Ιτούδης: «Έχει αδυναμίες η ΤΣΣΚΑ»

Ιτούδης: «Έχει αδυναμίες η ΤΣΣΚΑ»

Ο Δημήτρης Ιτούδης υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να εκμεταλλευτεί τις όποιες αδυναμίες υπάρχουν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να πάρει τη νίκη στο αποψινό ντέρμπι της Euroleague.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλιμιρ Ομπράντοβις στον πάγκο του πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και αναφέρθηκε στην αποψινή μάχη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ.

«Είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα αποτελεί μια κλασική ευρωπαϊκή αναμέτρηση, θεωρώ ότι θα έχουμε αρκετά μεγάλη προσέλευση κόσμου σήμερα. Διαθέτει ένα διαφορετικό ρόστερ, με έναν προπονητή που διαθέτει από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν. Είναι μια πολύ γεμάτη ομάδα και θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το παιχνίδι», ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Ιτούδη αναφορικά με το σημερινό παιχνίδι.

Στη συνέχεια, ο βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκού επισήμανε: «Η ΤΣΣΚΑ έχει δυο παίκτες, τον Τεόντοσιτς και τον Σβεντ, που δημιουργούν αλλά και εκτελούν. Έχουν υψηλή δημιουργικότητα για τους συμπαίκτες τους αλλά και υψηλή εκτελεστικότητα. Κάνουν συνήθως 11 τελικές πάσες που οδηγούν σε ελεύθερα τρίποντα και προσφέρουν 38 περίπου πόντους στην ομάδα τους. Άρα, πρέπει να τους χαμηλώσουμε τους δικούς τους αριθμούς για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό, είναι ότι η ΤΣΣΚΑ είναι ιδιαίτερα ψηλή ομάδα. Όταν παίζει με Σισκάουσκας και Κιριλένκο στο 2 και το 3, βλέπουμε ότι πάει ο μ.ο. πάνω από τα 2 μέτρα. Άρα, πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ που κατ’ εμέ είναι σημαντικός παράγοντας».

Ενώ τόνισε επίσης πως: «Ένας ακόμα παράγοντας είναι και οι κατοχές της μπάλας, που σχετίζεται με τα ριμπάουντ αλλά και με τους αριθμούς των παικτών που είπαμε, περιορίζοντας τα λάθη πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει και κατάλληλα προετοιμασμένοι».

Για το πλάνο που μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός, σχολίασε: «.

Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να έχεις ένα πλάνο αλλά δεν μπορείς να βασίζεσαι μόνο σε αυτό. Πρέπει να προσαρμόζεσαι ανάλογα με το ποιοι είναι στο παρκέ, ποιες είναι οι πεντάδες. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια επιθετική ομάδα, αλλά έχει αδυναμίες. Σε αυτές θα στηρίξουμε το επιθετικό μας κομμάτι, έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις. Έχουν αμυντικές αδυναμίες και πρέπει να εκμεταλλευτούμε χώρους και καταστάσεις στους προβληματισμούς που θα θέσουμε εμείς».

Σε ερώτηση για τον Αντρέι Κιριλένκο, απάντησε: «Ο Κιριλένκο δεν είναι ένας παίκτης σε καλούπι. Εκτός από ένα επιθετικό σύστημα που δίνει την μπάλα στο χαμηλό ποστ, στις άλλες φάσεις πάντα είναι ενεργός. Πάντα παίζε, δε σταματάει. Είτε θα πάει στην μπάλα, είτε θα κάνει σκριν, είτε θα κόψει στη ρακέτα. Πρέπει να τον έχεις συνέχεια στο οπτικό σου πεδίο. Αν τον χάσεις, θα δεις να τελειώνει η φάση με αυτόν κρεμασμένο στο καλάθι. Είναι ένας παίκτης που με το ένστικτό του είναι επικίνδυνος συνεχώς. Η προσθήκη του έκανε τη σοβαρή διαφορά στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέτος».

Τέλος, ο Δημήτρης Ιτούδης σε ερώτηση για το αν υπάρχει προβάδισμα μιας εκ των δυο ομάδων, λόγω επίθεσης κυρίως, ανέφερε: «Και οι δυο ομάδες σκοράρουμε με 90 πόντους. Οπότε, θα πρέπει να δούμε ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Αναφέρθηκα στους προβληματισμούς που θα μας βάλει η ΤΣΣΚΑ, είτε με το πλάνο Α, είτε με το πλάνο Β, είτε με το πλάνο Γ, όλα θα φανούν στο γήπεδο. Κοντός ψαλμός αλληλούια, θα τα δούμε όλα στο γήπεδο».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved