Ίβκοβιτς: «Οφείλουμε κάτι στην Μπιλμπάο»

Ίβκοβιτς: «Οφείλουμε κάτι στην Μπιλμπάο»

Πανέτοιμος, από ψυχολογικής άποψης, είναι ο Ολυμπιακός για τον αυριανό (23/11, 19.00) αγώνα με την Μπιλμπάο, στο ΣΕΦ.

Οι Πειραιώτες υποδέχονται το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη, από το οποίο είχαν ηττηθεί με 76-61 στην πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκας, και στόχος τους είναι η νίκη με την οποία θα διατηρηθούν σε… τροχιά πρόκρισης στο Top 16. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία επανέλαβε πως ο Ολυμπιακός έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, χαρακτήρισε το Βασίλη Σπανούλη πραγματικό ηγέτη και εξήγησε πως για την αναμέτρηση με την Μπιλμπάο, στην οποία οφείλουν για την κακή εμφάνισή τους στην πρεμιέρα, είναι έτοιμοι ψυχολογικά. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον αυριανό (23/11) αγώνα με την Μπιλμπάο: «Το αυριανό (23/11) παιχνίδι γίνεται σε μια εβδομάδα, η οποία είχε μεγάλο ενδιαφέρον για εμένα αναφορικά με το πώς θα προετοιμάσω την ομάδα. Θέλω να δω πόσο επιτυχημένοι είμαστε. Στο παιχνίδι με τη Νανσί δεν είχαμε επαφή με το γήπεδο, θέλαμε να δείξουμε τη θέληση και την ενέργειά μας με τον Παναθηναϊκό. Στο πρώτο ημίχρονο τα καταφέραμε, στο δεύτερο δεν ήμασταν έτοιμοι. Δεν είχε αντίδραση η ομάδα για να παίξει σετ παιχνίδι στην έδρα του Παναθηναϊκό. Μόνο ο Πρίντεζης ήταν έτοιμος. Δεν ετοιμαστήκαμε καλά. Θεώρησα πως θα κούραζα την ομάδα ψυχολογικά».

Για την Μπιλμπάο: «Προέρχεται από μεγάλη εκτός έδρας νίκη, στη Βιτόρια επί της Κάχα Λαμποράλ. Είμαι αισιόδοξος. Οφείλουμε κάτι, καθώς το πρώτο παιχνίδι ήταν το χειρότερο φετινό μας. Δεν είχαμε τους Λούκας και Κέσελ, οι Παπαδόπουλος και Άντιτς ήταν τραυματίες. Εκεί χάσαμε το παιχνίδι και έγινε η διαφορά. Οι ψηλοί μας ήταν πολύ άστοχοι, είχαμε 3/19 σουτ. Προετοιμαζόμαστε για παιχνίδι έδρας κι ελπίζουμε να έχουμε έδρα. Είναι πολύ σημαντικός αγώνας».

Για τους παίκτες της Μπιλμπάο και τον τρόπο αντιμετώπισής τους: «Η Μπιλμπάο δεν έχει μεγάλη εμπειρία ως ομάδα, αν κι έχει έμπειρους παίκτες όπως οι Ραούλ, Μούμπρου, Γκριμάου και Φίσερ. Ο Κατσικάρης έχει φτιάξει μια καλή και ισορροπημένη ομάδα, που τρέχει. Πρέπει να δούμε πώς θα τους σταματήσουμε. Πρέπει να βγάλουμε άμυνα στους αιφνιδιασμούς τους. Η ομάδα ρολάρει σιγά σιγά και καταλαβαίνει ο ένας παίκτης τον άλλον. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Δεν έχουμε τραυματισμούς, για τη 12άδα θα αποφασίσω μετά την αυριανή (23/11) προπόνηση».

Για την ήττα με 15 πόντους στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής: «Οι ομάδες στον όμιλό μας είναι ισορροπημένες ομάδες. Η Κάχα Λαμποράλ πήρε τον Ντράγκιτς, ο οποίος μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στη συνέχεια. Είχα πει στο Σπάχια πως ήξερα πως θα γινόταν έτσι ο όμιλος. Μπορεί κάθε άμυνα και κάθε επίθεση να παίξουν μεγάλο ρόλο».

Για το πόσο καθοριστικής σημασίας είναι ο αυριανός (22/11) αγώνας: «Είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για πρόκριση. Η ομάδα μου με τόσους νέους παίκτες είναι δύσκολο να παίξει σε δύο δυνατούς αγώνες την εβδομάδα. Εξάλλου, έχουμε πει πως είναι νωρίς για να διαλέγουμε παιχνίδια. Πιστεύω ότι θα έχουμε ενέργεια. Όλα ξεκινούν από τον εγκέφαλο. Από πλευράς ψυχολογίας, η ομάδα θα είναι πανέτοιμη αύριο (23/11). Με τον Παναθηναϊκό δεν κάναμε πρωινή προπόνηση, θέλαμε να βγάλουμε τα πάντα στο παρκέ, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Για το γεγονός πως οι αντίπαλοι προπονητές επιλέγουν να δίνουν βολές στους ψηλούς του Ολυμπιακού: «Θα πρέπει να βελτιωθούν. Η δουλειά μου είναι, αν υπάρχουν φάουλ στα τελευταία δύο λεπτά, να πω ποιος θα πάρει τις βολές. Αν κάποιος δεν είναι εύστοχος, δεν θα έπαιζε στην Ευρωλίγκα. Θα έπαιζε κάπου αλλού».

Για το Βασίλη Σπανούλη: «Είναι ο μεγάλος στόχος των αντιπάλων, όλοι προσαρμόζονται πάνω του. Με τη Νανσί ήταν πραγματικός ηγέτης. Με τον Παναθηναϊκό ζήτησε να παίξει άμυνα στο Διαμαντίδη. Δεν είναι μόνο αρχηγός, είναι πραγματικός ηγέτης. Τα νούμερα δεν τον ενδιαφέρουν. Βοηθάει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Είναι στο στόχαστρο των αντιπάλων, αλλά παράλληλα πρέπει να βοηθήσει και τα νέα παιδιά».

Για τους Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού: «Είναι πολύ σημαντικό που ο κορμός της ομάδας αποτελείται από Έλληνες. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα, στην οποία δεν ξεχωρίζει κάποιος. Έχουμε έναν κορμό, που μας βοηθάει, αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για όλους. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλα περιθώρια».

Για το Ματ Χάουαρντ: «Είναι δύσκολο να το βάλω στη 12άδα σε τέτοια παιχνίδια».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved