Ύμνοι Ευρωλίγκας για τον Πρίντεζη!

Ύμνοι Ευρωλίγκας για τον Πρίντεζη!

Με τα καλύτερα λόγια στον Γιώργο Πρίντεζη αναφέρθηκε η Ευρωλίγκα σε αφιέρωμα που έκανε στον φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο Έλληνας άσος είναι ένας από τους καλύτερους έκτους παίκτες της φετινής διοργάνωσης, ενώ τονίζει παράλληλα ότι τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα από τον διεθνή άσο. Αναλυτικά το αφιέρωμα της Ευρωλίγκας στον Γιώργο Πρίντεζη...

«Μερικές φορές η ζωή σου δίνει δεύτερες ευκαιρίες και ο Γιώργος Πρίντεζης αξιοποιεί κατά το καλύτερο δυνατό την δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό. Ο Πρίντεζης πολέμησε με τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των δύο σεζόν του στην Ουνικάχα, αλλά έχει επιστρέψει στους «ερυθρόλευκους» για να γίνει ένας από τους καλύτερους έκτους παίκτες στην Ευρωλίγκα την φετινή σεζόν. Ο ρόλος και η σημαντικότητα του έχουν αυξηθεί και όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού γνωρίζουν ότι τις καλύτερες στιγμές του Πρίντεζη δεν έχουν έρθει ακόμα.

Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλώνοντας στον Ολυμπιακό, ο Πρίντεζης προσφέρει ευελιξία και ταχύτητα στις θέσεις των φόργουορντ. Παρότι χρησιμοποιείται κυρίως ως πάουερ φόργουορντ από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο Πρίντεζης μπορεί να πάρει σουτ από έξω και τρέχει το γήπεδο καλύτερα από τους περισσότερους παίκτες του δικού του μεγέθους. Στην 9η σεζόν του στην Ευρωλίγκα και μόλις σε ηλικία 26 ετών, ο Πρίντεζης προσδίδει εμπειρία σε μια ομάδα νεανική και γεμάτη ανερχόμενους παίκτες, που γρήγορα μαθαίνουν τον δύσκολο δρόμο.

Ο Πρίντεζης έπαιξε τα πρώτα του ματς στην Ευρωλίγκα την σεζόν 2002-03 αλλά δεν είχε σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Δόθηκε δανεικός στην Λάρισα, όπου είχε 11.5 πόντους μ.ο σε 24 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος την σεζόν 2006/07. Ο Πρίντεζης επέστρεψε με ένα πολύ πιο σημαντικό ρόλο και βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να επιστρέψουν στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος και στα πλεί-φο της Ευρωλίγκας. Και με την εθνική ομάδα της Ελλάδας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009. Ο Πρίντεζης μετακινήθηκε στην Ουνικάχα εκείνο το καλοκαίρι αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός στον ώμο του μείωσε τις πιθανότητες για να «λάμψει» την σεζόν 2009-10. Ο Πρίντεζης επέστρεψε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Απρίλιο για να γίνει και πάλι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες των «ερυθρόλευκων».

Ο Πρίντεζης είναι ένας πολύ αποτελεσματικός παίκτης κάτω από τα καλάθια καθώς μπορεί να σκοράρει και με τα δύο χέρια και να τελειώσει τον αιφνιδιασμό με ταχύτητα και με μεγάλη αποφασιστικότητα. Παίζοντας ως πάουερ φόργουορντ δίπλα σε ψηλό «τριάρι» όπως ο Μάρκο Κέσελ ή ο Κώστας Παπανικολάου, δίνει στον Ολυμπιακό πολλές επιλογές στην επίθεση καθώς μπορεί να «απλώσει» το γήπεδο για τον Λάζαρο Παπαδόπουλο ή τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη για να παίξουν «ένας εναντίον ενός» στο λόοου ποστ. Ο Πρίντεζης ήταν καθοριστικός στο να παραμείνει ο Ολυμπιακός αήττητος εντός έδρας στην κανονική περίοδο προσφέροντας ενέργεια και άμεσες επιθετικές λύσεις, προερχόμενος από τον πάγκο. Με τα σημαντικότερα ματς να έρχονται, ο Πρίντεζης αναμένεται να συνεχίσει να βοηθάει τον Ολυμπιακό με πολλούς πιθανούς τρόπους.

Ο Πρίντεζης έχει 9.5 πόντους κατά μέσο όρο με 62.2% στα δίποντα σε λιγότερο από 21 λεπτά ανά ματς. Οι αριθμοί του όμως, «σκαρφάλωσαν» στους 13.5 πόντους με 22 στα 30 δίποντα (73.3%) στις έξι νίκες των «ερυθρόλευκων» ενώ «έπεσαν» σε 3.5 πόντους (40% στα δίποντα) στις 4 ήττες. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερη συμμετοχή έχει ο Πρίντεζης στο παιχνίδι, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητες του Ολυμπιακού για να νικήσει. Ακριβώς την ακμή της καριέρας του, ο Πρίντεζης θα συνεχίσει να ηγείται του Ολυμπιακός καθώς ο σπάνιος συνδυασμός μεγέθους, κινητικότητας, know how και γρήγορων χεριών που διαθέτει είναι δύσκολο να βρεθεί σε οποιοδήποτε επίπεδο».



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved