο Τσαρτσαρής τις έχει 200!

Ο Τσαρτσαρής τις έχει 200!

Ιστορική ημέρα η αυριανή για τον Κώστα Τσαρτσαρή ο οποίος φτάνει τις 200 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα όντας ο 6ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Η πρώτη εμφάνιση του Τσαρτσαρή στην Ευρωλίγκα δεν είχε γίνει με την φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά με του Περιστερίου. Στις 19 Οκτωβρίου του 200 στην Μαδρίτη κόντρα στην Εστουντιάντες ο «Τσάρι» μάθαινε για πρώτη φορά τι θα πει Ευρωλίγκα.  «Ειλικρινά, δεν θυμάμαι τι είχα κάνει… Πολλά χρόνια… Να σου πω τι θυμάμαι και δεν ήταν αγωνιστικό; Το ότι έκανε κρύο και στις γωνίες του γηπέδου είχε θερμάστρες και ανεμιστήρες για να διοχετεύεται η ζέστη σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του γηπέδου» είπε ο ίδιος στο www.paobc.gr και θυμήθηκε την πρώτη του εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό. Στις 9 Φεβρουαρίου του 2003. «Με την Μπουντούτσνοστ εντός έδρας. Το θυμάμαι… Είχαμε νικήσει και σ’ αυτόν τον αγώνα… Αλλά και πάλι δεν θυμάμαι τι είχα κάνει εγώ» λέει ο Τσαρτσαρής που σε 199 αγώνες, έχει σημειώσει 1335 πόντους και έχει ακόμη 785 ριμπάουντ, 111 κλεψίματα και 186 ασίστ.

Μπορεί να  μην θυμάται τις ατομικές διακρίσεις, αλλά δεν ξεχνάει ποτέ του τις συλλογικές ««Γενικότερα έχω να θυμάμαι πολλές χαρές και λιγότερες –ευτυχώς- λύπες. Είναι ένα ωραίο ταξίδι, με πολλές εμπειρίες ζωής… Όμορφοι προορισμοί, δυνατά παιχνίδια, με πολύ κόσμο, μεγάλη ένταση, σημαντικές γνωριμίες… Και φυσικά τίτλους! Το καλύτερο απ’ όλα. Έχω να θυμάμαι τέσσερα φάιναλ φορ και τρεις τίτλους… Ε, νομίζω ότι είναι μπορώ να πω ότι είναι ένα καλό ποσοστό, αυτό το 3 / 4» λέει γεμάτος καμάρι και προσπαθεί να ξεχωρίσει την καλύτερη στιγμή της ευρωπαϊκής του καριέρας «Είναι πολλοί οι αγώνες, πολλές οι όμορφες στιγμές. Σίγουρα θυμάμαι πιο έντονα τα φάιναλ φορ, γιατί οι στιγμές αυτές γράφονται ανεξίτηλες. Και όσο πιο πρόσφατα, τόσο πιο έντονα είναι ακόμη στη μνήμη. Γενικότερα όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταγραφεί πολλά στη μνήμη!»

Βέβαια, αν ο η ατυχία δεν είχε χτυπήσει τόσες φορές την… πόρτα του ο Τσαρτσαρής θα ήταν ακόμα πιο ψηλά στην σχετική λίστα «Αν δεν ήμουν και άτυχος με τους τραυματισμούς ψηλότερα θα ήμουν αλλά… Γεροί να είμαστε στο εξής και θα ζήσουμε κι άλλες όμορφες στιγμές…»

Οι 10 πρώτοι σε συμμετοχές
1. Θοδωρής Παπαλουκάς (ΤΣΣΚΑ Μ, Ολυμπιακός, Μακάμπι ΤΑ) 225
2. Γιάκα Λάκοβιτς (Κρκα, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, Γαλατάσαραϊ) 213
3. Τζιανλούκα Μπαζίλε (Μπέγκελι Μπολόνια, Μπαρτσελόνα, Μπένετ Καντού) 210
4. Τζέι Αρ Χόλντεν (ΑΕΚ, ΤΣΣΚΑ Μ) 209
5. Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα) 200
6. Κώστας Τσρτσαρής (Περιστέρι, Παναθηναϊκός) 199
7. Ντέρικ Σαρπ (Μακάμπι ΤΑ) 195
8. Ντέιβιντ Άντερσεν (Βίρτους Βιντιβίτσι, ΤΣΣΚΑ Μ, Μπαρτσελόνα, Μοντεπάσκι Σιένα) 192
9. Νίκολα Βούιτσιτς (Βιλερμπάν, Μακάμπι ΤΑ, Ολυμπιακός, Αναντολού Έφες) 192
10. Νίκος Ζήσης (ΑΕΚ, Μπενετόν Τρεβίζο, ΤΣΣΚΑ Μ, Μοντεπάσκι Σιένα) 191



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved