Γλυνιαδάκης: «Με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι»

Γλυνιαδάκης: «Με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι»

Ο σέντερ του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι η νίκη επί της Νανσί δίνει στους «ερυθρόλευκους» το ψυχολογικό έναυσμα για να πάνε με αυτοπεποίθηση στο ΟΑΚΑ και στην κόντρα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» και αναφέρθηκε αρχικά στο πως αντιστράφηκε η αρνητική ψυχολογία στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού που επέστρεψε στις νίκες σε επίπεδο Euroleague, ενώ αναφέρθηκε και στο δικό του ρόλο στους «ερυθρόλευκους» και στο πως η ομάδα του προετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (20/11) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τι κρατάει από το ματς με την Νανσί:

«Εγώ κρατάω την παρουσία μου γιατί ήταν θετική και βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει την νίκη, ενώ σαν ομάδα κρατάμε την εμφάνιση που ήταν καλή στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και φυσικά τη νίκη γιατί ήταν πολύ σημαντική».

Για το αν η ψυχολογία του Ολυμπιακού θα αλλάξει μετά τη νίκη επί των Γάλλων:

«Είχε επηρεαστεί η ψυχολογία μας στο πως μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι και στο πως χάναμε ματς σε ένα πεντάλεπτο. Ενώ οι εμφανίσεις μας δεν ήταν κακές, δεν παίρναμε νίκες. Έτσι, ήταν πολύ σημαντική η χθεσινή νίκη».

Για το πώς αντιμετώπισαν την Νανσί:

«Ήταν μονόδρομος και ξέραμε ότι έπρεπε να τα δώσουμε όλα από το πρώτο λεπτό. Επιβάλαμε το δικό μας ρυθμό, δεν αφήσαμε την Νανσί να τρέξει και να βρει εύκολα καλάθια ενώ περιορίσαμε τον Μπατούμ που είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Πήγαμε το παιχνίδι στο δικό μας ρυθμό, το ελέγξαμε και κάναμε αυτό που έπρεπε μέσα στο γήπεδο».

Για το δικό του ρόλο στην ομάδα:

«Προσπαθώ καθημερινά να έχω στο μυαλό μου ότι το επόμενο ματς θα είναι αυτό που θα παίξω. Θέλω να έχω καλή ψυχολογία και να είμαι έτοιμος. Είναι δύσκολο όταν μένεις για συνεχόμενα παιχνίδια εκτός, αλλά είμαι επαγγελματίας, προετοιμάζομαι για αυτό και αν αυτός είναι ο ρόλος που έχω στην ομάδα θα περιμένω να τον κάνω όσο το δυνατό καλύτερα».

Για το γεγονός ότι παίκτες με μικρή συμμετοχή βοηθούν όποτε παίζουν:

«Αυτό βοηθάει περισσότερο την ομάδα και δείχνει ότι έχει 12 παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Ο Μιχάλης (σ.σ. Πελεκάνος) για παράδειγμα είναι ένα παιδί που μπορεί να δώσει πράγματα στο παιχνίδι, είχε μείνει αρκετό καιρό εκτός και πάλευε παιχνίδι με το παιχνίδι να επιστρέψει, δείχνοντας χθες ότι είναι σημαντική η βοήθειά του».

Για το μειονέκτημα του Ολυμπιακού ως τώρα:

«Το πρόβλημά μας είναι η διάρκεια που δεν έχουμε στο παιχνίδι μας. παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι υπάρχουν νέοι παίκτες, παίκτες που δεν έχουν παίξει ξανά στην Ευρωλίγκα, και είναι θέμα χρόνου και δουλειάς για να πετύχουμε το ζητούμενο και η ομάδα να αρχίσει να κερδίζει πλέον».

Για το πώς ενσωματώνονται οι νέοι παίκτες στην ομάδα:

«Εμείς πρέπει να τους βοηθήσουμε. Ειδικά τώρα που έχουμε το ντέρμπι της Κυριακής και πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά να καταλάβουν τι κλίμα θα επικρατεί στο ματς με τον Παναθηναϊκό και να τους βοηθήσουμε να προετοιμαστούν ψυχολογικά πρώτα για αυτό το παιχνίδι».

Για την ψυχολογία του Ολυμπιακού ενόψει ντέρμπι:

«Σίγουρα έχουμε πολύ καλή ψυχολογία, προερχόμαστε από μια νίκη και πάμε με αρκετά καλή ψυχολογία στο ΟΑΚΑ».

Για το που πρέπει να στηρίξει το παιχνίδι του ο Ολυμπιακός:

«Θεωρώ ότι η σταθερότητα στην επίθεση δεν υπάρχει. Εκτός του Σπανούλη που βάζει 10-15 πόντους σε κάθε παιχνίδι, δεν μπορούμε να στηριχθούμε εκεί. Η άμυνά μας θα πρέπει να δίνει το στίγμα της ομάδας, εκεί θα πρέπει να στηριζόμαστε και ο παίκτης που είναι σε καλή μέρα επιθετικά να βοηθά την ομάδα».

Για το «μάθημα» που έχει πάρει από τα χρόνια καριέρας του:

«Το μεγαλύτερο μάθημα είναι πως κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες πρέπει να παίζεις καλό μπάσκετ μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, όταν μπαίνεις μέσα να είσαι έτοιμος. Αυτό έχω κρατήσει κι από την εμπειρία μου στην Αμερική και από τα χρόνια που έχω περάσει στον Ολυμπιακό».

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved