Ομπράντοβιτς: «Ο κόσμος μας δίνει κίνητρο»

Ομπράντοβιτς: «Ο κόσμος μας δίνει κίνητρο»

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στο τελευταίο του παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για το έτος 2011 την Μπάμπεργκ με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να θέλει τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας.

Ο «Ζοτς» παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τον συγκεκριμένο αγώνα των «πρασίνων» και τόνισε αρχικά: «Είναι το τελευταίο μας παιχνίδι για το έτος 2011 και θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να κερδίσουμε και μετά να δούμε την κλήρωση της επόμενης φάσης που θα γίνει στη Βαρκελώνη. Αυτό θα είναι το τελευταίο μας ματς μπροστά στους φιλάθλους μας για φέτος όπου είχαμε μία σπουδαία χρονιά. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία καλή ατμόσφαιρα και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Να έχουμε κίνητρα μεγαλύτερα από ότι είχαμε στο παιχνίδι με το Μαρούσι.  Το χρειαζόμαστε αυτό. Σε ό,τι αφορά τη Μπάμπεργκ μας νίκησαν εκτός έδρας και πρόκειται για μία αθλητική ομάδα που σουτάρει πολλά τρίποντα. Είναι καλή ομάδα και θέλει προσοχή. Και φυσικά είναι μία ομάδα που έχει πιθανότητες να προκριθεί στο ΤΟΠ 16 οπότε θα παίξουν για τη νίκη στο ΟΑΚΑ».

Στη συνέχεια, ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να παρουσιαστεί έτοιμη στο ΤΟΠ16: «Μετά από αυτόν τον αγώνα θα έχουμε περίπου έναν μήνα πριν ξεκινήσει το ΤΟΠ16, με μίνι τριήμερες διακοπές. Με σημαντικούς αγώνες στο ενδιάμεσο, πριν ξεκινήσει δηλαδή το ΤΟΠ16 οπότε είναι επαρκής ο χρόνος για να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι. Χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες να βοηθήσουν την ομάδα. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός πως το επίπεδο της συγκέντρωσης στο παιχνίδι μας δεν είναι επαρκές. Κάθε χρόνο δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο, δεν κάνουμε κάτι ψεύτικο και δεν βρίσκω τον λόγο να κάνουμε κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι στην ομάδα διαθέτουμε παίκτες έμπειρους και έξυπνους και όλοι καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν την ομάδα. Πριν από το παιχνίδι με τη Μάλαγα είχα πει πως η φετινή χρονιά θα ήταν πολύ δύσκολη για μας και συνεχίζω να το πιστεύω αυτό. Ό,τι και να γίνει στην κλήρωση δεν είναι σημαντικό για μας. Εάν θέλεις να κάνεις κάτι σημαντικό θα πρέπει να αγωνιστείς με την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Ως τώρα ο πιο δυνατός αγώνας για μας ήταν αυτός με τη ΤΣΣΚΑ με εξαιρετικό ρόστερ, παίξαμε εδώ και είχαμε πιθανότητες να νικήσουμε, αλλά τελικά κέρδισαν εκείνοι. Πριν από μία εβδομάδα τρία λεπτά σε μία περίοδο ήταν αυτά που καθόρισαν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Στο μπάσκετ όλα μετράνε, η κάθε λεπτομέρεια, γι’ αυτό χρειάζεται συγκέντρωση για 40 λεπτά. Η απάντηση θα δοθεί μετά το ΤΟΠ16. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν πως πρόκειται για πραγματικό πόλεμο. Και να επαναλάβω ότι μιλάμε για πόλεμο σε αθλητικά πλαίσια. Και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει».

Για τη σχέση του με τους παίκτες υπογράμμισε: «Σε όλη μου τη ζωή είμαι ειλικρινής με τους παίκτες μου έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και αυτός πιστεύω είναι ο μοναδικός τρόπος για να μιλήσεις μαζί τους. Και οι παίκτες μου το κατανοούν αυτό. Είναι εύκολο να πιστεύεις ότι αγωνίζεσαι καλά, αλλά πρέπει να δεις μετά τι έχεις κάνει. Αυτό που πιστεύω είναι πως το αγωνιστικό μας ταβάνι είναι πολύ μακριά από αυτό που έχουμε δείξει μέχρι τώρα και αυτό το έχουμε συζητήσει με τους παίκτες μας. Το μπάσκετ δεν είναι απλό παιχνίδι και όλοι καταλαβαίνουν πότε ένας παίκτης αγωνίζεται όσο μπορεί και πότε δεν αγωνίζεται όσο μπορεί. Αυτό που θέλω εγώ είναι οι παίκτες μου να δίνουν το 110% των δυνατοτήτων τους. Αν είσαι έξυπνος θα αρπάξεις την ευκαιρία».

Τέλος για τις ευκαιρίες που δίνει στους παίκτες του, δήλωσε: «Κάθε παιχνίδι πριν το ΤΟΠ16 είναι πολύ σημαντικό για μας, γιατί είναι ματς ελληνικού πρωταθλήματος, με ομάδες που είναι καλές φέτος. Το Ρέθυμνο ο Κολοσσός και ο Άρης που τις έχουμε εκτός έδρας, έχουν δείξει ότι παίζουν πολύ καλά φέτος και για μας είναι καλό αυτό. Όλα θα εξαρτηθούν από μας. Από το πώς κάποιοι παίκτες θα εκμεταλλευτούν τον ρόλο τους. Φτάσαμε σε μία κατάσταση να αποφασίσω εγώ για το ποιος θα παίζει και ποιος όχι, αλλά δεν υπάρχει προπονητής στον κόσμο που ένας παίκτης του παίζει καλά και τον έχει στον πάγκο. Η δουλειά μας είναι να τους κάνουμε να νιώσουν και να παίξουν καλά, εκτός και αν υπάρχει κούραση, αλλά όποιος παίζει καλά, συνεχίζει και παίρνει χρόνο συμμετοχής. Πριν από δύο βράδια σταματήσαμε την προπόνηση για όλοι αγωνίστηκαν πολύ σκληρά και φοβηθήκαμε μήπως τραυματιστεί κάποιος. Σταματήσαμε την προπόνηση και τους είπαμε πως αρκεί να παίξουν σε κάθε παιχνίδι όπως σε εκείνη την προπόνηση».



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved