Βασιλειάδης: «Είμαι ΠΑΟΚ, θέλω νίκη στο ΣΕΦ»

Βασιλειάδης: «Είμαι ΠΑΟΚ, θέλω νίκη στο ΣΕΦ»

Ο Κώστας Βασιλειάδης παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε μέσο της Ισπανίας και υποστήριξε πως επιστρέφει στο ΣΕΦ με την Μπιλμπάο για να νικήσει τον Ολυμπιακό. «Παραμένω οπαδός του ΠΑΟΚ, παρότι έπαιξα στον Ολυμπιακό», είπε μεταξύ άλλων ο διεθνής φόργουορντ.

Ο διεθνής φόργουορντ της Μπιλμπάο υπογράμμισε πως η πόλη του είναι πάντα η Θεσσαλονίκη και πως παραμένει οπαδός του ΠΑΟΚ παρά το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, υπογραμμίζοντας ότι κρατά καλές αναμνήσεις από τους «ερυθρόλευκους».

Με δηλώσεις του στην «Noticias de Bizkaia», ο Κώστας Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην παρουσία του στον Ολυμπιακό την περίοδο 2007/2008, στους αδερφούς Αγγελόπουλους, στην αντιμετώπιση που έχουν οι ομάδες από τον Τύπο στην Ελλάδα και στην οικονομική κρίση που έφερε μειώσεις στα μπάτζετ. Παράλληλα, ο άσος της Μπιλμπάο μίλησε και για το αποψινό παιχνίδι των δυο ομάδων στο ΣΕΦ, υποστηρίζοντας πως θέλει τη νίκη για να έχει η ομάδα του ανοικτή την πόρτα της πρόκρισης στο Top 16 της Euroleague.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Βασιλειάδη

Έπαιξες την σεζόν 2007/2008 στον Ολυμπιακό. Πως θυμάσαι αυτή την εμπειρία;

«Έχω καλές αναμνήσεις από αυτή τη σεζόν. Στην Ελλάδα έπαιξα μόνο στον ΠΑΟΚ και εκείνο το καλοκαίρι υπέγραψα στον Ολυμπιακό, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας μου. Φτάσαμε στα προημιτελικά της Euroleague και διεκδικήσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο μέχρι την αλλαγή προπονητή. Ο Πίνι Γκέρσον έφυγε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης άλλαξε αρκετά πράγματα. Εγώ άρχισα να έχω λιγότερο χρόνο συμμετοχής και το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψα στον ΠΑΟΚ. Από εκείνη τη χρονιά στην ομάδα είναι μόνο ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ο Γιώργος Πρίντεζης, όπως και ο Μίλαν Τόμιτς από το τεχνικό επιτελείο».

Γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Θεσσαλονίκη, έπαιξες στον ΠΑΟΚ, άρα είναι δύσκολο να είσαι οπαδός του Ολυμπιακού…

«Όχι, δεν είμαι (σ.σ. γελάει). Είμαι ο οπαδός του ΠΑΟΚ από όταν γεννήθηκα και είμαι ακόμα».

Είναι «ειδική» η επιστροφή στον Πειραιά;

«Αυτές οι επιστροφές πάντα είναι ειδικές, αλλά εκεί έπαιξε μόνο ένα χρόνο. Έχω φίλους εκεί, αλλά θέλω να νικήσω. Είναι ωραία να παίζω στην Ελλάδα, αλλά η πόλη μου είναι η Θεσσαλονίκη, η Αθήναι είναι διαφορετική (σ.σ. γελάει). Είμαι παίκτης της Μπιλμπάο και στην επιστροφή μου σκέφτομαι μόνο τη νίκη».

Όταν ήσουν στον Ολυμπιακό χάσατε το πρωτάθλημα και το κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Ήταν από τις δύσκολες στιγμές στην καριέρα σου;

«Στην Ελλάδα χωρίς αμφιβολία είναι μεγάλη η αντιπαλότητα. Όταν παίζεις στην έδρα του αντιπάλου και έχει 20000 οπαδούς μαζί του, είναι πολύ δύσκολο να πάρεις τη νίκη. Εμείς παρόλα αυτά φτάσαμε την σειρά των τελικών στα πέντε παιχνίδια, κάναμε καλή δουλειά αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος».

Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλα ονόματα κι εσύ ήσουν μόνο 23, ήταν κάτι που κόστισε στην προσαρμογή σου;

«Σε καμία περίπτωση. Είχα καλές σχέσεις με όλους. Ήμασταν μια καλή παρέα παικτών που είχαμε καλή διάθεση και δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα. Με όλους είχα πολύ καλές σχέσεις. Θυμάμαι πως στην ομάδα ήταν οι Κιντέλ Γουντς, Λιν Γκριρ και ο Ιάκωβος Τσακαλίδης που μόλις είχε επιστρέψει από το ΝΒΑ. Είχαμε επίσης τον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας που δεν πήγε τόσο καλά όσο και τον Σεϊμπούτις που είχε προβλήματα τραυματισμών και μετά ήρθε στην Μπιλμπάο».

Έχεις παίξει στο ΣΕΦ και σαν παίκτης του Ολυμπιακού και σαν αντίπαλος, πως είναι σαν έδρα;

«Είναι δύσκολο και στις δυο περιπτώσεις. Ο Ολυμπιακός πήρε δύο κύπελλα και επέστρεψε στο Final Four αλλά όταν έπαιζα εγώ η ομάδα είχε πάρα πολλά χρόνια να πάρει κάποιον τίτλο και υπήρχε τεράστια πίεση. Το κοινό ζητούσε συνέχεια την νίκη και σε κάθε παιχνίδι έπρεπε να παίζουμε καλά. Είναι ένα από τα δυσκολότερα γήπεδα που έχω παίξει, χωρίς αμφιβολία. Φανταστείτε 12000 ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν τη μία στιγμή και την επόμενη να αποδοκιμάζουν. Είναι πολύ κοντά στο παρκέ και διαρκώς φωνάζουν. Βοηθούν την ομάδα όταν πάει καλά, αλλά όταν χάνεις… Όλα είναι πιο δύσκολα τότε».

Ο Τύπος στην Ελλάδα πως είναι;

«Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 15 αθλητικές εφημερίδες. Πρέπει να μιλάς με πολλούς ανθρώπους και να δίνεις αρκετές συνεντεύξεις. Είναι λίγο μπέρδεμα. Όταν παίζεις καλά δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά όταν χάνεις γράφονται αρνητικά πράγματα. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη όμως κι αυτή η πίεση είναι φυσιολογική».

Πως είναι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι σαν ιδιοκτήτες;

«Είναι πολύ κοντά στους παίκτες. Έχουν επενδύσει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια με στόχο να πάρουν τίτλους. Ο στόχος αυτός έκανε πάντα πιο εύκολη την ζωή των παικτών, η ζωή τους στην Αθήνα ήταν πολύ εύκολη, δεν είχαν να ασχοληθούν με τίποτα άλλο παρά μόνο με το μπάσκετ».

Φέτος όμως μείωσαν το μπάτζετ, θα επηρεαστεί η ομάδα;

«Η οικονομική κατάσταση στη νΕλλάδα είναι αυτή που αντανακλά και στο μπάτζετ της κάθε ομάδας. Παρόλα αυτά, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει μια καλή ομάδα για να φτάσει στο Top 16, πιστεύω ότι έχουν αρκετούς νέους παίκτες με ποιότητα αλλά χωρίς εμπειρία. Χρειάζεται δουλειά για να έρθει η πρόκριση».

Τι παιχνίδι περιμένεις στο ΣΕΦ;

«Θα υπάρχει αρκετή πίεση, αλλά ξέρω ότι αν έρθει η νίκη θα έχουν πλέον την κατάσταση στα χέρια τους. Εξαρτάται κι από τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο, συνήθως δεν έχει μεγάλη προσέλευση σε τέτοια παιχνίδια. Πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες για την νίκη, αν καταφέρουμε να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ. Το παιχνίδι στην Βιτόρια την τελευταία εβδομάδα έδειξε ένα καλό δρόμο για εμάς που πρέπει να ακολουθήσουμε αλλά πρέπει να δεχθούμε ακόμα λιγότερους πόντους».

Πως βλέπεις την πορεία της ομάδας ως τώρα;

«Χρειαζόμαστε χρόνο για να φτάσουμε στο 100% των δυνατοτήτων μας, αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο της σεζόν που οι νίκες έχουν ζωτική σημασία. Για να φτάσουμε στο Top 16 θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη και να παίρνουμε νίκες στην έδρα μας. Στο πρωτάθλημα υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα».

Και η δική σου απόδοση;

«Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την προσωπική μου απόδοση. Πιστεύω πως πρέπει να γίνω πιο ομαδικός, έκανα αρκετά λάθη και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για μένα. Πρέπει να διορθώσω αυτή την κατάσταση και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Τα λάθη αυτή κοστίζουν στην ομάδα σε επίθεση και άμυνα».

Ο χρόνος συμμετοχής σου αυξήθηκε στα τελευταία παιχνίδια, είναι σημαντικό αυτό για έναν σουτέρ;

«Είναι αλήθεια αυτό αλλά κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Μπορεί να αρχίσω το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό από τον πάγκο, αλλά για μένα θα είναι το ίδιο είτε παίξω 15 λεπτά είτε παίξω 35 λεπτά. Θα πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στο να κάνω τη δουλειά μου, να εφαρμόζω όλα όσα θέλει από εμένα ο προπονητής της ομάδας».



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved