Σφαιρόπουλος: «Λείπει η διάρκεια στον Παναθηναϊκό»

Σφαιρόπουλος: «Λείπει η διάρκεια στον Παναθηναϊκό»

Ο βοηθός του Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός έχει και φέτος υψηλά στάνταρ ωστόσο ακόμα του λείπει η διάρκεια στο παιχνίδι του. «Τους κόψαμε τα εύκολα καλάθια», είπε για το «κλειδί» της νίκης των Ρώσων επί του «τριφυλλιού».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος υποστήριξε πως οι «πράσινοι» πάντα είναι δυνατός και υπολογίσιμος αντίπαλος, καθώς δεν μπορεί να υποτιμήσει κανείς τον πρωταθλητή Ευρώπης, κάτι που ο Παναθηναϊκός έδειξε στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μόνο για ένα ημίχρονο ωστόσο αφού όπως υποστήριξε του έλειψε η διάρκεια.

«Γενικά κάναμε ένα πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι για 40 λεπτά. Η επίθεσή μας ήταν καλή και παραγωγική. Στο πρώτο ημίχρονο αφήσαμε εύκολα καλάθια στον Παναθηναϊκό. Έβαλε 17 πόντους από δεύτερες επιθέσεις και από αιφνιδιασμούς ο Παναθηναϊκός», είπε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Στο ημίχρονο είπαμε πως πρέπει να σταματήσει αυτό και μπήκαμε στο δεύτερο για να δείξουμε την καλή άμυνά μας. Αυτό ήταν το κλειδί για εμάς, είδαμε πως είχαμε πολύ καλή άμυνα. Υπήρξαν καταστάσεις που έδειξαν πως πάλεψαν και οι δυο ομάδες, αλλά για εμάς ήταν σημαντικό να σταματήσουμε το εύκολο καλάθι του Παναθηναϊκού».

Για το γεγονός ότι ακόμα οι άμυνες των ομάδων παρουσιάζονται χαλαρές τόνισε: «Σίγουρα θα κλείσουν τα παιχνίδια όσο προχωράμε προς τα play off. Στο πρώτο μέρος είδαμε ένα ανοικτό και γρήγορο παιχνίδι, όμορφο για τους φιλάθλους, όμως εμείς θέλαμε το αποτέλεσμα, στο δεύτερο ημίχρονο δώσαμε βαρύτητα στην άμυνά μας και καταφέραμε να νικήσουμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Ενώ για την παρουσία της ΤΣΣΚΑ, σχολίασε: «Έχουμε μια ομάδα που έχει βάθος, έχουμε τους καλύτερους διεθνείς της Ρωσίας και ξένους παίκτες υψηλού επιπέδου. Η ομάδα όσο περνάει ο χρόνος δουλεύει καλύτερα, οι παίκτες μαθαίνουν ο ένας τον άλλον και είμαστε σε καλό επίπεδο. Δε μπορώ να πω πως δεν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Θέλουμε να αυξήσουμε τη διάρκεια της καλής μας απόδοσης. Στην Ευρωλίγκα είμαστε αήττητοι αλλά στο ρωσικό πρωτάθλημα κάναμε μια ήττα, αλλά αντιδράσαμε απέναντι σε έναν πολύ καλό και δυνατό αντίπαλο με τον καλύτερο τρόπο».

Όσο για το θέμα του Κιριλένκο, απάντησε: «Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί το θέμα του Κιριλένκο. Ακόμα είναι εδώ μαζί μας, έχει συμβόλαιο μαζί μας. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, εμείς πάντως όταν χτίστηκε η ομάδα, χτίστηκε χωρίς τον Κιριλένκο. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η ομάδα έχει φτιαχτεί για να παλεύει και να διεκδικήσει το στόχο της».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει πίεση ανάλογη με αυτή που έχουν οι ελληνικές ομάδες, ανέφερε: «Υπάρχει η πίεση. Η ΤΣΣΚΑ είναι μεγάλη ομάδα, με μεγάλο μπάτζετ και κηνυγάει όλους τους στόχους. Όπως όλες οι ομάδες που έχουν μεγάλα μπάτζετ και ιστορία έχουν πίεση. Όπως έχει χτιστεί η ομάδα έχει φτιαχτεί για να διεκδικήσει και τους τρεις τίτλους, άρα υπάρχει η πίεση».

Για τον Μίλος Τεόντοσιτς είπε: «Ο Τεόντοσιτς έχει γίνει πιο ώριμος. Είχαμε συνεργαστεί στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό. Πλέον έχει καταλάβει πως στο παιχνίδι δε χρειάζεται να είναι πάντα αυτός που θα σκοράρει. Έχει καταλάβει πως πρέπει να είναι ο οργανωτής. Για εμάς είναι σημαντικό που υπάρχει ένας παίκτης για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του και ο Τεόντοσιτς κάνει καλά αυτή τη δουλειά εδώ σε εμάς και είμαστε ικανοποιημένοι».

Για την εμφάνιση και την ως τώρα πορεία του Παναθηναϊκού, επισήμανε: «Χωρίς να ξέρω από μέσα, σαν αντίπαλος μιλάω, ο Παναθηναϊκός έχει πάλι υψηλά στάνταρ. Υπάρχουν διαστήματα που παίζει πολύ καλό μπάσκετ, πολύ οργανωμένο, πάνω στη φιλοσοφία και το πλάνο του προπονητή. Δεν έχει όμως διάρκεια μέσα στο παιχνίδι. Πιστεύω πως αυτό θα γίνει όταν θα μπουν δύο παίκτες-κλειδιά για την ομάδα, ο Τσαρτσαρής και ο Περπέρογλου. Οι δυο παίκτες αυτοί έχουν παίξει χρόνια με τον ίδιο προπονητή, θα βοηθήσουν να υλοποιηθεί το πλάνο. Ο Παναθηναϊκός παραμένει μια πολύ μεγάλη ομάδα, ένας ισχυρός αντίπαλος και μην ξεχνάμε πως είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης. Απλά δεν έχει διάρκεια».

Ενώ τέλος για τον Ολυμπιακό σχολίασε: «Έχω δει κάποια παιχνίδι της Ευρωλίγκας κυρίως. Έχει νεαρούς παίκτες και καλό υλικό, όμως υπάρχει αγωνιστικό πλάνο και φιλοσοφία και το δείχνει αυτό μέσα στο γήπεδο. Πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό είναι πως έχει διαφυλάξει την έδρα του, αν κερδίσει και σήμερα την Καντού θα έχει πάει πολύ καλά, και η αδυναμία του ήταν πως δεν ήταν έτοιμος να πάει εκτός έδρας και να κερδίσει παιχνίδια. Όσο περνάει ο καιρός ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος γιατί θα «δεθεί» η ομάδα. Μπορεί να βελτιωθεί και θα το κάνει και στο Top 16 που πιστεύω πως είναι ήδη, το ζητούμενο θα είναι να μπορέσει να πάρει δύο-τρια εκτός έδρας ματς για να φτάσει στους «8» της Ευρωλίγκα».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved