Κολντεμπέλα: «Πραγματικό ντέρμπι το Καντού - Ολυμπιακός»

Κολντεμπέλα: «Πραγματικό ντέρμπι το Καντού - Ολυμπιακός»

Την ακτινογραφία της Καντού, με την οποία θα τεθεί αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός αύριο (09/11), σκιαγράφησε ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα.

Ο γενικός διευθυντής της Μπενετόν Τρεβίζο, από την οποία ηττήθηκε η Καντού την Κυριακή (06/11) για το ιταλικό πρωτάθλημα, μίλησε στην εφημερίδα «Γαύρος» τόσο για τους συμπατριώτες του όσο και για το φετινό Ολυμπιακό, ο οποίος του αρέσει πάρα πολύ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την Καντού: «Η Καντού είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και μου αρέσει πάρα πολύ ο προπονητής της. Ο Αντρέα Τριντσιέρι είναι κορυφαίος προπονητής, από τους καλύτερους Ιταλούς κόουτς. Η ομάδα του παίζει καλό μπάσκετ και σίγουρα έχει τη δική του σφραγίδα. Οι παίκτες της Καντού δεν έχουν ιδιαίτερες αθλητικές ικανότητες, αλλά παίζουν με μυαλό, παίζουν ομαδικά και βρίσκουν πάντα σωστές επιλογές μέσα από το σύστημα».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της: «Στην επίθεση παίζουν πολύ καλά το πικ εν ρολ, αλλά όχι με σκοπό να επιτεθούν αμέσως. Μετά το πικ εν ρολ έχουν την υπομονή να πασάρουν σωστά και να βρουν το κενό στην άμυνα και έχουν υπομονή στο παιχνίδι τους. Η προσθήκη του Τζιανλούκα Μπαζίλε κάνει μόνο καλό στην Καντού. Έμπειρος παίκτης, που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα και πολλά πρωταθλήματα. Είναι ο ηγέτης της Καντού εντός και εκτός παρκέ. Ξεχωρίζω ακόμα το Μίτσοφ, ο οποίος λόγω ενοχλήσεων δεν έπαιξε στο μεταξύ μας παιχνίδι και το Σερμαντίνι που τον γνωρίζετε κι εσείς από το ελληνικό πρωτάθλημα. Γενικά θεωρώ πως είναι μια πλήρης, μια γεμάτη ομάδα».

Για τις αδυναμίες της: «Το μεγάλο μειονέκτημα της Καντού βρίσκεται στη θέση του πλέι μέικερ. Αν ο Ολυμπιακός πιέσει τα αντίπαλα γκαρντ, τότε θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη νίκη. Ένα ακόμα πράγμα που «ενοχλεί» τον Τριντσιέρι είναι τα δύο ματς την εβδομάδα. Η Καντού δεν έχει συνηθίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοσή της σε Ευρωλίγκα και ιταλικό πρωτάθλημα».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός: «Η Καντού δεν βασίζεται σε έναν παίκτη, αλλά κάθε φορά εμφανίζεται και κάποιος διαφορετικός. Ο ένας παίζει για τον άλλον, έχουν φιλοσοφία ομάδας. Δεν υπάρχει κάποιος που θα βάζει σε κάθε ματς 20 πόντους και θα πρέπει ο αντίπαλος προπονητής να αναζητήσει λύσεις για να τον αναχαιτήσει. Σε κάθε παιχνίδι ξεπηδάει και άλλος παίκτης που θα σκοράρει. Θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι. Πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός».

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Καντού: «Η Καντού παίζει σε διαφορετικό γήπεδο στην Ευρωλίγκα από αυτό που αγωνίζεται στην ιταλική λίγκα. Το ιστορικό «Πιανέλα», όπου έχουν μεγαλουργήσει παίκτες όπως ο Αντονέλο Ρίβα και έχει κατακτήσει ευρωπαϊκά τρόπαια η Καντού, δεν πληροί τις προϋποθέσεις της ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι έτσι αναγκαστικά παίζουν στο «Πάλα Ντέσιο», ένα γήπεδο χωρητικότητας 10.000 θέσεων. Βέβαια, δεν έχει περισσότερους από 6.000 θεατές, αλλά αυτοί είναι αρκετά θερμοί και δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα».

Για τον Ολυμπιακό: «Μου αρέσει πάρα πολύ ο Ολυμπιακός και μπορεί ακόμα να βελτιωθεί πάρα πολύ. Ξέρετε, μοιάζει πολύ η φετινή προσπάθεια του Ολυμπιακού με αυτήν της Μπενετόν λόγω μπάτζετ. Υπάρχουν πολλοί ρούκις και χρειάζεται χρόνος για να βγάλουν όλα όσα μπορούν να κάνουν στο παρκέ. Στην Ιταλία έχουμε μια παροιμία, λέμε ότι «κανένας δεν γεννήθηκε έτοιμος». Έτσι συμβαίνει και με τον Ολυμπιακό. πιστεύω ότι σε δύο μήνες θα είναι πολύ καλύτερος και κάθε μέρα θα βελτιώνεται».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved