Ιτούδης: «Σημαντικό το παιχνίδι με Μπάμπεργκ»

Ιτούδης: «Σημαντικό το παιχνίδι με Μπάμπεργκ»

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού τόνισε πως το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πορεία των «πράσινων» στην Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει πίσω του την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μετά το ρεπό που είχε στο πρωτάθλημα της Α1, ταξιδεύει στην Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Μπάμπεργκ στα πλαίσια της Euroleague.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της «πράσινης» ΚΑΕ, αναφέρθηκε στη γερμανική ομάδα και στον τρόπο που αυτή αγωνίζεται, επισημαίνοντας πως τα λάθη της περασμένης Πέμπτης, μπορούν να αποδειχθούν «χρήσιμα» στο παιχνίδι αυτής της Πέμπτης.

«Το πρώτο στο οποίο εστιάζουμε είναι ότι αντιμετωπίζουμε μια ομάδα αθλητική. Όλοι οι παίκτες, μηδενός εξαιρουμένου, ακόμη και ο Πλέις που είναι ο πιο ψηλός τους παίκτης, όλοι είναι πολύ καλοί αθλητές και βασίζονται σε αυτό, στο να πιέσουν σε όλο το γήπεδο με άμυνες ζον πρες ή μαν του μαν και να οδηγήσουν τους αντιπάλους τους σε λάθη. Είναι ένα από τα πρώτα στοιχεία που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας. Ως σύνολο παίζει σε πολύ χαμηλό αριθμό λαθών, κάτω από 10 μέσο όρο. Είναι από τις πρώτες που διαπράττουν τα λιγότερα λάθη στην Ευρωλίγκα. Και επίσης παλεύει όλα τα παιχνίδια. Έχει μία νίκη και τρεις ήττες, αλλά δεν εγκαταλείπει τη μάχη. Ηττήθηκε από την Ουνικάχα Μάλαγα στο τελευταίο δευτερόλεπτο».

Η σημασία του αγώνα μπαίνει και αυτή στην εξίσωση ενόψει της αναμέτρησης: «Είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας για εμάς. Ιδιαίτερα μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θα πρέπει να νικήσουμε, αν θέλουμε να διατηρηθούμε στις υψηλές θέσεις. Μόνο εύκολη δεν θα είναι η δουλειά μας. Πιέζουν σε όλο το γήπεδο. Είναι πολύ ενεργητικοί και στο μισό γήπεδο και επιθετικά και αμυντικά. Μπορούν να μαρκάρουν σχεδόν όλες τις θέσεις όλοι οι παίκτες, κάνουν πολλές παγίδες, προσπαθούν να οδηγήσουν τους αντιπάλους σε αρκετά λάθη. Από εμάς έχει τον απόλυτο σεβασμό σε ότι αφορά την ποιότητα που διαθέτει».

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα ο Ιτούδης ξεκινά από τους γκαρντ: «Είναι πολύ σημαντικοί για τη δημιουργία και την εκτέλεση. Ο Ρόμπερτς, ο Τζένκινς, ο Γκαβέλ, ο Τζέικομπσεν είναι παίκτες, οι οποίοι έχουν φάσεις δικές τους από πικ εντ ρολ, είτε από απομονώσεις και τους δίνει αρκετές τέτοιες φάσεις ο προπονητής μέσω του παιχνιδιού της επιθετικής στρατηγικής. Είναι παίκτες που δημιουργούν για τους ίδιους, για τα δικά τους σουτ, αλλά και για τους συμπαίκτες τους. Ο Τάκερ είναι κάτι σαν «μπαλαντέρ» μεταξύ του τρία και του τέσσερα, προσπαθεί να τον χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα στο τέσσερα, για να επιτεθεί σε ψηλότερους αντιπάλους με πρόσωπο στο καλάθι, γιατί είναι παίκτης απομόνωσης. Ιδιαίτερα όταν παίζει αυτός στο τέσσερα και ο Σλότερ στο πέντε γίνεται ακόμη πιο αθλητική ως ομάδα και σχεδόν αλλάζουν σε όλα τα πικ. Ο Σούπουτ είναι σημείο αναφοράς ιδιαίτερα στο χαμηλό ποστ, στη θέση 4, καθώς εκεί παίζει συνήθως. Είναι έμπειρος, τον έχουμε ξανασυναντήσει. Για εμάς θα είναι πολύ σημαντικό να τους οδηγήσουμε σε λάθη, γιατί μια ομάδα που έχει τόσο λίγες απώλειες της μπάλας, σημαίνει ότι έχει πολλές κατοχές. Όπως θα πρέπει να προσέξουμε και τα ριμπάουντ γιατί πηγαίνει πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ, λόγω των αθλητικών κορμιών που έχει. Κι όλα αυτά σε μια έδρα στην οποία ο κόσμος κάνει αισθητή την παρουσία του, φωνάζοντας από το πρώτο δευτερόλεπτο, έχουν μπάντα, υπάρχει γενικά θόρυβο».

Ο επίλογος γράφεται με μια αναφορά στον Παναθηναϊκό: «Εμείς εκτός του τραυματισμού του Τσαρτσαρή, αρχίσαμε την προετοιμασία μας χωρίς άλλα προβλήματα. Δυστυχώς ο Κώστας δεν μπορέσει να μας βοηθήσει για λίγο καιρό. Εννοείται ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε λάθη που κάναμε με την ΤΣΣΚΑ σε ότι αφορά τη βιασύνη μας, τις κακές αποστάσεις που είχαμε, δίνοντας τη δυνατότητα στην ΤΣΣΚΑ να πλησιάσει στο παιχνίδι. Κάναμε 4-5 λάθη που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει και να είχαμε τελειώσει τον αγώνα υπέρ μας και στην κανονική περίοδο, αλλά και στην παράταση».

{textlink02}

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved