Ζούρος: «Η ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός»

Ζούρος: «Η ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός»

Ο Ηλίας Ζούρος αποχώρησε από τον πάγκο της Ζαλγκίρις Κάουνας, με τον ίδιο να τονίζει πως φαβορί για την φετινή Ευρωλίγκα είναι οι ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκός.

Ο Έλληνας τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην ρωσική ιστοσελίδα «championat.com» και τόνισε αναλυτικά…

Για τα μελλοντικά του σχέδια: «Θα ξεκουραστώ. Θα απολαύσω λίγο τις διακοπές μου στην πατρίδα μου, την Ελλάδα. Τον επόμενο μήνα θα ταξιδέψω στις ΗΠΑ για να δω κάποιους NBAers, θα δω παιχνίδια επίδειξης και θα έχω συναντήσεις με συνάδελφους προπονητές».

Για το αν σκοπεύει να ακολουθήσει την πορεία του Ετόρε Μεσίνα και να πάει σε ομάδα του ΝΒΑ: «Όχι βέβαια (γέλια). Αυτήν την στιγμή προτεραιότητα μου είναι η Ευρώπη, παρόλο που το ΝΒΑ είναι ένα απο τα κορυφαία όνειρα κάθε παίκτη και προπονητή».

Για το αν υπάρχει περίπτωση θα πάει σε κάποια ομάδα της Ρωσίας: «Ίσως (γέλια). Το ρωσικό πρωτάθλημα είναι πολύ ενδιαφέρον. Θα ήμουν περίεργος να το δοκιμάσω και πράγματι το ρωσικό μπάσκετ με ενδιαφέρει. Και οι ομάδες αλλά και η εθνική ομάδα, η οποία είναι πάντα ευχάριστο να την παρακολουθείς. Μια καλά οργανωμένη ομάδα».

Για το αν ήταν σοκ για τον ίδιο η αποχώρηση του από την Ζαλγκίρις: «Θα έλεγα όχι. Είμαι χαρούμενος που δούλεψα για αυτήν την σπουδαία ομάδα και όλα εξελίχθηκαν πολύ καλά. Η προηγούμενη σεζόν ήταν πολύ επιτυχημένη, κερδίσαμε τρεις τίτλους και είχα μια πολύ καλή σχέση με τους παίκτες, την διοίκηση και τους οπαδούς. Η τωρινή σύνθεση της ομάδας υπόσχεται πολλά. Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί πάρθηκε η απόφαση της απομάκρυνσης μου μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εντάξει χάσαμε αλλά χάσαμε από ένα απίστευτα δυνατό αντίπαλο. Επιπλέον στην ομάδα δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες. Οι διεθνείς μόλις είχαν γυρίσει και οι Αμερικάνοι παίκτες δεν είχαν εγκλιματιστεί ακόμα. Απλά χρειαζόμασταν το χρόνο μας. Αλλά τι να κάνουμε, η διοίκηση της ομάδας ήθελε αποτελέσματα εδώ και τώρα και είναι δικαίωμα της».

Για το αν αληθεύει ότι ο Ρομανόφ «ανακατεύεται» στην δουλειά του εκάστοτε προπονητή: «Ακούστε, δεν θα ήθελα να κριτικάρω τον πρώην εργοδότη μου. Είχαμε πολύ καλή σχέση, είμαι χαρούμενος που εργάστηκα στην Ζαλγκίρις και κρατάω τις καλές στιγμές. Φυσικά υπήρχαν και δύσκολες στιγμές αλλά αυτές υπάρχουν σε κάθε μεγάλο κλαμπ».

Για το πόσο χρόνο χρειαζόταν για να δείξει το έργο του: «Δύο σεζόν τουλάχιστον. Σημειώστε ότι η επιτυχία έρχεται σε ομάδες οι οποίες έχουν προπονητές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πάρτε τον Παναθηναϊκό. Πόσο καιρό εργάζεται ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς; 11 χρόνια; Σε αυτό το διάστημα όχι μόνο κέρδισε τα πάντα αλλά έφτιαξε και ένα σύστημα που μέσα του υπάρχει η φιλοσοφία του προπονητή για το παιχνίδι. Τι σύστημα μπορείς να δημιουργήσεις όταν έχεις στην διάθεση σου 6 ή 12 μήνες; Η παραμονή του προπονητή είναι πολύ σημαντική γιατί έτσι η δουλειά σου γίνεται ευκολότερη και φαίνονται οι δυνατότητες της ομάδας».

Για το ποια ομάδα τον έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής: «Κατ' αρχήν θα ήθελα να αναφέρω την ομάδα από την οποία απολύθηκα. (γέλια). Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ δυνατή, τόσο οι παίκτες όσο και το προπονητικό επιτελείο. Αν δεν αλλάξει η δομή της μέχρι το τέλος της σεζόν, η ΤΣΣΚΑ θα είναι 100% μέσα στους κύριους διεκδικητές της Ευρωλίγκας. Πολύ καλή είναι και η Μπαρτσελόνα καθώς και ο Παναθηναϊκός παρά τις αλλαγές. Οι «πράσινοι» δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη».

Για το αν θα είναι πλήγμα για την ΤΣΣΚΑ ενδεχόμενη απώλεια του Κιριλένκο: «Ο Κιριλένκο είναι η κυρίαρχη προσωπικότητα στην ομάδα αυτήν την στιγμή. Δεν ξέρω αν ο κόουτς έχει σχεδιάσει τα συστήματα κατά αυτόν τον τρόπο. Ο Αντρέι είναι ένας παίκτης που μπορεί να τα κάνει όλα. Άμυνα, επίθεση, να παίξει χωρίς την μπάλα, έχει ταχύτητα, δυναμισμό...Είναι παίκτης-ορχήστρα! Επίσης ξέρει το ευρωπαϊκό μπάσκετ και δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Φυσικά και αν φύγει θα είναι μεγάλη απώλεια αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο στο ΝΒΑ αλλά είναι ελεύθερος. Οπότε για να φύγει θα πρέπει να έρθει κάποια πρόταση και να την αποδεχθεί. Επιπλέον δεν είναι ξεκάθαρο αν θα γίνει η σεζόν στο ΝΒΑ. Όπως και να έχει, η ΤΣΣΚΑ παραμένει πολύ ισχυρή και χωρίς τον Κιριλένκο».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved