Σμιθ: «Ανυπομονώ για την ΤΣΣΚΑ»

Σμιθ: «Ανυπομονώ για την ΤΣΣΚΑ»

Ο Στίβεν Σμιθ μίλησε στο Onsports για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά και το ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Από τους πρωταγωνιστές της πολύ καλής εμφάνισης του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο της χθεσινής (4/11) αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, στο ΟΑΚΑ, ήταν ο Στίβεν Σμιθ. Ο 28άχρονος Αμερικανός φόργουορντ, μιλώντας στο Onsports, αναφέρθηκε στο… μυστικό της νίκης επί των Λιθουανών και παραδέχθηκε πως δεν βλέπει την ώρα για τη σύγκρουση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και πάλι στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το μουδιασμένο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ζαλγκίρις: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν βγάλαμε την απαραίτητη ενέργεια στο παρκέ, αυτή που έχουμε συνηθίσει σε προηγούμενα παιχνίδια. Δώσαμε το δικαίωμα στη Ζαλγκίρις να βάλει μερικά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό κι αυτό έδωσε στην αντίπαλό μας την κατάλληλη ψυχολογική ώθηση».

Για τη μεταμόρφωση των παικτών του Παναθηναϊκού στην επανάληψη: «Παίξαμε καλύτερη άμυνα. Πιέσαμε περισσότερο, κλέψαμε μπάλες, βγάλαμε αρκετή ενέργεια. Ο κάθε παίκτης, από τη δική του πλευρά, κοίταξε να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του και από τη στιγμή που συνέβη αυτό αποκτήσαμε τον έλεγχο του αγώνα. Η ομάδα διαθέτει πολύ ταλέντο και είχαμε την ευκαιρία να το δείξουμε μέσα από την ομαδική δουλειά σε άμυνα και επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το… μυστικό της επιτυχίας του Παναθηναϊκού: «Από την άμυνα ξεκινούν όλα. Μέσα από αυτήν θα βρεις και καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Εμείς το καταφέραμε και φτάσαμε σε άνετη νίκη, αν και το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Η αντίπαλός μας είναι πολύ καλή ομάδα κι εμείς δεν ξεγελαστήκαμε από το γεγονός πως ξεκίνησε τη διοργάνωση έχοντας υποστεί δύο ήττες. Κάθε αναμέτρηση στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολη, έχει πολλές απαιτήσεις και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση για να φτάσεις στη νίκη».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Ο στόχος της ομάδας είναι να παρουσιάζεται βελτιωμένη από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είναι σημαντικό το γεγονός πως παραμένουμε αήττητοι, αλλά γνωρίζουμε πως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και θυσίες για να φτάσουμε στους στόχους μας».

Για την προσωπική απόδοσή του: «Εγώ προσπαθώ να δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι και να κάνω ακριβώς ό,τι μου ζητάει ο προπονητής μου. Αυτός είναι ο αποκλειστικός στόχος μου από τη στιγμή που θα μπω στο γήπεδο. Προσπαθώ να βγάλω όλη την ενέργειά μου σε άμυνα και επίθεση. Εδώ δεν χρειάζεται να σκοράρω τόσο πολύ, όπως σε άλλες ομάδες στο παρελθόν, γιατί εδώ υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να κάνουν τη δουλειά».

Για το ντέρμπι του Β’ Ομίλου της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι που ακολουθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ίκαρο Καλλιθέας, αλλά και δεν σου κρύβω πως ανυπομονώ για την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ. Είναι σπουδαία ομάδα και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα να την αντιμετωπίσουμε. Περιμένω πως θα είναι μεγάλη πρόκληση τόσο για εμάς όσο και για αυτούς ο μεταξύ μας αγώνας».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved