Ομπράντοβιτς: «Πρέπει να βοηθήσουν όλοι»

Ομπράντοβιτς: «Πρέπει να βοηθήσουν όλοι»

Την ανάγκη ο Παναθηναϊκός να πάρει βοήθεια από όλους τους παίκτες του επανέλαβε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά τη νίκη επί της Μπάμπεργκ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν των Γερμανών κι έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας. Ο Σέρβος τεχνικός όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος από κάποιους παίκτες. Μάλιστα, έδειξε την πόρτα σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό που τους ζητάει. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την Μπάμπεργκ: «Για ακόμα μία φορά η Μπάμπεργκ έδειξε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα, έπαιξε πολύ καλά σήμερα (21/12). Το παιχνίδι ήταν σχεδόν ίδιο με εκείνο του πρώτου γύρου. Είναι ομάδα που διαθέτει ποιότητα και ξέρει πώς να αγωνίζεται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Για την εξέλιξη του αγώνα: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαν εννέα περισσότερες κατοχές. Είναι πολύ σημαντικές εννέα περισσότερες επιθέσεις, εφόσον ευστοχήσεις. Είχαν, επίσης, μεγαλύτερη ευστοχία. Το θέμα είναι εάν κάναμε καλά σουτ ή βεβιασμένα. Όλα τα σουτ μας ήταν καλά, αλλά δεν σκοράραμε. Σε αυτή την περίπτωση, όταν έχεις επιθετικό πρόβλημα, ο μόνος τρόπος να κερδίσεις είναι να παίξεις καλή άμυνα κι αυτό ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο».

Για τη σπουδαιότητα της άμυνας: «Για ακόμα μία φορά είδαμε να μην υπάρχει πρόβλημα στο φάουλ, σούταραν κι εμείς παρακολουθούσαμε! Είναι σημαντικό να παίζεις άμυνα κι ως τελευταία λύση να χρησιμοποιηθεί το φάουλ, το οποίο θα είναι έξυπνο».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο: «Στην επανάληψη αλλάξαμε τα πάντα. Μειώθηκαν τα ποσοστά τους, αυξήθηκαν τα δικά μας κι αυτό έφερε τη διαφορά στο παιχνίδι. Τελικά, κερδίσαμε με +5. Βέβαια, αυτοί ήταν σε θέση να σουτάρουν και να πάμε στην παράταση κι αυτό δείχνει πως πάλεψαν έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τώρα, περιμένουμε την κλήρωση, αλλά σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι μας στο Top 16 πρέπει να είναι καλύτερο. Χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες να βοηθήσουν ομάδα».

Για τον Αλέξη Κυρίτση, σε αντιδιαστολή με όσους δεν προσφέρουν λύσεις: «Ο Κυρίτσης ήταν αρκετά έξυπνος να μπει μέσα και να κάνει δύο φάουλ κι αυτό αποτελεί βοήθεια για την ομάδα. Δεν έχω καμία αμφιβολία, θα συνεχίσει να παίζει. Αν θέλεις να αγωνίζεσαι για τον Παναθηναϊκό, κάνεις αυτό που πρέπει, αλλιώς η πόρτα είναι ανοιχτή. Δυστυχώς, έχουμε κάποιους παίκτες που δεν βοηθούν την ομάδα, είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς αυτό. Δεν θα υποκριθώ πως όλα είναι τέλεια, το ακριβώς αντίθετο. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα».

Για το παιχνίδι με το Μαρούσι: «Με όλο το σεβασμό στο Μαρούσι, εάν δεν έβαζα μέσα τους κυρίους Διαμαντίδη και Σάτο θα ήταν πολύ δύσκολα. Πώς μπορούν να παίζουν συνέχεια; Το ερώτημα είναι απλό: είδαμε πόσα λεπτά έπαιξαν κάποιοι και πόσα κάποιοι άλλοι. Είναι πολύ απλό. Κάποιοι θέλουν να παίξουν, κάποιοι άλλοι όχι.

Για τη συνέχεια: «Έχουμε αρκετά παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, πριν ξεκινήσει το Τop 16. Είναι πολύ σημαντικά. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Κάποιοι πρέπει θα πρέπει να ξεκουραστούν, είναι πολύ σημαντικό να ξεκουραστούν. Θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν πως πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για το δεύτερο ημίχρονο και σε όσους φιλάθλους ήρθαν σήμερα (21/12) στο ΟΑΚΑ».

Για το πλάνο που αφορά όσους δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα: «Είναι το ίδιο για όλους τους παίκτες. Αύριο (22/12), φυσικά, δεν θα χρησιμοποιήσω τους παίκτες που έπαιξαν πολλά λεπτά σήμερα (21/12). Η αλήθεια είναι πως όποτε υπάρχει διακοπή πολλοί έρχονται εδώ και προπονούνται. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε να είναι στο επίπεδο που απαιτείται στο Top 16».

Για το εάν υπάρχει θέμα ψυχολογίας: «Δεν ξέρω, κάθε ημέρα προσπαθώ να κάνω κάτι, από το πρωί έως το βράδυ. Δεν ξέρω πραγματικά. Είναι απλό, παίρνεις την μπάλα και τη βάζεις».



Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved