Ιτούδης: «Με τον κόσμο κοντά μας!»

Ιτούδης: «Με τον κόσμο κοντά μας!»

Με στόχο το «τέσσερα στα τέσσερα» ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στο κλειστό του ΟΑΚΑ την Πέμπτη (10/11) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Δημήτρη Ιτούδη να είναι σίγουρος πως η παρουσία του κόσμου θα βοηθήσει σημαντικά.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι και τόνισε αναλυτικά: «Η αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας μεθαύριο στο γήπεδό μας, είναι ίσως το πιο δυνατό τεστ μέχρι σήμερα για εμάς, μετά το πρώτο παιχνίδι με την Ουνικάχα Μάλαγα. Κι αυτό γιατί σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχαμε δώσει επίσημους αγώνες και αντιμετωπίζαμε μια ομάδα που είχε ένα πολύ καλό ρυθμό. Το συγκρίνω με αυτό με την έννοια ότι θα είναι ένα δυνατό τεστ.

Ας μην γελιόμαστε, είμαστε καλά, έχουμε ένα 3-0 στην Ευρωλίγκα, αλλά με δύο αγώνες στην έδρας μας και έναν με την πιο αδύναμη ομάδα της διοργάνωσης. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μας γι’ αυτό, δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό και δεν το λέω για να μειώσω αυτό το 3-0 που έχουμε κάνει. Το λέω, γιατί όλοι γνωρίζουμε πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια ομάδα που έχει απώτερο σκοπό και στόχο να βρεθεί στο φάιναλ φορ που στοχεύει στον τίτλο και το στηρίζει στην ποιότητα που έχει ως ομάδα, στην ποιότητα των παικτών που διαθέτει».

Ο Ιτούδης αναφέρεται αναλυτικά στο ρόστερ της ρώσικης ομάδας, κάνοντας λόγο για το… ύψος της, αλλά και την προσθήκη του Αντρέι Κιριλένκο: «Είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη γι’ αυτούς. Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που έχει size, είναι πολύ ψηλή. Όταν έχεις στην πεντάδα σου τους Κιριλένκο-Σισκάουσκας στο 2 και στο 3, μαζί με το 4 όποιος κι αν είναι ο Κριάπα ή ο Βορόντσεβιτς, με τους Κρστιτς, Καούν ή Λαβρίνοβιτς, αμέσως ο μέσος όρος πάει πάνω από 2 μέτρα, καταλαβαίνουμε ότι το πρώτο στοιχείο είναι τα ριμπάουντ.

Αυτό που είπαμε στους παίκτες μας, είναι ότι σίγουρα η ομάδα που θα κερδίσει τα περισσότερα ριμπάουντ, η ομάδα που θα θέλει να διεκδικήσει τα περισσότερα ριμπάουντ και τις περισσότερες χαμένες μπάλες, θα είναι αυτή που θα έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι, ακριβώς γιατί θα έχει περισσότερες κατοχές. Βασικός στόχος για εμάς θα είναι να διεκδικήσουμε τα περισσότερα ριμπάουντ, να μην τους δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες και να μην κάνουμε λάθη».

Η πληθώρα ποιοτικών παικτών που διαθέτει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είναι ένα κυρίαρχη στην ανάλυση: «Έχει πολλούς τρόπους να εκδηλώσει επιθέσεις. Βασικοί δημιουργοί τους είναι ο Τεόντοσιτς και ο Σβεντ. «Τρέχει» πάρα πολλά πικ εντ ρολ. Οι δύο αυτοί παίκτες συνδυαστικά έχουν 11 ασίστ στην Ευρωλίγκα, που είναι ένας μεγάλος αριθμός και θα πρέπει να τον χαμηλώσουμε. Οι περισσότερες δε ασίστ, καταλήγουν σε τρίποντα. Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η ΤΣΣΚΑ έχει το καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα και τα περισσότερα τρίποντα στη διοργάνωση.

Άρα οι 11 ασίστ μεταφράζονται σε σχεδόν 30 πόντους. Θα πρέπει να σταματήσουμε τη δημιουργία αυτών των δύο παικτών. Από εκεί και πέρα οι εκτελεστές που έχουν είναι πολλοί. Είναι ο Σισκάουσκας, είναι ο Κιριλένκο, στους οποίους θα δώσουν και παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Είναι ο Τεόντοσιτς και ο Σβεντ, οι οποίοι εκτός από τη δημιουργία είναι και εκτελεστές, σουτάροντας από πικ εντ ρολ, έχοντας τις δικές τους φάσεις. Όλοι οι εκτελεστές τους είναι πολύ καλοί. Πρέπει να τρέξουμε και να μην δώσουμε ελεύθερα σουτ, γιατί όλοι σουτάρουν πολύ καλά απ’ έξω. Ακόμη κι ο Κιριλένκο, του οποίου δεν είναι το δυνατό σημείο του αυτό, έχει καλύτερα ποσοστά σε σχέση με άλλες χρονιές.

Έχουν έναν πολύ καλό συνδυασμό, μεταξύ των τριών αυτών παικτών, του Σβεντ, του Τεόντοσιτς και του Κιριλένκο, ιδιαίτερα σε κάποιες backdoor καταστάσεις. Είναι κι αυτό σημαντικό κομμάτι, όπως σημαντική είναι και η παρουσία στο πέντε εναντίον πέντε και του Κρστιτς. Θα σημαδέψουν το low post. Εκτός από τον Κιριλένκο, όταν παίζει small forward, που θα του δώσουν χαμηλό παιχνίδι, ο Κρστιτς είναι αυτός που δημιουργεί στο χαμηλό ποστ. Και έχει φάσεις δικές του, είναι σημαντικός παίκτης εκεί. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν ρόλους. Ο Γκόρντον που έρχεται ως δεύτερος πόιντ γκαρντ και δημιουργός είναι επίσης ένας σημαντικός παίκτης στο isolation, είναι ένας παίκτης που έχει δικούς του πόντους είτε στο χαμηλό ποστ, είτε στις απομονώσεις. Ή ο Λαβρίνοβιτς, ο οποίος μπορεί να παίξει και στο 4 και στο 5, απειλώντας και απ’ έξω.

Έχουμε αναφερθεί και τους 14 παίκτες στην ανάλυση. Έχει μια πληθώρα παικτών. Και οι 14 είναι πολύ επικίνδυνοι. Επίσης θα χρησιμοποιήσουν και ζώνη 2-3, αν και η βασική τους άμυνα είναι μαν του μαν. Έχει διάφορα σχήματα, ακριβώς λόγω του ύψους. Μπορεί ο Κιριλένκο να παίξει στο 4, μπορεί και στο 3 με τον Σισκάουσκας και να έχουν πολύ ύψος. Θεωρώ ότι η καλύτερη πεντάδα τους είναι με τους Τεόντοσιτς και Σβεντ, τον Σισκάουσκας ή τον Κιριλένκο στο 3, τον Βορόντσεβιτς και τον Κρστιτς».

Μεγάλο συν για τον Παναθηναϊκό αναμένεται να είναι για μία ακόμη φορά ο κόσμος. Ο Δημήτρης Ιτούδης περιμένει να τους δει και πάλι να σπεύδουν στο ΟΑΚΑ: «Θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ. Ο κόσμος μας έχει ήδη βοηθήσει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Το θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι εδώ κοντά μας. Ξέρουν ότι είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Μπορεί να κρίνει και την μετέπειτα πορεία, γιατί η ΤΣΣΚΑ -μην ξεχνάμε- έχει περάσει και από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας με νίκη. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτή τη νίκη θα χρειαστεί και τα 40 λεπτά να είμαστε συγκεντρωμένοι.

Και το λέω αυτό γιατί τα δείγματα με τον Ίκαρο ήταν άσχημα, ιδιαίτερα αμυντικά, μπορεί το παιχνίδι να οδηγήθηκε εκεί που οδηγήθηκε. Δεν θέλω να υποβαθμίσω τη δυναμική του Ικάρου, αλλά όπως είπε και ο κόουτς στην συνέντευξη Τύπου, είχαν πολλά άστοχα σουτ, τα οποία όμως ήταν δημιουργημένα σωστά. Μείναμε πολύ στην ανάλυση σε αυτό. Τα αντίστοιχα ελεύθερα σουτ της ΤΣΣΚΑ δεν θα είναι τόσο άστοχα. Έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα που σουτάρει πολύ και σουτάρει εύστοχα πίσω από τη γραμμή. Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε αυτόν τον τομέα. Αυτό το παιχνίδι με τον Ίκαρο μας έκανε καλό. Σε αυτές τις προπονήσεις που έχουμε για την προετοιμασία, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σε αυτόν τον τομέα, για να είμαστε έτοιμοι σε αυτό το πολύ κρίσιμο και το πιο δυνατό τεστ ως σήμερα».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved