Ιτούδης: «Καλή εμφάνιση κόντρα στην Αρμάνι»

Ιτούδης: «Καλή εμφάνιση κόντρα στην Αρμάνι»

Για την μεγάλη νίκη, αλλά κυρίως για τη σοβαρή εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ανέλυσε το παιχνίδι των «πρασίνων» κόντρα στους Ιταλούς, αναφέρθηκε στους πρώην παίκτες του «τριφυλλιού» που αγωνίζονται στην Αρμάνι, ενώ μίλησε και για τη δυσκολία του ομίλου.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Ιτούδης στον «Sentra 103,3»:

«Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση, αυτό είναι δεδομένο. Ιδιαίτερα στα τρία δεκάλεπτα, με ένα κοινό παρονομαστή. Θεωρώ ότι αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί. Ήταν κάτι που είχαμε πει στην προετοιμασία αυτού του παιχνιδιού. Ότι για να κερδίσουμε στο Μιλάνο θα πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι στα τέσσερα σημαντικά σημεία της δημιουργίας και της εκτελεστικής δυνατότητας που έχει το Μιλάνο.

Είχαμε επικεντρωθεί ουσιαστικά στο χαμηλό ποστ, στη δημιουργία που έχει από τον Μαντσινέλι και τον Μπουρούση, έπαιρναν σχεδόν 30 πόντους από αυτή τη δημιουργία. Μην ξεχνάμε ότι και οι δύο είναι πολύ καλοί στο χαμηλό ποστ. Ιδιαίτερα ο Μαντσινέλι, ο οποίος διαθέτει το κορμί για να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα καλό καλάθι, είτε δικό του, είτε των συμπαικτών του. Τα πικ εν ρολ του Κουκ, του Ντρου οι καταστάσεις βγαλμένες από μονά ή διπλά σκριν, αλλά και από πικ εν ρολ. Θεωρώ ότι σε αυτά οι αριθμοί της παραγωγικότητας του Μιλάνο είναι πολύ χαμηλοί. Και το γεγονός ότι τους πιέσαμε να κάνουν 24 λάθη...».

Για το γεγονός πως ως τώρα η Μιλάνο ήταν η ομάδα με τα λιγότερα λάθη στη διοργάνωση: «Τον τελευταίο καιρό η Μιλάνο έχει κάποιο πρόβλημα. Ας μην ξεχνάμε ότι της λείπει ο Χέρσον, που είναι ένας πολύ βασικός παίκτης γι' αυτούς. Έφυγε και ο Γκαλινάρι και αυτοί, ακόμη και τώρα, είναι οι δύο πρώτοι σκόρερ. Αρα λοιπόν είναι δεδομένο ότι η απώλεια τους είναι σημαντική. Βέβαια αυτά είναι δικά τους προβλήματα. Θεωρώ ότι εμείς κάναμε μια πολύ καλή αρχή, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, δεν παύει όμως να είναι απλώς μια καλή αρχή. Έχουμε αρκετή εμπειρία από το Top-16, το οποίο κρύβει πολλές παγίδες. Αν παρασυρθείς και μείνεις εκτός τροχιάς, τότε μπορεί να μη συνεχίσεις».

Για το τι παίζει σημαντικότερο ρόλο: «Να βλέπεις τα παιχνίδια ένα προς ένα, να έχεις - αν είναι δυνατόν - όλους τους παίκτες υγιείς κι αυτό είναι που ευχόμαστε όλο αυτό τον καιρό. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε δυο εσωτερικές μεταγραφές, του Κώστα Τσαρτσαρή και του Στράτου Περπέρογλου, και παίζει σημαντικό ρόλο να κυνηγάς κάθε φάση, γιατί έχουμε να κάνουμε με έξι τελικούς.

Είναι πολύ μικρός ο αριθμός των παιχνιδιών, όπου αν κάτι πάει στραβά και σε σχέση με άλλα αποτελέσματα μπορείς να βρεθείς από πάνω κάτω. Έχουμε ξεκινήσει με 2-0 σε Top-16 και έχουμε καταλήξει να παλεύουμε στην τελευταία αγωνιστική για το αν θα είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι. Έχουμε ξεκινήσει και με 0-3 και έχουμε βρεθεί να είμαστε πρώτοι, άρα μπροστά μας υπάρχουν έξι τελικοί».

Για το αν τελικά ήταν ο Παναθηναϊκός πολύ καλός ή η Μιλάνο πολύ κακή: «Οι δικοί μας παίκτες ήταν τόσο συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά στη δημιουργία, και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα λάθη, πιέσαμε και φτιάξαμε τις συνθήκες. Θεωρώ πως όταν και αν μπορέσεις να αποκόψεις τη συνεργασία του Κουκ με τους υπόλοιπους είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο. Αυτό το κατορθώσαμε και θεωρώ ότι το κάναμε να φαίνεται εύκολο, αλλά μόνο εύκολο δεν ήταν».

Για το αήττητο του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο με Ιτούδη και Ομπράντοβιτς και τις αποδοκιμασίες των Ιταλών:

«Αυτό είναι δυσάρεστη εξέλιξη, ιδιαίτερα για παιδιά τα οποία ξέρουμε, αλλά εμείς πήγαμε εκεί να κάνουμε τη δουλειά μας. Το μόνο που σκεφτήκαμε, για να αναπολήσουμε μνήμες, ήταν ένα παιχνίδι που είχε παίξει ο Ζέλικο εκεί με την Παρτιζάν, στην πρώτη του χρονιά, κι εγώ με την ΚΚ Ζάγκρεμπ, που τους κερδίσαμε. Οπότε εγώ από αυτό το γήπεδο έχω φύγει μόνο νικητής! Όπως και ο Ζέλικο».

Για το συναίσθημα απέναντι στους Φώτση, Νίκολας και Μπουρούση: «Για τα δυο παιδιά με τα οποία περάσαμε απίστευτες στιγμές μαζί, βρεθήκαμε και στο ξενοδοχείο, και στο γήπεδο πριν, είναι στην καρδιά μας, είναι σε πολλές αναμνήσεις μας, αλλά είναι αντίπαλοι στο γήπεδο. Οσον αφορά στον Μπουρούση, είναι εγνωσμένη η αξία του, αλλά αυτό που εμείς κοιτούσαμε εκείνη τη στιγμή ήταν το πώς να τους περιορίσουμε, διότι είχαμε να κάνουμε με παίκτες υψηλού επιπέδου.

Θεωρώ λοιπόν ότι ήταν πολύ δύσκολο το έργο μας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι δικοί μας παίκτες για τη συγκέντρωση και το σθένος που έδειξαν. Το βασικό για εμάς είναι τώρα ότι έχουμε ένα ταξίδι και αμέσως πάμε στο γήπεδο για να προετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι. Το πώς θα διοχετεύσουμε, πώς θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τη φρεσκάδα μας, γιατί μέσα σε λίγες ώρες δεν είναι εύκολο να παίζεις δυο παιχνίδια».

Για το πού επιθυμούν να γίνει καλύτερος ο Παναθηναϊκός σε αυτή τη φάση: «Το σημαντικό είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες ετοιμοπόλεμους και να μπορούν να προσφέρουν σε όλους τους τομείς. Παραδείγματος χάρη, ο Μάριτς στο παιχνίδι χθες και στο 1.40'' που αγωνίστηκε το ότι είχε ranking στο 7 είναι πολύ σημαντικό. Όπως και η είσοδος του Λόγκαν από τον πάγκο.

Δεν περισσεύει κανείς, χρειαζόμαστε ποιοτική προπόνηση, τους χρειαζόμαστε όλους κι αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Σε μια τόσο μακριά πορεία χρειάζεσαι τον καθένα να προσφέρει τις υπηρεσίες του».

Για το αν ήταν κάποια έκπληξη η εξέλιξη του άλλου ματς (της Καζάν με τη Φενέρ): «Το παιχνίδι είχα τη δυνατότητα να το αναλύσω στο ξενοδοχείο. Επαληθεύονται τα λόγια που είπα στην κλήρωση, όταν όλοι έσπευσαν να πουν για εύκολο όμιλο. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος στο Top-16. Η Ούνικς Καζάν, η οποία γύρισε ένα παιχνίδι 17 πόντων, διαθέτει παίκτες οι οποίοι έχουν ατομικές δυνατότητες τεράστιες. Είναι μια ομάδα που από τη γραμμή των τριών πόντων έχει τρομερή ευστοχία και όταν βρεθεί στη μέρα της μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Προσθέσανε ένα πολύ σημαντικό παίκτη στο ρόστερ τους. Δεν τον πρόσθεσαν για να βγουν πιο όμορφοι στη φωτογραφία. Τον προσθέσανε γιατί έχουν σημαντικές βλέψεις μπροστά τους. Οπότε έχουμε ένα δύσκολο όμιλο, ένα δύσκολο αντίπαλο και πρέπει να βλέπουμε τα παιχνίδια ένα-ένα, ξεχωριστά».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved