Ομπράντοβιτς: «Δύσκολα στο Top 16»

Ομπράντοβιτς: «Δύσκολα στο Top 16»

Στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Παναθηναϊκό από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου αναφέρθηκε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα.

Ο Σέρβος τεχνικός στάθηκε στις απουσίες των Κώστα Τσαρτσαρή και Στράτου Περπέρογλου, οι οποίοι είναι παροπλισμένοι λόγω τραυματισμού: «Δεν είχαμε ξανά στη διάθεσή μας σήμερα (14/12) τους Περπέρογλου και Τσαρτσαρή. Θα είναι διαφορετική η κατάσταση μαζί τους, αν και γνωρίζουμε ότι θα χρειαστούν χρόνο, από τη στιγμή που θα πάρουν το «οκ» από τους γιατρούς να αγωνιστούν. Πρέπει να καταλάβουμε από τώρα ότι θα χρειαστούν χρόνο. Δεν θα είναι εύκολο. Όπως επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε ότι με το Top 16 να πλησιάζει, θα πρέπει να παίζουμε με υψηλότερο βαθμό συγκέντρωσης, όπως παλιά, για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Αν δεν το κάνουμε αυτό τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Ελπίζω ότι με τη νέα χρονιά θα έχουμε κοντά μας τους Τσαρτσαρή και Περπέρογλου». Είπε ακόμα...

Για την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Είναι εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι το δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτό που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης. Εμείς, όμως, από το πρώτο μισό είχαμε διαγνώσει πως είχαμε δεχθεί πολλούς εύκολους πόντους και ότι είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης παρότι προηγηθήκαμε με δύο πόντους στο εικοσάλεπτο. Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι σημείωσαν πολλά εύκολα καλάθια επειδή έτρεχαν πιο γρήγορα από εμάς στον αιφνιδιασμό. Κι αυτό γιατί η ομάδα δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση για να καταλάβει τι άμυνα έπρεπε να παίξει όταν επέστρεφε στην άμυνα μετά το transition game της ΤΣΣΚΑ».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Έπαιξαν ομαδικά. Έδωσαν 23 ασίστ, αγωνίστηκαν δηλαδή ως ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο σκόραραν εύκολα 20 πόντους, έχοντας πολλούς αιφνιδιασμούς. Εμείς χάσαμε πολλά από τα μις ματς, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι».

Για τα παράπονά του από τους παίκτες του: «Κάτι που πρέπει όλοι να σκεφτούμε και είναι θέμα χαρακτήρα μέσα στο παιχνίδι είναι πως είναι αδιανόητο όταν ο αντίπαλος δεν έχει το μπόνους των βολών να παίζεις άμυνα με τα χέρια κάτω. Επίσης, δεν δίνεις καλάθι και φάουλ. Όταν δίνεις εύκολες βολές και έχουν το μπόνους, το παιχνίδι γίνεται δύσκολο. Όλα αυτά είναι για πρώτο ημίχρονο και όχι για το δεύτερο. Εκεί που είχαμε τη δυνατότητα να ξεφύγουμε, αλλά δεν το κάναμε».

Για τη συνέχεια: «Είναι δεδομένο πως, με τις γιορτές να πλησιάζουν, είναι δύσκολη περίοδος για όλους. Ακολουθεί, όμως, το Top 16 που είναι σημαντικό. Έτσι κι αλλιώς, είχα πει και πριν πως δεν έχει σημασία τι θέση θα καταλάβουμε στον όμιλο. Στο Top 16 θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, γιατί πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να φτάσουμε στα πλέι οφ.

Όλοι, λοιπόν, πρέπει να καταλάβουν πώς πρέπει να παίζουν, ποιο είναι το όριο της ομάδας, τι χρειάζεται να κάνουν και πού να βελτιωθούν για να πάμε καλύτερα. Κάποια πράγματα δεν μου αρέσουν. Χωρίς συγκέντρωση δεν είναι δυνατό να παίξουμε, όπως δεν είναι δυνατό να παίξουμε και χωρίς θέληση. Μόνο σε κάποια διαστήματα προσπαθήσαμε να παίξουμε με συγκέντρωση. Πρέπει να καταλαβαίνουν όλοι τις μικρές λεπτομέρειες που αλλάζουμε στο παιχνίδι».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved