Σκουρτόπουλος: «Θα πρωταγωνιστήσει ο Παναθηναϊκός»

Σκουρτόπουλος: «Θα πρωταγωνιστήσει ο Παναθηναϊκός»

Πρωταγωνιστής θα είναι και φέτος ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Θανάση Σκουρτόπουλο, ο οποίος τόνισε επίσης πως με μία μικρή ενίσχυση ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει καλύτερα στην Ευρωλίγκα.

Ο Έλληνας προπονητής, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε αναλυτικά…

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ζαλγκίρις: «Δεν έχουν καμία σχέση τα δύο παιχνίδια (σ.σ. της Καβάλας με εκείνο κόντρα στην Ζαλγκίρις). Το να νικήσει μέσα στο Κάουνας δεν είναι έκπληξη, αλλά το άνοιγμα του σκορ ήταν το εντυπωσιακό. Δεν το περίμενε κανείς από τους Λιθουανούς. Για τον Παναθηναϊκό ήταν ένα παιχνίδι «κλειδί», με το οποίο σφράγιζε την πρόκριση στην επόμενη φάση και γλιτώνει τα δύσκολα παιχνίδια. Ήταν μία ολοκληρωτική επικράτηση».

Για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Πέρσι είχε μία ομάδα με κάποια στάνταρ, στα οποία έμειναν πιστοί και είχαν τις ανάλογες επιτυχίες. Φέτος έγιναν αλλαγές και έχει δύο ερωτηματικά. Τους Λόγκαν και Σμιθ. Κανένας από τους δύο δεν έχει παίξει σε επίπεδο ομάδας που διεκδικεί Ευρωλίγκα και μέχρι τώρα αυτοί οι δύο είναι τα ερωτηματικά, αλλά μπορούν να δώσουν θετικά στοιχεία. Έχει φυσικά και τις σημαντικές απουσίες των Περπέρογλου και Τσαρτσαρή. Είναι παίκτες μεγάλης αξίας και γνωρίζουν καλά τον Παναθηναϊκό. Με πλήρες ρόστερ ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα, που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει μέχρι το Final 4. Μπορούμε να δούμε ακόμη καλύτερα πράγματα και είμαι σίγουρος πως θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στην Ευρωλίγκα».

Για τον φετινό Ολυμπιακό: «Φέτος έχει κάνει ένα άλλου είδους πείραμα. Απέκτησε ξένους παίκτες πιο νέους και όχι της οικονομική ή αγωνιστικής αξίας των περασμένων ετών. Επίσης, έχει βασιστεί και σε αρκετούς Έλληνες νέους παίκτες και αυτό είναι σημαντικό γιατί θα πρέπει και εκείνος να αποκτήσει μία καλή ελληνική βάση, όπως ο Παναθηναϊκός. Ακόμα αυτό μοντέλο δεν έχει αποδώσει. Βρίσκεται σε έναν αμφίρροπο όμιλο στην Ευρωλίγκα και ίσως η δική του παρουσία να τον έχει κάνει έτσι. Πάντως, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πάρει βοήθεια από τους Αμερικανούς του. Ο Χάουαρντ είχε ένα σοβαρό τραυματισμό και στην επάνοδό του δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του. Αυτό σίγουρα προβληματίζει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ο Λούκας ήταν από τα καλά ονόματα στο κολεγιακό, αλλά αυτό δεν καμία σχέση με το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Για το μέλλον του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: «Είναι μία ομάδα που για να διακριθεί πρέπει να παλέψει αρκετά. Ο στόχος του TOP 16 θα πρέπει να είναι επιβεβλημένος. Θα είναι μεγάλη αποτυχία εάν μείνει απέξω σε τριπλή ισοβαθμία, που υπάρχουν πιθανότητες να προκύψει. Το TOP 16 θα πρέπει να είναι ο νούμερο «1» στόχος. Ίσως με μία μικρή ενίσχυση μπορεί να τα πάει καλύτερα στη συνέχεια, ειδάλλως για να διακριθεί θα πρέπει να παλέψει αρκετά».



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved