Χωρίς περιθώριο ήττας ο Ολυμπιακός

Χωρίς περιθώριο ήττας ο Ολυμπιακός

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, στο πλαίσιο του Α’ Ομίλου της Ευρωλίγκας, θα ψάξει σήμερα (09/11, 21.45, Novasport 3) κόντρα στην Καντού ο Ολυμπιακός.

Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς μετράει ήδη δύο αρνητικά αποτελέσματα μακριά από το ΣΕΦ, στο Μπιλμπάο και τη Βιτόρια από την Κάχα Λαμποράλ, και δεν έχει πλέον περιθώριο για νέα ήττα, εφόσον δεν θέλει να μείνει από πολύ νωρίς πίσω στην κατάταξη. Εξάλλου, ο Σέρβος τεχνικός έχει θέσει ως κύριο στόχο της ομάδας για τους επόμενους μήνες την πρόκριση στο Top 16 της Ευρωλίγκας. Για να τον πετύχουν, οι Πειραιώτες θα πρέπει να κερδίσουν και εκτός έδρας.

Από την άλλη, η ιταλική ομάδα παραμένει αήττητη στο «σπίτι» της ύστερα από τρεις αγωνιστικές, έχοντας ρεκόρ 2-1. Η Καντού επικράτησε στην πρεμιέρα της Νανσί με 80-69, ενώ την περασμένη εβδομάδα νίκησε με 78-69 την «πρωτάρα» Μπιλμπάο. Η μοναδική ήττα της προέρχεται από την Κάχα Λαμποράλ, με 81-69 στη Βασκονία.

Όπως έχουν ήδη αναλύσει τα μέλη του τεχνικού επιτελείου του Ολυμπιακού, πρόκειται για ομάδα που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην καλή αμυντική λειτουργία της, κάτι άλλωστε που φανερώνεται από τους μόλις 69 πόντους που δέχθηκε τόσο από τους Γάλλους όσο και από την Μπιλμπάο. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Βαγγέλης Αγγέλου έχουν «αποκρυπτογραφήσει» την Καντού και έχουν καταλήξει πως η βασική δύναμή της εστιάζεται στη γραμμή των ψηλών. Στη θέση του σέντερ η ιταλική ομάδα διαθέτει τον Σέρβο Μάρκο Σέκιτς και το γνώριμό μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Γκιόργκι Σερμαντίνι. Ο Γεωργιανός σημείωσε 8, 11 και 16 πόντους στους πρώτους τρεις αγώνες, ενώ ο Σέρβος, με εξαίρεση την αναμέτρηση με την Μπιλμπάο που έμεινε στους 9 πόντους, είχε 14 κόντρα στη Νανσί και 14 με αντίπαλο την Κάχα Λαμποράλ.

Επίσης, ένας παίκτης που χρειάζεται προσοχή είναι ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ Μάρτιν Λέουνεν, ο οποίος δεν ξεκίνησε καλά (στα πρώτα δύο ματς είχε συνολικά 7 πόντους), αλλά στην αναμέτρηση με την Μπιλμπάο σκόραρε 14 πόντους. Παίκτης που «τραβάει» σκοράρισμα είναι ο Σέρβος Βλάντιμιρ Μίκοφ, ενώ στη φροντ λάιν υπάρχει ο πολύπειρος Ντένις Μαρκονάτο, ο οποίος στη δύση της καριέρας του πατάει παρκέ περίπου 13 λεπτά, έχοντας κατά μέσο όρο 4 πόντους.

Στη θέση του σμολ φόργουορντ ξεχωρίζει ο Γεωργιανός Μανουχάρ Μαρκοϊσβίλι, ο οποίος είχε 12 πόντους την περασμένη εβδομάδα στον αγώνα με την Μπιλμπάο. Στην περιφέρεια, η απογοήτευση μέχρι στιγμής είναι ο Αμερικανός γκαρντ Ντέιβιντ Λάιτι, ενώ το βάρος του Αντρέα Τριντσιέρι πέφτει και στον επίσης βετεράνο Ιταλό, Τζιανλούκα Μπαζίλε.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν τις δυσκολίες της αντιπάλου τους, αλλά φαίνονται αποφασισμένοι για το πρώτο «διπλό» στη φετινή Ευρωλίγκα, προκειμένου να θέσουν τις βάσεις για την πρόκριση στις κορυφαίες 16 ομάδες της διοργάνωσης.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved