«Λιοντάρι» ο Ολυμπιακός, πάλεψε αλλά έχασε από την ΤΣΣΚΑ

«Λιοντάρι» ο Ολυμπιακός, πάλεψε αλλά έχασε από την ΤΣΣΚΑ

Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την αήττητη φέτος ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, χάνοντας στο ΣΕΦ με 86-78.

Στην πρεμιέρα του Top 16 της Ευρωλίγκας, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς κόντραραν τους Μοσχοβίτες σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά τελικά υποκλίθηκαν στην ανωτερότητά τους. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα για το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ παρέμεινε αήττητη στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, κάνοντας το «έντεκα στα έντεκα». Κορυφαίοι για τους νικητές, οι Κρστιτς, Κριάπα, Κιριλένκο και Σβεντ, ενώ για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Χάινς, Άντιτς, Σπανούλης και Γκετσεβίτσιους.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκε με 4-1, αλλά πολύ γρήγορα η ΤΣΣΚΑ με πρωταγωνιστή το Σισκάουσκας ανέλαβε τον έλεγχο. Με έξι πόντους του Λιθουανού, οι Μοσχοβίτες έτρεξαν σερί 8-1 και προηγήθηκαν με 9-5 στο 2’. Ο Άντιτς έδωσε λύσεις στον Ολυμπιακό, που μείωσε σε 9-8 με τη συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου. Για τα τρία επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ, για να οδηγηθούμε στο 18-15 με το οποίο προηγήθηκε το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας στο 8ο λεπτό. Οι Πειραιώτες δεν άφησαν τους Μοσχοβίτες να ξεφύγουν στο σκορ (παρά το γεγονός πως ο Κρστιτς είχε πιάσει δουλειά στη ρακέτα), αφού πότε με τον Πελεκάνο και πότε με τον Γκετσεβίτσιους έβρισκαν το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, έχοντας μάλιστα 4/4 τρίποντα (21-22 στο 10’).

Με το Σλούκα δίνει λύσεις από την περιφέρεια (2/2 τρίποντα) οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 24-22, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Γκόρντον (28-28). Ήταν η σειρά του Χάινς και του Κιριλένκο να δώσουν λύσεις στο σκοράρισμα στις ομάδες τους, με το σκορ να πηγαίνει σε αρκετά υψηλά επίπεδα (36-40 στο 16’). Ο Σπανούλης, παρά το γεγονός πως η άμυνα της ΤΣΣΚΑ ήταν προσαρμοσμένη πάνω του, κατάφερε να βρει τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι και μαζί με τον Γκετσεβίτσιους βοήθησαν το συγκρότημα το Ντούσαν Ίβκοβιτς να προηγηθεί με 42-40 στο 19ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή τους και με σερί 8-0, από τη στιγμή που βρέθηκαν να χάνουν με 40-36, προηγήθηκαν με 44-40 στη λήξη του ημιχρόνου, με το Χάινς να κάνει ό,τι θέλει στη ρακέτα των Ρώσων.

Με ένα γρήγορο 6-2, με πρωταγωνιστή τον Κριάπα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ισοφάρισε σε 46-46 στο 24ο λεπτό, σφίγγοντας παράλληλα τον κλοιό στην άμυνά της. Με το επιμέρους σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου να φτάνει στο 10-2, οι Μοσχοβίτες προηγήθηκαν με 50-46, παγώνοντας το ΣΕΦ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ, βλέποντας πως η ομάδα του αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Με τρίποντο του Τεόντοσιτς οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 55-48, αλλά η ευστοχία των γηπεδούχων από τη γραμμή των τριών πόντων (8/16) δεν άφησε την ΤΣΣΚΑ να ξεφύγει κι άλλο στο σκορ. Ίσα ίσα, που με καλάθι του Πρίντεζη ο Ολυμπιακός μείωσε σε 58-55 ένα λεπτό πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου και λίγο αργότερα, με γκολ φάουλ του Σπανούλη, σε 60-58. Τελικά, το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας προηγήθηκε στο 30ό λεπτό 62-58, με καλάθι του Γκόρντον, με του Πειραιώτες όμως να έχουν αναπτερώσει τις ελπίδες τους για τη νίκη.

Ο Σέρβος τεχνικός έριξε στο παρκέ τον Έισι Λο, ο οποίος μείωσε σε 64-60 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ο Παπανικολάου ήρθε να δώσει λύσεις σε κρίσιμο χρονικό σημείο και να μειώσει σε 66-62 για τους γηπεδούχους, που πάλευαν για να μην ξεφύγει η ΤΣΣΚΑ στο σκορ. Οι Μοσχοβίτες, με οδηγούς τους Κιριλένκο και Κρστιτς, κατάφεραν να διατηρήσουν διαφορά 4-6 πόντων, αν και μέχρι το 33ο λεπτό δεν έδειχναν ικανοί να «κλειδώσουν» το ροζ φύλλο. Ο Κρστιτς, όμως, ήταν ασταμάτητος και φτάνοντας τους 16 πόντους έδωσε αέρα εννέα πόντων (65-74) στο συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας, πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς πήρε τάιμ άουτ για να αφυπνίσει την ομάδα του, αλλά οι Μοσχοβίτες με τους Σβεντ και Κριάπα να έχουν πάρει τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα προηγήθηκαν με 78-70 στο 36ο λεπτό. Με προσπάθειες του Άντιτς ο Ολυμπιακός μείωσε εκ νέου, αρχικά σε 78-71 και εν συνεχέια σε 82-77, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν ψύχραιμοι στο τελευταίο λεπτό και παρά την πίεση των γηπεδούχων κατάφεραν να επικρατήσουν.

Δεκάλεπτα: 21-22, 44-40, 56-62, 78-86
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 13, Άντιτς 13 (2), Σπανούλης 11 (2), Ντόρσεϊ 2, Πελεκάνος 3 (1), Γκετσεβίτσιους 14 (2), Γλυνιαδάκης 1, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 1, Σλούκας 8 (2), Λο 2.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ίβκοβιτς)
: Τεόντοσιτς 8 (2), Λαβρίνοβιτς, Σισκάουσκας 12, Κρστιτς 18, Κιριλένκο 11, Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 2 (1), Καούν 4, Κριάπα 16, Γκόρντον 10.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το live του Onsports πατώντας ΕΔΩ.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved