Ομπράντοβιτς: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει»

Ομπράντοβιτς: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο (25/01, 21.45) την Ούνιξ Καζάν με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να τονίζει παρόντος και του Θανάση Γιαννακόπουλου, πως οι παίκτες του είναι έτοιμοι…

Μάλιστα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε και έναν μικρό διάλογο με τον Θανάση Γιαννακόπουλο, ο οποίος έδωσε το «παρών» στα μέσα της συνέντευξης Τύπου και είπε: «κρίμα που δεν είμαι από την αρχή για να κάνω και κάποιες ερωτήσεις», για να πάρει την απάντηση του «Ζοτς»: «Τα ξέρετε όλα δεν χρειάζεται να κάνετε ερωτήσεις»…

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε τις καθιερωμένες του δηλώσεις πριν από κάθε εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού για τον θεσμό της Ευρωλίγκας τονίζοντας: «Καλησπέρα σε όλους. Αγωνιζόμαστε απέναντι σε μία ομάδα που έχει το ίδιο σκορ με εμάς στην Ευρωλίγκα. Έχουν χάσει σε δύο αγώνες με Μπαρτσελόνα και Σιένα. Και στο τελευταίο τους παιχνίδι παρά το γεγονός πως έχανα με 17 πόντους τελικά κατέκτησαν τη νίκη. Είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρίες με έμπειρους παίκτες και γνωρίζουν τον τρόπου που πρέπει να αγωνιστούν. Επιθετικά είναι μία ομάδα που αρέσκεται να σουτάρει πολλά τρίποντα και πολλοί από τους παίκτες πηγαίνουν για το επιθετικό ριμπάουντ. Η άμυνα είναι το κλειδί για τη νίκη. Όλα τα σουτ πρέπει να διεκδικήσουμε. Θα πρέπει να μειώσουμε το ποσοστό ευστοχίας τους, κάτι που αποτελεί επίσης κλειδί για τον αγώνα. Όπως όλα τα παιχνίδια στη φάση των 16και και αυτό είναι σημαντικό και γι' αυτό ελπίζουμε να έχουμε και τους οπαδούς δίπλα μας να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη. Εμείς είμαστε όλοι έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει και αυτό είναι πολύ καλό».

Για το αν υπάρχει πίεση για τη νίκη: «Δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τη νίκη. Είναι ακόμη ένα παιχνίδι για το ΤΟΠ 16 και θέλουμε τη νίκη. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στις 8 καλύτερες ομάδες. Δεν γνωρίζουμε πόσες νίκες θα χρειαστούν για αυτό. Είναι σημαντικό παιχνίδι, αλλά δεν υπάρχει πίεση ότι πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε τον αγώνα. Είναι ένα ακόμη ματς για τη φάση των 16. Και πάντα σκεπτόμενοι ότι και αυτοί έχουν δύο βαθμούς όπως και εμείς, οπότε είναι σημαντικό ματς. Το να πιέσουμε τους παίκτες να κερδίσουνε δεν πιστεύω πως είναι καλό αλλά να παίζουνε δυνατά και σκληρά σαφώς είναι κάτι που θα το πούμε, αλλά ποτέ δεν θα ασκήσουμε πίεση. Η Ούνιξ μπορεί να μην είναι γνωστή στην Ευρώπη αλλά είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα που θέλει μεγάλη προσοχή. Έχουν έναν πολύ καλό προπονητή ο οποίος ξέρει πώς να κοουτσάρει και το έχει δείξει. Δεν είναι εύκολο όταν χάνεις με 17 πόντους από τη Φενερμπαχτσέ να γυρίσεις το παιχνίδι. Η Ούνιξ διαθέτει ποιότητα. Βεβαίως έχει πολλές δυνατότητες, διαθέτει καλούς ψηλούς, όπως οι Τζαβάι και Ζεβροσένκο και στην άμυνα ο Βερεμένκο είναι εξαιρετικός. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που έχουμε. Η Ούνιξ διαθέτει πολλούς παίκτες που μπορούν να σουτάρουν, όπως ο Ντόμερκαντ που θα πάρει όσα σουτ του αναλογούν, μπορεί ακόμα και 15 σουτ».

Για το αν αυτό το παιχνίδι είναι κρητήριο για τους παίκτες του, ο τεχνικός των «πρασίνων» υπογράμμισε: «Δεν το σκέφτομαι έτσι. Θα πρέπει να αγωνιστούμε με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι να βοηθήσουν όπως γίνεται στα τελευταία 13 χρόνια. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Για όσα λεπτά τους ζητηθεί θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Ο κανόνας είναι πως ο καθένας πρέπει να 'ναι έτοιμος να βοηθήσει για 5'' ή για 39'55''. Δεν με νοιάζει πώς λέγεται ο καθένας. Απλώς εύχομαι όλοι να 'ναι έτοιμοι. Αν κατά τη διάρκεια χρειαστώ να αλλάξω έναν παίκτη, όλοι καταλαβαίνουν πως δεν έχει παίξει καλά. Αλλά πολλές φορές η αλλαγή είναι βάσει σχεδίου. Ίσως για να αντιμετωπιστεί κάποιο ματς απ».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη στο σκοράρισμα και πόσους παίκτες χρειάζεται να είναι σε καλή μέρα για να νικήσει ο Παναθηναϊκός: «Ξέρετε πόσους πόντους βάλαμε στο Μιλάνο; Ποιος ήταν ο πρώτος σκόρερ; Ο Λόγκαν. Κι αγωνίστηκε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτή είναι η απάντησή μου, πόσους παίκτες χρειάζομαι. Δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει τους περισσότερους πόντους, 2, 4, 8, 40. Εμείς λέμε στους παίκτες να σουτάρουν και να μη σκέφτονται αν το έχασαν πιο πριν. Όλοι στην ομάδα, 14 παίκτες και 2 μικροί, ξέρουν ποιος είναι αυτός που δημιουργεί. Το θέμα δεν είναι ποιος θα εκτελέσει, αλλά να κάνουμε σωστές επιλογές. Το πρόβλημα είναι όταν κάποιος δεν κάνει ό,τι του λέμε. Το Σάββατο με τον ΚΑΟΔ και 55 πόντους να έβαζε ο Μισέλ, δε θα με ένοιαζε. Έχει να κάνει με τη δημιουργικότητα άλλων παικτών, του Χαραλαμπίδη και άλλων. Αυτό είναι το παιχνίδι που κάνει και η Ούνιξ. Οι ψηλοί τους κάνουν το «πιν εν ρολ» και σουτάρουν. Ας βάλει και 22 πόντους ο Τζαβάι αύριο. Κανένα πρόβλημα».

Τέλος για το αν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο της άμυνά τους, ο Ομπράντοβιτς είπε: «Με ρωτάτε για την άμυνά μας; Ξεκίνησε τις δηλώσεις μου, λέγοντας πως θα είναι το «κλειδί». Η τέλεια άμυνα δεν υπάρχει ακόμη κι αν μας βάλουν μόνο 10 πόντους. Πάλι θα αναρωτιέσαι γιατί σου έβαλαν 10 πόντους. Δεν ξέρω πόσες φορές το έχω ακούσει από ανθρώπους του μπάσκετ να λένε πως η άμυνα δεν είναι το σημαντικότερο για να μπορέσεις να αγωνιστείς. Είναι ό,τι πιο ανόητο έχω ακούσει. Είναι πολύ σοβαρή δουλειά και πρέπει να την κάνεις ούτε κι εγώ ξέρω για πόσους μήνες αν θες να είσαι καλός. Αν θες να 'σαι καλός στην άμυνα, πρέπει να δείξεις έξι διαφορετικές αμυντικές περιστροφές στην άμυνα. Πρέπει να πεις «πήγαινε εκεί, πήγαινε εκεί». Δεν είναι εύκολο. Πόσες φορές έχεις δει να σουτάρει ένας κι ο αμυντικός να 'χει κάτω τα χέρια. Είναι άμυνα αυτό; Πρέπει να το αλλάξουμε. Ποτέ δεν θα είμαστε ευχαριστημένοι με την άμυνά μας. Πάντα θα πιστεύουμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε. Το ίδιο και στην επίθεση. Πολλοί λένε πως η άμυνα αρχίζει απ' την επίθεση. Θα πρέπει να χάσει το μυαλό του κάποιος να τα σκεφτεί όλα αυτά. Έτσι είναι. Αν δεν υπάρχουν λάθη, δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάλει ο αντίπαλος καλάθι».



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved