Εφτάψυχος Διαμαντίδης για… έβδομο αστέρι (photos+video)

Εφτάψυχος Διαμαντίδης για… έβδομο αστέρι (photos+video)

Με το Δημήτρη Διαμαντίδη να αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι είναι γεννημένος με τη στόφα του πρωταθλητή, εκτελώντας δύο απίστευτα τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, όταν η μπάλα «έκαιγε», ο Παναθηναϊκός απέδρασε από τη Μάλαγα με 77-76 και «ρεφάρισε» την εκτός προγράμματος ήττα από τη Μπάμπεργκ.

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης με 7/11 τρίποντα, το τελευταίο εκ των οποίων ήταν εκείνο που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, οδήγησε την ομάδα του στο «διπλό» επί της Ουνικάχα. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρέθηκαν να προηγούνται με 17 πόντους (17-34), αλλά οι Ισπανοί αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Προηγήθηκαν με 68-67, 2.47’ πριν από το φινάλε, και με 75-71, 15’’ πριν τη λήξη. Οι «πράσινοι», όμως, απέδειξαν γιατί είναι πρωταθλητές Ευρώπης, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 πόντους και ήταν «όλα τα λεφτά» για τον Παναθηναϊκό, που χάρη σε αυτό το «διπλό» εξισορρόπησε την ήττα της περασμένης εβδομάδας στο Μπάμπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός τιμώρησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο την άμυνα ζώνης της Μάλαγα στο πρώτο τρίλεπτο. Με τρία τρίποντα από τους Σμιθ, Σάτο και Διαμαντίδη, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προηγήθηκε με 11-5, αναλαμβάνοντας από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα. Ο Τζέραλντ Φιτς ανέλαβε δράση από την περιφέρεια, πετυχαίνοντας 4 πόντους, αλλά το δίδυμο των Σάτο και Σμιθ οδήγησε εκ του ασφαλούς τους πρωταθλητές Ευρώπης στο υπέρ τους 15-9 στο 5’.

Τα δύο γρήγορα φάουλ του Μάριτς ανάγκασαν τον Ομπράντοβιτς να τον αποσύρει στον πάγκο και να ρίξει στο παρκέ τον Μπατίστ, ο οποίος με 4 πόντους έδωσε λύσεις στη ρακέτα. Ο Ματέο δεν άργησε να πάρει τάιμ άουτ, αφού με το Σάτο να εκτελεί ακατάπαυστα ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 19-9, τρία λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Με 9 πόντους και 4 ριμπάουντ του Σάτο και άλλους 8 πόντους του Σμιθ, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 27-13, με τους Ισπανούς να τα έχουν χαμένα. Λύσεις έδωσε και ο Λόγκαν, για τους πρωταθλητές Ευρώπης, που χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με +10 (17-27).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ τους Καϊμακόγλου και Βουγιούκα, ενώ το ρεσιτάλ ευστοχίας συνεχίστηκε από την ελληνική ομάδα. Με τρίποντο του Διαμαντίδη το προβάδισμα έφτασε τους 17 πόντους (17-34), ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να αμύνονται με ζώνη.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η Μάλαγα κατάφερε να ρίξει ύστερα από ώρα τη διαφορά στο σκορ κάτω από τους 10 πόντους (32-40), γεγονός που ανάγκασε το Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πάρει τάιμ άουτ. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία λέξη τους και, «ροκανίζοντας» τη διαφορά, μείωσαν σε 38-43 στο 19ο λεπτό. Με τρίποντο με τη βοήθεια του ταμπλό από το Βάλτερς, μάλιστα, έκλεισαν ακόμα περισσότερο την ψαλίδα (43-45), στο φινάλε του ημιχρόνου.

Η άμυνα της Μάλαγα συνέχισε να είναι ιδιαίτερα πιεστική στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ ο Ζόριτς είχε συνεχή επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Ο Διαμαντίδης, όμως, δίνοντας απαντήσεις από τα 6,75 μέτρα (5/7 τρίποντα), κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα για τους πρωταθλητές Ευρώπης (48-54 στο 24’). Ο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ το Γιασικεβίτσιους, αναζητώντας ακόμη μία σίγουρη λύση από την περιφέρεια. Παράλληλα, οι πρωταθλητές Ευρώπης άρχισαν να ενεργοποιούν ξανά στην επίθεση το Σάτο, που έδειχνε ασταμάτητος.

Ο Γιασικεβίτσιους έδωσε προβάδισμα 7 πόντων (58-51) στο 27ο λεπτό, αλλά μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου αλλεπάλληλα άστοχα σουτ δεν επέτρεψαν στους πρωταθλητές Ευρώπης να ξεφύγουν κι άλλο το σκορ. Το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, που με σερί 6-0 μείωσαν σε 58-57, με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Με τρίποντο του Σμιθ ο Παναθηναϊκός πήρε ανάσα στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου (60-63), αλλά το τέταρτο φάουλ του Μπατίστ έφερε «πονοκέφαλο» στον Ομπράντοβιτς, που επανέφερε στο παρκέ τον Μάριτς. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν πολύ δυνατά και να επιστρατεύουν όλα τα μέσα, προκειμένου να κρατήσουν τους παίκτες του Παναθηναϊκού μακριά από τη ρακέτα τους. Ταυτόχρονα, με τους Βάλτερς, Ντάρντεν, Ζόριτς και Γκαρμπαχόθα να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα, η Μάλαγα ισοφάρισε σε 64-64 στο 34’.

Πολύ γρήγορα ο Ομπράντοβιτς είδε και τον Μάριτς να φορτώνεται με τέταρτο φάουλ. Η απάντηση του Σέρβου τεχνικού ήταν ο Βουγιούκας και η άμυνα ζώνης. Το «οριακό» προβάδισμα (64-65) του Παναθηναϊκού, 4.56’’ πριν από το φινάλε, προμήνυε «θρίλερ» εν όψει του φινάλε. Σενάριο που δεν διαψεύστηκε, με το ματς να πηγαίνει πόντο - πόντο.

Με βολές του Ροντρίγκεθ η Μάλαγα πέρασε μπροστά στο σκορ με 68-67, όμως ο Διαμαντίδης απάντησε με το ίδιο νόμισμα (68-69). Έχοντας μπει στο τελευταίο δίλεπτο, η Μάλαγα κατάφερε να προηγηθεί με 72-69 με καλάθι του Ζόριτς, αλλά με φόλοου και μία τάπα ο Βουγιούκας αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να μειώσει σε 72-71. Ένα τρίποντο του Βάλτερς, 15’’ πριν τη λήξη, διαμόρφωσε το 75-71 για τους Ανδαλουσιάνους. Ο Διαμαντίδης, όμως, με νέο τρίποντο μείωσε σε 75-74, 11’’ πριν από το φινάλε.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν γρήγορο φάουλ στον Ντάρντεν, ο οποίος ευστόχησε στη μία βολή (76-74). Και πάλι, όμως, ο Δημήτρης Διαμαντίδης έδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι και, εκτελώντας τη Μάλαγα από τα 6,75 μέτρα, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη μεγάλη νίκη (76-77). Οι Ισπανοί, στο ένα δευτερόλεπτο που τους απέμενε, δεν κατάφεραν να κάνουν καν προσπάθεια για σουτ.

Διαιτητές: Τσιφ, Ντοζάι, Τραβίτσκι.

Δεκάλεπτα: 17-27, 43-45, 57-58, 76-77.

Μάλαγα (Ματέο): Φιτς 9 (1), Ροντρίγκεθ 2, Βάλτερς 11 (3), Πέριτς 2, Ντάρντεν 13 (1), Γκαρμπαχόθα 9 (1), Φρίλαντ 1, Ζόριτς 21, Σινάνοβιτς 2, Μπλάνκο 6.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Μπατίστ 8, Λόγκαν 8, Σάτο 13 (1), Διαμαντίδης 23 (7), Βουγιούκας 7, Ν. Καλάθης, Σμιθ 13 (2), Καϊμακόγλου 1, Γιασικεβίτσιους 4.

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε ΕΔΩ.

Εφτάψυχος Διαμαντίδης για… έβδομο αστέρι (photos+video)



Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved