Οι απαντήσεις του Ομπράντοβιτς στον κόσμο!

Οι απαντήσεις του Ομπράντοβιτς στον κόσμο!

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πήρε μέρος στην ενότητα «Fan Mail» της Euroleague και απάντησε στις ερωτήσεις που έστειλαν οι φίλαθλοι όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Euroleague ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είδε περισσότερους από 100 φιλάθλους να στέλνουν τα ερωτήματά τους, στον άνθρωπο που έγινε ο πρώτος ο οποίος σήκωσε 8 τίτλους πρωταθλητή Ευρώπης!

Δεν ήταν βέβαια εύκολο να απαντήσει ο τεχνικός του, πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης, Παναθηναϊκού στον καθένα ξεχωριστά. Έγινε μια επιλογή ερωτήσεων και ο Ομπράντοβιτς μίλησε για άλλη μια φορά για το πόσο σημαντικοί είναι οι παίκτες για τον προπονητή, το πόσο κρίσιμο και χρήσιμο είναι να ενεργεί μια ομάδα με την σημασία που έχει η συγκεκριμένη λέξη και όλα αυτά τα χαρακτήρισε απαραίτητα συστατικά για τα όσα έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια.

Αναλυτικά οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις στο Fan Mail της Εuroleague για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

Γεια σας κ. Ομπράντοβιτς. Όλα αυτά τα χρόνια είμαι φανατικός οπαδός της Euroleague, είχαν την ευκαιρία να ζήσω τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού που σήκωσε τρόπαια, από το πρώτο ως το τελευταίο στη Βαρκελώνη. Μετά από 20 χρόνια και 8 τίτλους πρωταθλητή Ευρώπης, είστε ακόμα «πεινασμένος» για περισσότερα και θα μείνετε στον Παναθηναϊκό για να ξεπεράσετε τα τρόπαια της Ρεάλ Μαδρίτης; (Σωτήρης – Αθήνα, Ελλάδα)

«Το πιο σημαντικό είναι ότι αγαπάω τη δουλειά που κάνω και όλοι αυτοί οι τίτλοι είναι προϊόντα σκληρής δουλειάς. Δεν χρειάζεται να πω πως οι παίκτες είναι αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη σημασία. Σαν Παναθηναϊκός, σήμερα, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τίτλους όσο για το μέλλον, θα μιλήσουμε στο τέλος της χρονιάς».

Αγαπητέ κ. Ομπράντοβιτς. Σαν οπαδός του μπάσκετ, παίκτης και προπονητής, είμαι βαθιά εμπνευσμένος από το πάθος σας για το άθλημα και τον τρόπο που παίρνετε το περισσότερο από την κάθε ομάδα σας. Μπορείτε να μου εξηγήσετε πως χρησιμοποιείτε όλη την μπασκετική γνώση όλων των μελών της ομάδας, όπως ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους; (Ρόναλντ Ντερκς – Ολλανδία)

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που δουλεύω με ανθρώπους σαν τους Ιτούδη, Διαμαντίδη, Γιασικεβίτσιους, αλλά και με όλα τα άλλα μέλη της ομάδας. Το σημαντικό είναι ότι λειτουργούμε σαν ομάδα, και αυτή είναι η αιτία για όλα τα αποτελέσματα που έχουμε καταφέρει να πάρουμε».

Αγαπητέ κόουτς Ομπράντοβιτς, συγχαρητήρια για την καριέρα σας στην προπονητική. Είστε ένας από τους καλύτερους προπονητές, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο. Μπορείτε να προτείνετε τρόπους για να γίνει κάποιος ένα πόιντ γκαρντ όπως ο Διαμαντίδης; (Φραντσέσκο Ντεφίλα – Ιταλία)

«Για αυτή την ερώτηη, θα πρότεινα να ρωτήσετε τον ίδιο τον Διαμαντίδη. Αλλά μπορώ να πω πως όλοι οι σπουδαίοι παίκτες που δούλεψα μαζί τους, είχαν αφιερώσει σημαντικό χρόνο στο να προπονούνται και ατομικά εκτός από την δουλειά που κάναμε με την ομάδα».

Κόουτς Ομπράντοβιτς, κατά τη γνώμη σας, ποια είναι τα τρία βασικά εφόδια που πρέπει να έχει ένας προποητής μπάσκετ για να οδηγήσει μια ομάδα; (Αρσέν Μπαρντίς – Μασσαλία, Γαλλία)

«Πρώτα από όλα, η γνώση είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό εφόδιο. Δεύτερον, είναι η εμπιστοσύνη των ανθρώπων που δουλεύεις μαζί του. Τρίτον, το πάθος και αφοσίωση».

Αγαπητέ κ. Ομπράντοβιτς, είναι αληθινή ευχαρίστηση το να μπορείς να γράψεις σε έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης στην ιστορία. Ήμουν πάντα περίεργος να μάθω: πως είναι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των προπονήσεων σας; Που επικεντρώνεστε τις διαφορετικές μέρες της εβδομάδας; Συγχαρητήρια για την καταπληκτική καριέρα που έχετε και καλή τύχη στο μέλλον. (Ιβάν Μπέργκαμο – Μιλάνο, Ιταλία)

«Για να είμαι ξεκάθαρος, θα ήθελα να δώσω ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε πως έχουμε ένα παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα την Κυριακή, πριν το παιχνίδι της Euroleague την Πέμπτη. Το πρόγραμμα έχει ως εξής

Δευτέρα απόγευμα Ομαδική προπόνηση και βίντεο

Τρίτη πρωί: Ατομική προπόνηση και φυσική κατάσταση

Τρίτη απόγευμα: Ομαδική προπόνηση και προετοιμασία αγώνα

Τετάρτη πρωί: Μια ώρα ομαδική προπόνηση, τεχνικά και τακτικά ζητήματα πριν τον αγώνα

Πέμπτη απόγευμα: Παιχνίδι για την Euroleague

Παρασκευή απόγευμα: Ομαδική προπόνηση*

Σάββατο απόγευμα: Ομαδική προπόνηση*

* Η μία από αυτές τις μέρες περιλαμβάνει βίντεο για το επόμενο παιχνίδι

Κυριακή: Παιχνίδι για το πρωτάθλημα»

Βλέποντας το ντοκιμαντέρ για την κατάκτηση του τίτλου της Euroleague το 1992 από την Παρτιζάν, έμεινα έκπληκτος από το πώς οι οπαδοί υποστήριξαν την ομάδα στα εντός έδρας παιχνίδια που έγιναν στην Φουενλαμπράδα. Θα θέλατε να δείτε το εναρκτήριο παιχνίδι της Παρτιζάν κάθε σεζόν στην Φουενλαμπράδα, μια χρονιά στην Χάλα Πιονίρ και μια χρονιά στην Ισπανία, και να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των ομάδων για ανταλλαγή παικτών, γνώση και υποστήριξη; Η ιστορία τους είναι μοναδική στην ιστορία του μπάσκετ. (Μίλος Μιλοσάβλιεβιτς - Βελιγράδι)

«Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω, υποστηρίζω την ιδέα σου και μακάρι να γίνει. Αλήθεια το εύχομαι».

Γεια σου κόουτς, από όλα αυτά τα χρόνια που έχεις κοουτσάρει τον Παναθηναϊκό ποιο ήταν το πιο αγαπημένο σου παιχνίδι και ποια ήταν η απόφαση – αστραπή που χρειάστηκε να πάρεις και που άλλαξε όλο το παιχνίδι; (Παύλος Δριμαλάς - Αθήνα)

«Όλα αυτά τα χρόνια στον Παναθηναϊκό, ήταν πολλές οι σημαντικές αποφάσεις, αλλά αυτή που μπορώ να ανακαλέσω πιο εύκολα στο μυαλό μου ήταν στον τελικό της Ευρωλίγκα του 2009 στο Βερολίνο, στον αγώνα Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ. Η απόφαση ήταν να παίξουμε άμυνα και να μην κάνουμε φάουλ στην τελευταία επίθεση του αντιπάλου».

Κόουτς Ομπράντοβιτς, ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες στιγμές στη διάρκεια της θητείας σας στον Παναθηναϊκό; Οσον αφορά τις δεύτερες, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια (Δημήτρης Παπαδημητρίου - Ελλάδα)

«Είναι πολύ δύσκολο να σημειώσω ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές. Σ’ αυτά τα 13 χρόνια υπήρχαν τόσες πολλές στιγμές, ουσιαστικά είναι αναρίθμητες».

Κόουτς, δύο ερωτήσεις: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε το πρωί που ξυπνάτε, εκτός από έναν ευρωπαϊκό τίτλο; Ποιος Ευρωπαίος παίκτης σας θυμίζει τον εαυτό σας σαν παίκτη αλλά και μελλοντικό προπονητή; (Ηλίας Τσάκας - Ελλάδα).

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι, είναι πως «η ζωή είναι υπέροχη». Είμαι πολύ τυχερός που πολλοί από τους παίκτες που έχω προπονήσει, έχουν γίνει προπονητές και αυτοί που προπονώ αυτό το διάστημα έχουν μεγάλη προοπτική να γίνουν κι αυτοί προπονητές».

Κύριε Ομπράντοβιτς, με ποιον τρόπο προετοιμάζετε την ομάδα σας, ώστε να παραμένει συγκεντρωμένη στο πλάνο σας, όταν οι αντίπαλοι βρίσκονται 10 πόντους πίσω; (Στέργιος Καρπαράς -Βέροια)

«Είναι πολύ δύσκολο να παραμένει κανείς συγκεντρωμένος για 40 ολόκληρα λεπτά στον αγώνα, αλλά είναι πραγματικά πολύ απαραίτητο να γίνεται αυτό, αν θέλουμε να παίζουμε καλά και να επιτύχουμε νίκες».

Αγαπητέ κ. Ομπράντοβιτς, πώς μπορούμε να μεγαλώσουμε την κοινότητα του μπάσκετ στην Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία; Σας εύχομαι τα καλύτερα για σας προσωπικά και για την ομάδα μας, με σεβασμό (Νίκος Πολυμέρου - Ελλάδα)

«Νομίζω ότι η Ευρωλίγκα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κάνει το ευρωπαϊκό μπάσκετ ακόμα πιο δημοφιλές».

Aγαπητέ Ζέλικο ποια θα ήταν η dream team ιδανική πεντάδα που έχεις προπονήσει; (Αλεξ, Λευκωσία - Κύπρος)

«Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί παίκτες που έχω προπονήσει, επομένως είναι πολύ δύσκολο να φτιάξω μια ιδανική πεντάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μου για όλα όσα έχουν κάνει στις ομάδες που έπαιξαν».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved