Ομπράντοβιτς: «Όλοι έτοιμοι να βοηθήσουν» (photos)

Ομπράντοβιτς: «Όλοι έτοιμοι να βοηθήσουν» (photos)

Τη βοήθεια από όλους και την αποφυγή των λαθών ζήτησε και πάλι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τους παίκτες του.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης υποδέχονται αύριο (30/11, 22.00) την ΚΚ Ζάγκρεμπ, στη ρεβάνς της εκτός έδρας νίκης τους, με 81-62. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τέθηκε σήμερα (29/11) ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου και μίλησε για το παιχνίδι με τους Κροάτες, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έδωσαν στο Ζάγκρεμπ αφού η ΚΚ είναι πλέον διαφορετική ομάδα, αλλά και την πρόσφατη ήττα από την Καβάλα.

«Χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες, όλοι να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ ξεκαθάρισε πως η ομάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται κουρασμένη. Το μόνο που χρειάζεται από τους παίκτες του είναι: «Να παίξουν καλύτερα. Είναι κάποιοι που δεν βοηθούν καθόλου και τους το έχω πει απευθείας. Πρέπει να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους φίλους του Παναθηναϊκού».

Στην αρχική τοποθέτησή του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχολίασε: «Καλησπέρα. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που είναι εντελώς διαφορετική από το πρώτο παιχνίδι μας, στο Ζάγκρεμπ. Παίζουν πολύ καλύτερα πλέον και αυτό φάνηκε και στην τελευταία αναμέτρησή τους στην Αδριατική Λίγκα. Προέρχονται από δύο νίκες σε Ευρωλίγκα και άλλες δύο στην Αδριατική Λίγκα. Διαθέτουν ταλέντο και αποδίδουν καλά στην επίθεση. Έχουν παίκτες δημιουργούς, όπως οι Μουλαομέροβιτς, Σίμον και ο νέος παίκτης τους, ο Φορντ. Έχουν σουτέρ, όπως οι Όζμπολτ και Ράντσιτς. Έχουν ψηλούς που βγαίνουν και σουτάρουν, όπως οι Χέιτβλετ και Μέι. Επίσης, έχουν τον Κάσουν που είναι σημαντικός παίκτης». Είπε ακόμα...

Για το «κλειδί» της νίκης επί της ΚΚ Ζάγκρεμπ: «Το «κλειδί» για εμάς θα είναι η άμυνα, γιατί κάνουν πολλά ποπ άουτ και σουτάρουν απέξω».

Για τις ομοιότητες και τις διαφορές της αυριανής (30/11) αναμέτρησης με την αντίστοιχη του πρώτου γύρου: «Πρόκειται για ακόμα ένα παιχνίδι μας στην Ευρωλίγκα. Στον πρώτο γύρο κερδίσαμε πολύ εύκολα. Επαναλαμβάνω πως η ΚΚ Ζάγκρεμπ είναι διαφορετική ομάδα τώρα. Ο στόχος ο δικός μας παραμένει ο ίδιος. Να προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι και να προκριθούμε στο Τop 16».

Για την αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού: ««Η αλήθεια είναι πως δεν παίζουμε και στα 40 λεπτά καλό μπάσκετ. Για παράδειγμα, ηττηθήκαμε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την αντίπαλη ομάδα να μην έχει περάσει ποτέ μπροστά στο σκορ. Χάσαμε στην παράταση. Το ίδιο και με την Μπάμπεργκ. Στην Ευρωλίγκα οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αν στην τρίτη περίοδο έχεις έξι πόντους απέναντι στην Μπάμπεργκ, απομένουν τέσσερα λεπτά και δεν τους σταματάς με φάουλ, ενώ έχεις να δώσεις, δεν έχεις αυτοσυγκέντρωση. Χωρίς αυτήν δεν γίνεται δουλειά. Δεν ξέρω πόσες φορές το έχω επαναλάβει. Το παιχνίδι με τη Μάλαγα το πήραμε όπως το πήραμε. Το θέμα είναι πώς φτάσαμε μέχρι εκεί. Ήμασταν στο +15 στο πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι δύσκολο ούτε χρειάζεται να επαναλάβω κάτι. Το είπα και μετά την Καβάλα. Χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες, όλοι να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Αναλύουμε στο βίντεο, προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό. Είναι εύκολο να βρεις δικαιολογίες».

Για την ήττα από την Καβάλα: «Άκουσα μετά την ήττα από την Καβάλα ότι η ομάδα είναι κουρασμένη. Αυτό είναι ό,τι πιο χαζό μπορεί να πει κανείς. Τι να πει η Ζάγκρεμπ; Έπαιξε την Κυριακή (27/11) για την Αδριατική Λίγκα και έπρεπε να μπει μετά εννέα ώρες στο λεωφορείο. Και θέλει άλλες τόσες για να γυρίσει. Αυτή δεν είναι κουρασμένη; Παλαιότερα, η Μπαρτσελόνα είχε κάνει κουραστικό ταξίδι και μας έκανε πλάκα! Αυτά είναι δικαιολογίες».

Για το εάν υπάρχουν παίκτες του που αισθάνονται κουρασμένοι: «Μόνο δύο παίκτες ήταν κουρασμένοι στην Καβάλα. Ο Διαμαντίδης και ο Σάτο, που αγωνίζονται περισσότερα. Τους έδωσα την ευκαιρία να ξεκουραστούν, αλλά ήταν αδύνατο. Το μπάσκετ είναι τόσο απλό όσο και δύσκολο, γιατί τα απλά πράγματα είναι σημαντικά. Πάντα στο σχεδιασμό μας έχουν βούληση να έχουμε περισσότερες κατοχές. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να έχουμε το πάνω χέρι σε ριμπάουντ και κλεψίματα. Στην Καβάλα είχαμε 13 κατοχές περισσότερες, αλλά χάσαμε. Παίζει ρόλο και πώς θα σουτάρεις. Όλα είναι σημαντικά, ενώ η Καβάλα έπαιξε εξαιρετικά».

Για τα παράπονα που έχει από τους παίκτες του: «Χρειάζεται οι παίκτες να παίξουν καλύτερα. Είναι κάποιοι που δεν βοηθούν καθόλου και τους το έχω πει απευθείας. Δεν είναι πως έχουν ξεχάσει το μπάσκετ, γνωρίζουν πως έχουν την ικανότητα. Οι ομάδες έχουν επιπλέον κίνητρο απέναντί μας. Το ζήτημα είναι να αντιδράσεις. Να έχεις συγκέντρωση και κίνητρο. Πρέπει να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους φίλους του Παναθηναϊκού, δεκάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια, δεν ξέρω πόσοι είναι. Είμαστε σε ιδιαίτερη κατάσταση.

Η οικογένεια Γιαννακόπουλου είπε πως είναι η τελευταία χρονιά της η φετινή. Και για κάποιους από εμάς. Άλλοι έχουν δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο. Πρέπει να καταλάβουμε τι γίνεται. Θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν πως τα πάντα αρχίζουν από εμάς. Εγώ είμαι ο πρώτος που το κάνω. Ξέρω ότι δεν παίρνω πάντα την πιο έξυπνη απόφαση. Το θέμα είναι ένα, όμως. Να αγωνιζόμαστε στο 100% σε ολόκληρο το παιχνίδι. Μόνο έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε. Ας χάσουμε. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το μπάσκετ. Το πώς χάνεις μετράει. Αυτό θέλω να δω. Αυτό λέω συνέχεια στους παίκτες μου».

Για την κατάσταση του Μάριτς, που τραυματίστηκε στη χθεσινή (28/11) προπόνηση: «Η ενημέρωση που έχω είναι πως θα προπονηθεί και όλα είναι καλά».

Για τους έτερους τραυματίες, Τσαρτσαρή και Περπέρογλου: «Ίσως να είναι έτοιμοι μετά το νέο έτος. Ο Τσαρτσαρής δεν μπορεί να κάνει κάτι. Ο Περπέρογλου είναι πάντα μαζί μας στην αρχή της προπόνησης και κάνει ό,τι μπορεί».



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved