Φουλ για πρωτιά και Πόλη ο Παναθηναϊκός, δύσκολα για Ολυμπιακό

Φουλ για πρωτιά και Πόλη ο Παναθηναϊκός, δύσκολα για Ολυμπιακό

Η τύχη χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό, στην κλήρωση του TOP 16 της Ευρωλίγκα, ενώ βάζει σε δοκιμασία τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο ευνοημένος της κλήρωσης του ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας, καθώς έτυχε στο Group G μαζί με τη Φενερμπαχτσέ, την Ούνιξ Καζάν και την Αρμάνι Μιλάνο. Έναν όμιλο στον οποίο σίγουρα μπορεί να βγει πρώτος και να έχει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο (σε περίπτωση που βγει πρώτος) του Group H, όπου βρίσκονται οι Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, Καντού και Ζαλγκίρις.

Στο μεταξύ, ο Ολυμπιακός έπεσε στα… βαθιά, καθώς κληρώθηκε στο Group E, μαζί με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Εφές Αναντόλου και Γαλατασαράι. Ένας όμιλος που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολος αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα της Ρωσίας είναι αήττητη μέχρι στιγμής στον θεσμό. Ο Ολυμπιακός θα τεθεί αντιμέτωπος (σε περίπτωση που προκριθεί φυσικά) με τον πρώτο ή τον δεύτερο του Group F όπου συμμετέχουν οι ομάδες: Ρεάλ Μαδρίτης, Σιένα, Μάλαγα και Μπιλμπάο.

Ο Παναθηναϊκός θα βρει στο δρόμο του την Αρμάνι, των Νίκολας, Φώτση και Μπουρούση, ενώ αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως από τη νέα σεζόν δεν θα υπάρχει κλήρωση για τη φάση των 16, αφού θα δημιουργούνται δύο όμιλοι των 8 ομάδων και τα παιχνίδια θα διεξάγονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή.

Οι αγώνες του Top 16 θα ξεκινήσουν στις 18 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την 1η Μαρτίου, ενώ τα Play Offs θα διεξαχθούν από τις 21 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου.

Το Final 4 θα διεξαχθεί στο Sinan Erdem της Κωνσταντινούπολης από τις 11 έως τις 13 Μαίου.

Αναλυτικά η κλήρωση των τεσσάρων ομίλων:

Group E

ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ολυμπιακός
Εφές
Γαλατασαράι

Group F

Ρεάλ Μαδρίτης
Σιένα
Ουνικάχα Μάλαγα
Μπιλμπάο

Group G

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Παναθηναϊκός
Καζάν
Αρμάνι

Group H

Μπαρτσελόνα
Μακάμπι
Καντού
Ζαλγκίρις

Δικαίωμα στο χαμόγελο...

Στον Παναθηναϊκό, δικαιολογημένα μπορούν να αισθάνονται ικανοποίηση με το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Δεν είναι άλλωστε μικρή υπόθεση, από τους τέσσερις ισχυρούς της διαδικασίας να σου... πέφτει η λιγότερο ισχυρή και συγκεκριμένα η Φενέρ, η οποία είναι αλήθεια πως ίδρωσε για να πάρει την πρωτιά στον όμιλό της, μόλις την τελευταία αγωνιστική με την επικράτησή της επί της Καντού. Βέβαια, οι Τούρκοι έχουν και το πλεονέκτημα της έδρας, κυρίως διότι θα διεξαχθεί το Final 4 στη χώρα τους. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται...

Από 'κει και πέρα, η «νεοφώτιστη» Καζάν κατόρθωσε με το... καλημέρα να φτάσει στο Top 16 και ήδη αισθάνεται ικανοποιημένη, πλην όμως δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί, διότι απέδειξε πως είναι ικανή να κάνει μεγάλες ζημιές σε όποιον δεν την πάρει στα σοβαρά.

Οσο για την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στο Top 16 για να πιστοποιήσει πως τα... καρδιοχτύπια που λίγο έλειψε να της στερήσουν τη συμμετοχή της στη σημερινή κλήρωση, ήταν μια κακή παρένθεση. Η επιστροφή στο ΟΑΚΑ των Φώτση, Νίκολας, αλλά και του Μπουρούση αποτελεί το ξεχωριστό γεγονός αυτής της συνάντησης, με τους Ιταλούς να αναζητούν μια πορεία πρόκρισης και «επένδυσης» στα πολλά εκατομμύρια που δαπάνησαν το καλοκαίρι, προκειμένου να χτίσουν μια νέα ομάδα, σχεδόν από τo μηδέν.

Αλλάζει το Top 16

Το σύνθημα για αλλαγή του συστήματος στο Τοπ 16 έδωσε με την εισαγωγική ομιλία του στην κλήρωση της Ευρωλίγκα ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωλίγκα είπε πως οι αγώνες θα διεξάγονται πιο κοντά στο Σαββατοκύριακο ώστε να μην υπάρχει «σύγκρουση» με το ποδόσφαιρο και να έχουν οι φίλαθλοι τη δυνατότητα να παρακολουθούν περισσότερα παιχνίδια.

«Θα έχουμε ένα διαφορετικό σύστημα από την επόμενη σεζόν. Ο κόσμος στέλνει το μήνυμα στην Ευρωλίγκα ότι θέλει περισσότερα παιχνίδια και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η προσέλευση των φιλάθλων είναι όλο και μεγαλύτερη. Θα προσαρμοστούμε, θα αυξήσουμε τα παιχνίδια ανάμεσα στις 16 μεγάλες ομάδες και θα παίξουμε σε μέρες πιο κοντά στο Σαββατοκύριακο, μέρες πιο εμπορικές, για να μην υπάρχει σύγκρουση με το ποδόσφαιρο. Ετσι θα δώσουμε την ευκαιρία στους φιλάθλους μας να βλέπουν περισσότερα παιχνίδια και περισσότερες ομάδες. Με βάση την ποιότητα να αξιοποιήσουμε τα καινούργια γήπεδα, να φτιάξουμε καλύτερο πρόγραμμα και όλα αυτά σε συνεργασία με τους χορηγούς μας και τους συνεργάτες μας».

Ο Μπερτομέου χαρακτήρισε την Κωνσταντινούπολη ως μια από τις ομορφότερες πόλεις στον πλανήτη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα διεξαχθεί εκεί ένα από τα καλύτερα Final 4 στην ιστορία της Euroleague.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ντεμιρέλ, πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας: «Είναι μεγάλη μου τιμή να συναντώ όλους εσάς εδώ στην κλήρωση. Το Final 4 είναι το πιο σημαντικό διασσυλογικό ραντεβού της Ευρώπης. Ευχαριστώ την Ευρωλίγκα και παίκτες προπονητές, τους συγχαίρω για την πρόκριση στο top 16. Είμαι υπερήφανος που θα φιλοξενήσουμε το final 4 στο κόσμημα της Κωνσταντινούπολης. Δεν μπορώ να παταλείψω το γεγοινός ότι και οι τρεις τουρκικές ομλαδες π΄ληραν το εισιτήριο για το Top 16. Το μπάσκετ είναι δύναμη στη χώρα μου. Είναι σημαντική επένδυση το μπάσκετ για την Τουρκία».

Διαβάστε ακόμα:

Ομπράντοβιτς: «Κανένας εύκολος αντίπαλος»

Ίβκοβιτς: «Μεγαλύτερος αντίπαλος οι τραυματισμοί»

Ιτούδης: «Να είμαστε υγιείς…»

Αγγέλου: «Όμιλος με ποιότητα»

Μπατίστ: «Θα παίξουμε σε έξι τελικούς»

Σπανούλης: «Φαβορί η ΤΣΣΚΑ»

Παπαδόπουλος: «Είμαστε ο Παναθηναϊκός»

Σταυρόπουλος: «Δεν έχουν σημασία οι ομάδες»

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στο Top 16

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στο Top 16

Με «όπλο» την προϊστορία ο Παναθηναϊκός

Αρνητική η παράδοση για Ολυμπιακό

Καζλάουσκας: «Στην ελίτ ο Ολυμπιακός»

Πασκούτσι: «Δύσκολος όμιλος»

Φαντίνι: «Δυνατότερος ο Παναθηναϊκός»

Ζήσης: «Θα δώσουμε έξι μάχες»

Ενθουσιασμένος ο Νίκολας

Το LIVE Chat με τον Σωτήρη Βετάκη για την κλήρωση της Ευρωλίγκας

{coveritlive}a52e0e5ebf{/coveritlive}



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved