Κατσικάρης: «Είναι επικίνδυνος ο Ολυμπιακός»

Κατσικάρης: «Είναι επικίνδυνος ο Ολυμπιακός»

Ο προπονητής της Μπιλμπάο, Φώτης Κατσικάρης, χαρακτήρισε καλή και επικίνδυνη ομάδα τον Ολυμπιακό ενόψει του αποψινού αγώνα των δυο ομάδων στο ΣΕΦ για την Euroleague.

Ο Έλληνας προπονητής των Ισπανών μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και υποστήριξε πως είναι αρκετά δύσκολο για την Μπιλμπάο να ανταπεξέλθει εξίσου καλά στις υποχρεώσεις της στην ACB και στην Euroleague, ενώ για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό υπογράμμισε ότι η ομάδα του δε θα αλλάξει στιλ παιχνιδιού και θα προσπαθήσει να δώσει έμφαση στους αιφνιδιασμούς και στον έλεγχο των λαθών και των ριμπάουντ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης:

Για το πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσει πρωτάθλημα και Ευρώπη η Μπιλμπάο:

«Είναι πολύ δύσκολο για εμάς κυρίως γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο το ισπανικό πρωτάθλημα. Η λίγκα είναι αμείλικτη στο καλεντάρι και υπάρχουν πολλές μετακινήσεις. Εκτός από την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, που πέρα από την εμπειρία έχουν μεγάλα ρόστερ, οι υπόλοιπες ομάδες τα τελευταία πέντε χρόνια η καλύτερη θέση που έχουν πάρει στο πρωτάθλημα είναι έκτη-πέμπτη το πολύ. Παρόλο που έχουμε έμπειρους παίκτες, είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Για τις διαφορές που θα έχει το παιχνίδι των δυο ομάδων, με το πρώτο που έδωσαν στην Ισπανία:

«Τότε ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού και ήταν ανέτοιμος, δεν είχε τον Λούκας και τον Πελεκάνο, ενώ είχε ανέτοιμους τους Άντιτς και Σπανούλη. Τώρα πλέον ο χρόνος θα έχει λειτουργήσει υπέρ του. Είναι μια πειθαρχημένη ομάδα που έχει μια πολύ καλή ομαδική τακτική κυρίως στην άμυνα. Χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες, ο καθένας έχει το δικό του ρόλο και είναι σημαντικό αυτό. Ξέρουμε ότι όλα περνάνε από τα χέρια του Σπανούλη στο σκοράρισμα και την λειτουργία, ο Ολυμπιακός όμως ως ομάδα είναι καλή και επικίνδυνη».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δυο ομάδες και αν θα αλλάξει στιλ παιχνιδιού η Μπιλμπάο:

«Εμείς ξεκινήσαμε την λίγκα με κάποια άσχημα αποτελέσματα αλλά βρήκαμε ένα ρυθμό. Τώρα προερχόμαστε από ήττες που μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην άμυνά μας και να έχουμε ισορροπία στην επίθεση, στα σουτ και την εκτέλεση. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που αν κάνεις λάθη θα τα τιμωρήσει. Τα εκμεταλλεύεται πολύ σωστά και θέλει προσοχή. Θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε, δε θα αλλάξουμε φιλοσοφία και στιλ παιχνιδιού».

Για το αν η Μπιλμπάο θα προσπαθήσει να διαφυλάξει τη διαφορά του πρώτου αγώνα:

«Αν παίξουμε με το μυαλό στη διαφορά με την ομάδα που έχουμε, τότε μπορεί να χάσουμε πολύ. Η ομάδα μου δεν είναι συνηθισμένη να παίζει κοντρόλ μπάσκετ. Στην Κάχα Λαμποράλ πήγαμε και τρέξαμε περισσότερο από αυτούς, βάλαμε σχεδόν 90 πόντους. Η ομάδα και η φιλοσοφία της έτσι είναι, δεν μπορεί να αλλάξει. Δε σημαίνει αυτό πως θα τρέχουμε χωρίς να σκεφτόμαστε, είναι σημαντική η διαφορά αλλά εμείς θέλουμε να παίξουμε καλή άμυνα, να πάρουμε τα ριμπάουντ και όπου μπορούμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό».

Για το τι αναμένεται να ζητήσει από τους παίκτες του:

«Αυτό που θέλω εγώ, είναι να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη. Αυτό συζητάμε διαρκώς στην προπόνηση. Μας παραξενεύει πάρα πολύ πως όλες οι ομάδες κάνουν πάρα πολλά λάθη στα τελευταία παιχνίδια. Εμείς κάνουμε κατά μ.ό. 17 λάθη στην Ισπανία και είμαστε οι χειρότεροι σε αυτόν τον τομέα. Η καλύτερη ομάδα είναι η Μπαρτσελόνα με 14 που και πάλι είναι μεγάλος αριθμός. Τα λάθη ήταν σημαντικά και στο ντέρμπι της Κυριακής γιατί έχει σημασία τι λάθος είναι αυτό που προσμετράτε στη στατιστική».

Για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και τα δικά του συμπεράσματα:

«Το ντέρμπι της Κυριακής έδειξε πως ο Παναθηναϊκός είχε επηρεαστεί κι από το ταξίδι στο Μπάμπεργκ ενώ έχει παίκτες που δεν είναι έτοιμοι ακόμα, όπως η κολώνα της ομάδας ο Μπατίστ, λείπουν Περπέρογλου και Τσαρτσαρής ενώ οι Αμερικάνοι πρέπει να μπουν στην διαδικασία του Ομπράντοβιτς. Όσο καλή κι αν είναι μια ομάδα, όσο κι αν έχει το Διαμαντίδη, είναι δύσκολο να της λείπουν τόσα στελέχη. Σταδιακά, θα βρει ρυθμό ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός επίσης θέλει να βρει το δικό του ρυθμό, πήγε καλά αμυντικά με την ζώνη που εφάρμοσε και ήταν άτυχος επιθετικά, αν είχε κάποια σουτ εύστοχα θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο ντέρμπι».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved