Ιτούδης: «Δύσκολο έργο με Ούνιξ»

Ιτούδης: «Δύσκολο έργο με Ούνιξ»

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως η αναμέτρηση με τους Ρώσους για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16 της Euroleague δεν θα είναι εύκολη.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μέσω του paobcblog υποστήριξε πως οι «πράσινοι» θα χρειαστεί να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να έχουν τη βοήθεια του κόσμου για να καταφέρουν να κάνουν δυο τις νίκες του Παναθηναϊκού στο Top 16 της Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο βοηθός προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας:

«Καλησπέρα…

Βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη μέρα προετοιμασίας για τη δεύτερη αναμέτρηση του Top16 της Euroleague. Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε με νίκη και μάλιστα σε έναν εντός έδρας αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που έχει δείξει θετικό πρόσωπο μέχρι τώρα στη διοργάνωση.

Είναι ομάδα χτισμένη με ξεκάθαρο στόχο την εμπειρία. Έχει υψηλό μέσο όρο ηλικίας… Ντόμερκαντ, Σαμοϊλένκο, ΜακΚάρθι, Γκριρ, Πασούτιν, Ουίλκινσον είναι πάνω από 30 χρονών και έχουν μεγάλη εμπειρία από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Η Ούνιξ Καζάν δημιουργεί ένα καλό σύνολο και φαίνεται και στο παρκέ η δουλειά που έχει κάνει ο προπονητής.

Είναι μια ομάδα που παίζει με τον ίδιο τρόπο, είτε εντός, είτε εκτός έδρας και πολύ αθλητική. Δεν είναι ομάδα που θα πάει εκτός έδρας να παίξει και θα φοβηθεί κάτι. Θα πάει στον δικό της τρόπο παιχνιδιού και είναι αυτός που είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, αλλά και τους άλλους αγώνες που έχουμε αναλύσει, τόσο από την Euroleague, όσο και από τη Βαλτική Λίγκα και το ρώσικο πρωτάθλημα.

Έχουν αρκετές απομονώσεις και λειτουργούν πολύ με το εξωτερικό σουτ. Ντόμερκαντ, Γκριρ, Ουίλκινσον, ΜακΚάρθι, Λάιντεϊ, ο Νάχμπαρ που προστέθηκε στο ρόστερ, όλοι είναι καλοί πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. Σουτάρουν πολύ για τρίποντο και θα πρέπει αναμφίβολα να περιορίσουμε την αποτελεσματικότητά τους σε αυτόν τον τομέα.

Πώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για σουτ τριών πόντων; Δημιουργείται από καταστάσεις απομόνωσης για τον Ντόμερκαντ ή από μονά και διπλά σκριν ή πικ εν ρολ για τον Γκριρ, τον Λάιντεϊ, δημιουργείται από διεισδύσεις του Σαμοϊλένκο, ο οποίος είναι ένας παίκτης που παίζει για την ομάδα με υψηλό μέσο όρο στις ασίστ, κάτι που ισχύει για οποιαδήποτε από τις τρεις διοργανώσεις αγωνίζεται η Ούνιξ Καζάν. Με αυτούς τους τρόπους δημιουργούνται τα σουτ τριών πόντων και θα πρέπει να περιορίσουμε τη δραστηριότητα και την ευστοχία αυτών των παικτών. Ο Ντόμερκαντ είναι πολύ εύστοχος και είναι πρώτος τους σκόρερ με σχεδόν 17 πόντους μέσο όρο, αλλά δεν είναι ο μόνος παίκτης που χρειάζεται προσοχή. Τα πεντάρια τους ο Βερεμένκο, ο Τζαβάι, ο Σαβρασένκο είναι παίκτες που τελειώνουν καλά τις φάσεις από τη δημιουργία των γκαρντ, με μόνο τον Βερεμένκο να παίζει και τεσσάρι δίπλα στον Σαβρασένκο κάποιες φορές. Τα τεσσάρια της ομάδας όπως ο Κουμπάνοφ, ο Ουίλκινσον, ο Νάχμπαρ τώρα παίζουν περισσότερο με πρόσωπο και έχουν εξωτερικό σουτ.

Στην άμυνα θα παίξουν man to man, αλλά και ζώνη, κυρίως όταν η μπάλα είναι «νεκρή». Όντας αθλητική ομάδα επίσης, πηγαίνει πολύ στα ριμπάουντ, αμυντικά και επιθετικά. Είναι ομάδα που θα πρέπει να προσέξουμε για 40 λεπτά. Στον αγώνα της με την ΤΣΣΚΑ για 35 λεπτά ήταν μέσα στο παιχνίδι και μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο κατάφερε η ΤΣΣΚΑ να πάρει ένα προβάδισμα και τη νίκη. Στον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έχανε με 17 πόντους και «γύρισε» το παιχνίδι. Έχει κάνει μόλις τρεις ήττες στην Euroleague. Όλα αυτά είναι στοιχεία τα οποία πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και τα οποία αποδεικνύουν ότι δικαίως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, όντας μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Μας περιμένει δύσκολο έργο…

Ο κόσμος πιστεύω ότι έχει λάβει το μήνυμα, πως δεν υπάρχουν ετικέτες και ονόματα στη διοργάνωση. Υπάρχουν ικανότητες και η Ούνιξ Καζάν διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι σκοράρουν από πολλές καταστάσεις. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας, αν και είμαι σίγουρος ότι θα είστε αρκετοί την Τετάρτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ, να μας βοηθήσετε να φτάσουμε στη νίκη…

Περιμένουμε όλοι λοιπόν να σας δούμε εκεί…

Να είστε καλά,

Δημήτρης…». 



Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved