Ο… τυχερός-άτυχος Σπανούλης

Ο… τυχερός-άτυχος Σπανούλης

Ένα μήνα εκτός δράσης θα μείνει ο Βασίλης Σπανούλης που σε δηλώσεις του στην Euroleague υποστήριξε πως είναι τυχερός για όσα έχει πετύχει ως τώρα στην καριέρα του.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαθε διάστρεμμα στην προπόνηση της Τρίτης (20/12) και θα μείνει εκτός των υποχρεώσεων της ομάδας του για ένα μήνα, ωστόσο νωρίτερα είχε απαντήσει σε ερωτήσεις φιλάθλων στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague και χαρακτήρισε ως τυχερό τον εαυτό του για όσα έχει πετύχει ως τώρα στην καριέρα του.

Οι απαντήσεις του Βασίλη Σπανούλη:

Βασίλη, ποιος από τους συμπαίκτες σου στη διάρκεια της καριέρας σου σε επηρέασε περισσότερο στις κινήσεις σου μέσα στο γήπεδο και στην τεχνική σου;

«Ήμουν τυχερός να μοιραστώ το παιχνίδι με πολύ μεγάλους συμπαίκτες. Προσπαθώ κάθε φορά να πάρω το καλύτερο απ' αυτούς, πιστεύω όμως ότι το καλύτερο για ένα παίκτη είναι να δημιουργήσει τη δική του προσωπικότητα. Σίγουρα, όμως, έχεις να μάθεις πολλά απ' όλους. Δεν θα ήθελα να αναφέρω κάποιον συγκεκριμένα, γιατί με βοήθησαν πάρα πολλοί και είμαι ευγνώμων γι αυτό».

Συγχαρητήρια Βασίλη για την φετινή σου απόδοση. Μεγαλώνοντας έγινες σπουδαίος σκόρερ, είτε εν στάσει, είτε μετά από ντρίπλα. Πως πέτυχες αυτή τη τρομακτική βελτίωση, εκτός από την πολλή προπόνηση. Μήπως τελικά είσαι σουτέρ; Καλή συνέχεια στο τοπ-16

«Νομίζω ότι κάποιοι παίκτες γεννιούνται σουτέρ και κάποιοι βελτιώνονται μέσα από τη δουλειά. Το να σουτάρεις καλά, σημαίνει ότι έχεις δουλέψει παρα πολύ. Δεν πιστεύω ότι γεννήθηκα σουτέρ, σίγουρα όμως δούλεψα ώρες επι ωρών σε σποτ-απ σουτ, τρίποντα και λέι-απ, με στόχο τη βελτίωσή μου. Ακόμη και τώρα, δουλεύω πάρα πολύ για να βελτιώσω το σουτ. Πιστεύω λοιπόν ότι είναι ένας συνδυασμός σκληρής δουλειάς, τεχνικής και ψυχολογίας. Για μένα το μπάσκετ ξεκινά από την ψυχολογία. Όποιος έχει καλή ψυχολογία αμέσως βελτιώνει και τα ποσοστά του».

Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει στο φάιναλ-φορ, ή ομάδα σου αναδημιουργείται;

«Σίγουρα, η ομάδα βρίσκεται σε μια περίοδο αναδημιουργίας. Βάλαμε πολλά νέα παιδια στην ομάδα. Αυτοί είναι το μέλλον του συλλόγου. Έχουμε όμως ένα πολύ έμπειρο κόουτς, ένα μεγάλο συν για όλους. Είναι μεγάλη τιμή για αυτά τα παιδιά να ξεκινούν την καριέρα τους σε ένα μεγάλο σύλλογο με αυτόν τον προπονητή. Προσπαθούμε να παντρέψουμε την εμπειρία με τον ενθουσιασμό των νέων. Ήταν μεγάλη υπόθεση για μας να προκριθούμε στο τοπ-16. Θα χρειαστούμε όμως αρκετή τύχη και μερικά μεγάλα παιχνίδια έτσι ώστε να πάμε στα πλέι-οφ. Δεν θέλω να μιλήσω για το φάιναλ-φορ. Δεν θέλω να αγχώσω μια τόσο νεανική και άπειρη ομάδα. Θέλω να πάμε βήμα-βήμα. Και το επόμενο βήμα είναι το τοπ-16».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved