Οι ηγέτες του Τop-16 της Ευρωλίγκα!

Οι ηγέτες του Τop-16 της Ευρωλίγκα!

Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να προκρίνονται στο Τop-16 και το Onsports σας παρουσιάζει τους παίκτες που θα έχουν καταλυτική συμβολή στις προσπάθειες των ομάδων τους, να προκριθούν στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)

Τα κάνει όλα και συμφέρει! Είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τα ηνία στα δύσκολα, όπως είχε γίνει και στον αγώνα με τη Μάλαγα στην Ισπανία. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα χρειαστεί να παρουσιάσει τον καλό του εαυτό στη φάση των «16», προκειμένου το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κάνει άλλο ένα βήμα προς το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός)

Ο «V-Span» είναι το «Α» και το «Ω» του Ολυμπιακού φέτος στον επιθετικό τομέα. Ο δεύτερος σκόρερ της Ευρωλίγκας μέχρι στιγμής έχει δώσει πολλές νίκες στην ομάδα του Πειραιά και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς περιμένει ανάλογη συνέχεια από αυτόν και στη φάση του ΤΟΠ 16, εκεί όπου θα πράγματα αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολα για τους «ερυθρόλευκους».

Σάσα Βούγιασιτς (Εφές)

Ο πρώην ΝΒΑερ πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στην πρώτη φάση του θεσμού της Ευρωλίγκας, αλλά πλέον στην Εφές Αναντόλου, περιμένουν να δώσει και το κάτι παραπάνω, ώστε η ομάδα να φτάσει στο Φάιναλ Φορ. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που τον απέκτησαν. 

Γκίοργκι Σερμαντίνι (Καντού)

Ο Γεωργιανός σέντερ αποδείχτηκε «λίρα εκατό» για την Καντού. Προσέφερε πολλά στους αγώνες της πρώτης φάσης του θεσμού της Ευρωλίγκας και αναμένεται να είναι και στο ΤΟΠ 16 από τους πρωταγωνιστές της ιταλικής ομάδας. 

Μάρκο Μπάνιτς (Μπιλμπάο)

Είναι ένας από τους καταλύτες της Μπιλμπάο για την πρόκριση στο ΤΟΠ 16. Έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και ο Φώτης Κατσικάρης ελπίζει να τις επαναλάβει και στη δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας. 

Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ)

Ο Σέρβος είναι η κολόνα της ΤΣΣΚΑ μέσα στο καλάθι. Ειδικά μετά τη φυγή του Αντρέι Κιριλένκο θα χρειαστεί να ανεβάσει κι άλλο την απόδοσή του, ώστε μαζί με τον Μίλος Τεόντοσιτς να οδηγήσουν την ομάδα της Ρωσίας προς τον τίτλο. 

Έραζεμ Λόρμπεκ (Μπαρτσελόνα)

Ο Σλοβένος έχει μεγάλη σταθερότητα στο παιχνίδι του και έδωσε πολλές λύσεις στην Μπαρτσελόνα κάτω από το καλάθι. Κάνει πολλή και αθόρυβη δουλειά και γι’ αυτό στην ομάδα της Ισπανίας προσπαθούν ήδη να του ανανεώσουν το συμβόλαιο. 

Μπόγιαν Μπόγκντάνοβιτς (Φενέρ)

Είναι ο παίκτης που έρχεται από τον πάγκο και «ξελασπώνει» τη Φενέρ, όταν είναι απαραίτητο. Η ευχέρειά του στο σκοράρισμα έδωσε πολλές λύσεις στην πρώτη φάση και αυτό περιμένουν στην τουρκική ομάδα να κάνει και στο ΤΟΠ 16. 

Γιάκα Λάκοβιτς (Γαλατασαράι)

Η Γαλατασαράι βρήκε αρκετές λύσεις στην πρώτη φάση, ωστόσο πλέον περιμένει ακόμα περισσότερα από τον Σλοβένο γκαρντ, ο οποίος έχει πολλές «παραστάσεις» από τη φάση των «16» τόσο με την Μπαρτσελόνα, όσο και με τον Παναθηναϊκό παλαιότερα.

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (Μακάμπι)

Ο «Σόφο» έκανε ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και η Μακάμπι μπορεί να ελπίζει ότι θα φτάσει μακριά στη διοργάνωση.

ΜακΚάλεμπ (Σιένα)

Ο Αμερικανός γκαρντ συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις που ξεκίνησε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Είναι ο καταλύτης στο παιχνίδι της Σιένα, καθώς μπορεί να οργανώσει, αλλά και να σκοράρει, με αποτέλεσμα όλες οι επιθέσεις να περνούν από τα χέρια του.  

Τζέισι Κάρολ (Ρεάλ)

Το σουτ του θα αποδειχθεί καθοριστικό για τη Ρεάλ στη διοργάνωση, καθώς μιλάμε για έναν δεινό «εκτελεστή». Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κανένα από τα παιχνίδια δεν ξεκίνησε βασικός, ωστόσο είναι ο πρώτος σκόρερ της «βασίλισσας» με 169 πόντους, έχοντας 30/52 τρίποντα!

Τζόελ Φρίλαντ (Μάλαγα)

Ο Βρετανός είναι από τους σέντερ που κάνουν πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ. Σκοράρει, μαζεύει ριμπάουντ, παίζει άμυνα και ξέρει να πασάρει. Επίσης, έδειξε να «δένει» ιδανικά με τον Ζόριτς, με τον οποίο κάνουν ένα εξαιρετικό δίδυμο. 

Χένρι Ντόμερκαντ (Ούνιξ)

Η εμπειρία του είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη για την «πρωτάρα» Ούνιξ, η οποία θα αγωνιστεί στο Top-16 στην πρώτη της συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός με βοσνιακό διαβατήριο ήταν ο μοναδικός παίκτης που ξεκίνησε βασικός σε όλους τους αγώνες της πρώτης φάσης. Όσο παίζει καλά, τόσο η ρωσική ομάδα μπορεί να ελπίζει.

Σόνι Ουίμς (Ζαλγκίρις)

Ο Αμερικανός φόργουορντ δίνει ενέργεια στο παιχνίδι της Ζαλγκίρις και είναι ο παίκτης που περνάει περισσότερο χρόνο στο παρκέ από κάθε άλλο συμπαίκτη του. Η ομάδα του Κάουνας στηρίζει πολλά επιθετικά στον πρώην παίκτη των Ράπτορς, ο οποίος ήταν από τις αποκαλύψεις της κανονικής περιόδου.

Γιάννης Μπουρούσης (Αρμάνι)

Αν και ο Έλληνας σέντερ δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής, είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις τους στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο τον πήρε στην ιταλική ομάδα για τα σημαντικά παιχνίδια, τα οποία και έρχονται σύντομα…



Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved